Український шеф-кухар Дмитро Марценюк відкрив ресторан Ruta у Вашингтоні
Ресторан Ruta в тестовому режимі почав працювати у Вашингтоні, неподалік Капітолію. Заклад відкрив український шеф-кухар Дмитро Марценюк, який раніше був шефом у ресторані Veselka в Нью-Йорку.
Це перший український ресторан у Вашингтоні, розповідають The Village Україна в команді Ruta. Концепцію закладу описують як сучасну українську кухню з елементами фʼюжну.
У меню борщ з пампушками (з мʼясом і вегетаріанський), вареники, голубці, деруни, котлета по-київськи, вінегрет і банош.
У ресторані також проходитимуть культурні заходи й концерти живої музики спільно з Українським домом у США. «Ми плануємо стати частиною ресторанної дипломатії», – розповіла представниця Ruta Анна Волинець виданню Axios.
Коли
вівторок-четвер (17:00–21:00)
пʼятниця (17:00–22:00)
субота
(16:00–22:00)
Де
м. Вашингтон, США
327 7th Street SE
Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів
Ресторан Veselka майже 70 років працює в East Village, Нью-Йорк. Його заснували українці в 1954 році, Володимир й Ольга Дармохвали. Це досі сімейний бізнес, яким керує їхній зять – Джейсон Бірчард. У ресторані готують борщ, вареники й інші українські страви.
Veselka планує відкрити ще два нові заклади в Нью-Йорку: у Вільямсбурзі й у форматі кіоску на вокзалі Grand Central.
Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – дізнавайся про нові заклади міста першим.
обкладинка й фото: Ruta