Перший ресторан української кухні YOY запрацював у Дубаї
У Дубаї запрацював перший ресторан сучасної української кухні YOY. Заклад розташований на Palm Jumeirah, The Pointe.
«Наше завдання – за допомогою гастродипломатію доносити українську культуру», – розповідає виданню «Емірати Сьогодні» керівник з маркетингу Олег Садковський.
YOY має базове постійне меню і страви, які змінюватимуться залежно від шеф-кухаря – у ресторан планують привозити по 10–12 шефів на рік.
У ресторані пропонують скуштувати борщ із печі, банош із каштанами, галушки з аспарагусом і трюфельною сметаною, вареники з вишнею, бринзу з варенням ялини чи «кокосове сало».
У закладі кажуть, що «робота з вогнем» – це їхня основна компетенція.
У меню є велика кількість напоїв із «несподіваним смаком». Наприклад, ряжанка з дровʼяної печі, яку подають із запеченим гарбузом, чипсами й топінамбуром або авторський квас на житньому хлібі.
У меню є й алкогольна карта: хріновуха з 10 інгредієнтів, перцівка з медом, наливка з вишні й кави, настоянка з копченої груші, витриманої в дубі.
В інтерʼєрі переважає мінімалізм і велика кількість деревини, яка має нагадувати автентичний український дім.
YOY має багато предметів інтерʼєру ручної роботи, виготовлених в Україні: люстра у вигляді гнізда лелеки, глиняні глечики від майстра із Закарпаття, косівська кераміка й килими з гірського містечка Карпат.
Відкрита кухня побудована навколо дров’яної печі. У Львівській кахлярні для її оздоблення замовили 4000 кахлів, які створила українська художниця Оксана Чепурна.
Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів
Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – дізнавайся про нові заклади міста першим.
обкладинка й фото: YOY, Альона Леанович