Український шеф-кухар Євген Клопотенко ввійшов до міжнародного рейтингу 50 Next. Це список від організаторів рейтингу The World’s 50 Best Restaurants, у який включають новаторів у сфері гастрономії до 35 років.

Клопотенко став першим представником України в рейтингу, його відзначили за «поліпшення гастрономічної культури в Україні та популяризацію української кухні у світі».

«Ця перемога відкриває величезне вікно можливостей, зокрема, для талановитих шефів України, які заслуговують на світове визнання», – каже Клопотенко, переможець телешоу «МастерШеф» і співзасновник ресторану української кухні «100 років тому вперед».

50 Next – це проєкт рейтингу The World’s 50 Best Restaurant, який щорічно визначає найкращі ресторани світу. До журі входять понад 1000 кулінарних експертів. 

Цьогоріч 50 лауреатів віком до 35 років відібрали з-поміж 700 претендентів. До рейтингу ввійшли не лише шеф-кухарі, але й незалежні винороби, фермери, учені та митці, робота яких сприяє прогресу в гастрономії.


У березні за ініціативи Євгена Клопотенка Україна подала офіційну заявку на включення борщу до спадщини ЮНЕСКО.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі