Ресторан «Бути Sofie» із «сучасною київською кухнею» біля Софійської площі
Кафе «Бути Sofie» перевідкрили у форматі повноцінного ресторану зі сніданками, обідами й вечерями. До цього заклад працював на двох літніх терасах на території заповідника «Софія Київська».
Ресторан відкрили в приміщенні консисторії 17 століття, в інтер’єрі вирішили відтворити атмосферу паризької вітальні. За дизайн закладу відповідали рестораторки Олена Бебко-Мінаєва й Наталя Іванцова, а також засновниця проєкту «Кловський сад» Ніна Лісаченко.
В інтер’єрі зберегли старовинний дубовий паркет і піч початку 20 століття. Також в оформленні використали антикварні меблі, картини, дзеркала, люстри з бахромою й квіти.
Меню ресторану розробив український шеф Ігор Крамаренко, який раніше вже працював із проєктами Rose Family (Spicy NoSpicy, Odesa Restaurant).
«Ігор відтворив улюблені страви містян у форматі сучасної київської кухні, аналогу якій не знайти у всьому світі: тут авокадо-тост гармонійно співіснує з лінивими варениками, картопляники – з устрицями з аджикою, і ромова баба чудово товаришує з баскським чизкейком», – каже команда. Спешл закладу –медовик із трояндовим варенням.
Із безалкогольних напоїв у меню є чай, кава, лимонади й фреші. Також у закладі пропонують коктейлі, вина, бутильоване пиво й міцні спиртні напої.
З меню:
Вівсянка на пряженому молоці – 185 грн
Авокадо-тост із фетою й гранатом – 265 грн
Ліниві вареники – 210 грн
Салат з ростбіфом – 240 грн
Устриця з аджикою – 130 грн
Курячий бульйон – 155 грн
Печеня з яловичиною – 310 грн
Шоколадний фондан – 230 грн
Щоп’ятниці в ресторані жива музика.
Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів
Кафе «Бути Sofie» почало роботу на території «Софії Київської» в липні 2021-го. Заклад відкрили за ініціативи директорки заповідника Нелі Куковальської, а концепцією й реалізацією займалися співзасновниці ресторанів Spicy NoSpicy й Odessa Олена Бебко-Мінаєва та Наталя Іванцова.
Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – дізнавайся про нові заклади міста першим.