У Києві створили пиріг Kyiv Pie, щоб приваблювати туристів
У Києві презентували новий гастропродукт Kyiv Pie, який має стати туристичним символом столиці.
Kyiv Pie – це невеликий пиріг круглої форми на бездріжджовому тісті й з різними начинками (поки є з селерою, осетром та яловичим лівером, потім планують додати інші, зокрема солодкі).


Пиріг має коштувати до 30 гривень. Передбачається, що купити його можна буде в кафе або на вуличних фудкортах.
Блюдо створювала команда кухарів. Завданням було придумати таку страву, яка б була типово київською, поєднувала традиції та сучасні тренди, могла б подаватися в ресторанах та продаватися як стритфуд, а також підходила для веганів і вегетаріанців.
Kyiv Pie є сумісним проєктом Управління туризму та промоцій КМДА, Всеукраїнської асоціації гастрономічного туризму та Асоціації шеф-кухарів України. Це частина проєкту зі створення в Києві нових гастрономічних та кулінарних турів, який ініціювали в 2021 році.
Читайте «Нормальні новини» в телеграмі
Фото: Олексій Повторейко