Бар «Характерники» на Майдані Незалежності від переселенців із Бердянська
Двоповерховий бар «Характерники» від переселенців із Бердянська запрацював в історичній будівлі на вулиці Городецькій, 4 з видом на Майдан Незалежності.
Майже всі працівники бару – переселенці з тимчасово окупованого Бердянська. «Характерники» запрошують 17 вересня до бару святкувати 195-річчя рідного міста.
У меню закладу – авторські коктейлі, настоянки, основні страви, салати й вегетаріанське меню. «Концепція кухні – просто, смачно та ситно. Коли наїстися можна однією порцією», – кажуть власники.
Усіх нових гостей пригощають «Спотикачкою» – настоянкою на основі трав, пряних спецій та апельсинової цедри.
З меню:
Курячий бульйон із домашньою локшиною – 150 грн
Реберця з яблучним соусом BBQ – 300 грн
Сендвіч з куркою у японському хлібі – 230 грн
Кокосовий суп з кавуном – 120 грн
Запечений сир із сезонними фруктами – 160 грн
Салат з арахісом і овочами – 160 грн
Куряче філе з сиром і булгуром – 250 грн
Тар-тар із равликів – 240 грн
«Медовик від шефа» – 120 грн
Коктейль «Чізі Мері» – 180 грн
Коктейль «Чарлі Чаплін» – 200 грн
Настоянка «Спотикачка» – 75 грн
Коктейль «Лохиновий Космо» – 200 грн
Крафтовий хліб для кухні «Характерників» виготовляє пекарня Kultura Bakery. Його роблять зі спеціальної закваски й без використання цукру.
Із Запорізької області місцева команда Zap.Ravlik привозить фермерських запечених равликів під різними соусами.
Інтерʼєр бару наповнили старовинними речима: двері прикрашають вінтажні ручки, а на кухні працює мідний чайник, який підігрівають на розпаленому вугіллі.
«Перед відкриттям ми атакували барахолки та знайшли купу елементів декору, посуд, які сформували характер бару. Навіть пощастило придбати в одного дідуся найпопулярніший сувенір з Бердянська – мінікопію памʼятника Бичку-годувальнику», – розповідають у закладі.
Біля входу виставили роботи художниці Христини Вершини, яка також родом із Бердянська. На її постерах – знакові для Бердянська та Запорізької області місця, а також епізоди народного спротиву під час окупації міста.
Усе дерево в «Характерниках» – барну стійку, двері, стільці, колони, шафи й перечниці – обпалювали вогнем «за старовинною технікою».
«Вогонь не є ворогом деревини. Навпаки, він досить екологічно та без залучення додаткових хімічних речовин робить дерево довговічним, а в нашому випадку ще й додає брутальності та атмосфери козацького поселення», – каже засновник закладу.
Посадкові місця закладу діляться на три зони: контактний бар, зал зі столиками й диванами та зона відпочинку розташована на другому поверсі.
Коли
11:00-21:00 (будні дні)
11:00-22:00 (вихідні)
Де
м. Київ
вулиця Городецького, 4
ТЕЛЕФОН
099 420 2020
Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів
Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – дізнавайся про нові заклади міста першим.
обкладинка та фото: «Характерники»