Кафе «Марко» в Sophia Hotel біля Софійського собору
У Sophia Hotel Kyiv біля Софійської площі відкрили кафе «Марко».
Із запуском закладу допомагали архітектор Слава Балбек («Дилетант», «Дублер») і співзасновник кафе «Дублер» Сашко Боровський.


Назва закладу відсилає до життя та творчості Марко Вовчок, яка певний час жила в Києві, і є «символом незалежного, прогресивного, відкритого світу, якою й була письменниця».



«Марко – це модерністський проєкт для нас. Урбаністичний, яскравий, націлений у майбутнє. Ми переосмислюємо класику. Ми романтики-волюнтаристи. Ми яскраві й іронічні в палітрах смаків і подачі страв. Наші страви зрозумілі, естетичні й сексуальні», – коментують власники закладу.


Вони додають, що кафе «Марко» «ідеально поєднує ранкову динамічну атмосферу з розміреним гулом повного залу в ланч-тайм і спокійними затишними вечерями зі свічками й вином».
Кухню закладу описують як об’єднання трьох напрямів: «Чікен Київ» (страви, що стали візитівкою міста), «респект» (переосмислення кулінарних традицій), а також «міжкультуральні запозичення».
За кухню відповідає шеф Віктор Петренко (Regenschirm, Balthazar). Меню ще в розробленні. Сніданки можна замовити протягом дня, обрати із запропонованих або «створити самому».
З меню:
Чикен-Київ салат – 195 гривень
Борщ з копченою грушею – 185 гривень
Біф Бургіньйон – 290 гривень
Йоркширські налисники – 175 гривень
Крафля – 165 гривень
Дерун з лососем – 230 гривень
Яйця «Рояль» – 275 гривень
Еспресо-грейпфрут – 125 гривень
Whiskey Sour – 230 гривень

Основою бару є твісти на класичні коктейлі. Також готують аперитивні коктейлі й коктейлі з низьким вмістом алкоголю.
У винній карті – натуральні вина й місцеві сорти, їх можна придбати із собою. Карту вин розробляла Санта Рудзіте.
Для кави використовують зерно обсмажувальника CafeBoutique. За каву й коктейлі відповідає Оля Сало.
Також у «Марко» є внутрішній двір із «величезним горіхом», каже архітектор Слава Балбек. Цю зону називають горіховим садом (walnut garden). Крім того, можна обрати місця в зонах gallery або terace.
Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів
Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – дізнавайся про нові заклади міста першим.