Перша хачапурна «Мама Манана» у Львові
Перший ресторан грузинської кухні «Мама Манана» у Львові запрацював на площі Ринок, 39. Ресторан має два поверхи, декілька тематичних залів і літню терасу.
Заклад відкрили замість ресторану «Мама Манана», який раніше працював у прифронтовому Харкові.
У меню – різні види класичних страв грузинської кухні хачапурі й хінкалі, десерти, супи, алкогольні й безалкогольні напої.
М’ясні страви готують в автентичній печі тоне на вишневому або яблуневому вугіллі, а каву по-сухумськи варять у кварті на піску з передмістя Батумі – Урекі.
З меню:
Аджарулі з лисичками – 275 грн
Кубдарі з бараниною – 217 грн
Метевзе зі слабосолоним лососем – 295 грн
Хачапурі з жульєном – 260 грн
Хачапурі «Манана» з яловичиною, свининою, сиром сулугуні та помідором – 255 грн
Хінкалі з бараниною – 175 грн
Харчо – 167 грн
Десерт Багратіоні – 155 грн
Пахлава з волоським горіхом – 175 грн
«Чизкейк емігрантів» – 175 грн
Кахетинське червоне вино – 95 грн
Чача Khareba – 750 грн
Заклад розташований у замку-особняку Толочковської 17 століття, який слугував королівським монетним двором. Згодом там оселився галицький художник-монументаліст у стилі бароко Станіслав Строїнський.
Будівля Толочківської – це пам’ятка архітектури модерної доби і є спадщиною ЮНЕСКО.
Кам’яниця будівлі оздоблена плафоном з орнаментальним розписом. «Це єдиний в архітектурі Львова зразок декоративного живопису», – кажуть власники.
Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів
Це шостий ресторан «Мама Манана» в Україні, інші пʼять працюють у Києві.
Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – дізнавайся про нові заклади міста першим.