Стритфуд «Донерная» в Дніпрі
Заклад «Донерная» з дьонерами, шаурмою й іншою вуличною їжею розпочав роботу на вулиці Коцюбинського, у Дніпрі.
Концепція – стритфуд із ресторанним підходом у підборі інгредієнтів, процесів та обладнання, кажуть власники.
«Ми надихалися кебабними в Стамбулі, Берліні та Тель-Авіві. Тому вирішили, що спробуємо відтворити шаурму й дьонер із цих місць», – розповідає The Village Україна Денис Жаткін, який раніше запустив паби «Кеды искусствоведа» в Дніпрі та Києві.
М’ясо готують на вугіллі. Для цього розробили власний гриль з рожном й обладнали його гідрофільтрами.
Лаваші та піти печуть самі, а соуси готують за авторськими рецептами. Також у закладі спробували зробити перший веганський донер із рослинним м’ясом Beyond Meat.
з меню:
Азійський бокс із куркою – 75 грн
Донер-дюрум берлінський із куркою – 69/89 грн
Донер-дюрум вірменський із сиром – 49 грн
Донер-дюрум стамбульський із бараниною – 89 грн
Донер-кебаб ізраїльський із куркою – 75 грн
Донер-кебаб берлінський із куркою – 75 грн
Beyond-донер – 158 грн
З напоїв пропонують турецький чай (20 грн) і фільтр-каву (25 грн).
У закладі використовують паковання з екологічних матеріалів, а пакети тільки з поліетилену, що швидко розкладається в природі, кажуть власники.
Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – дізнавайся про нові заклади міста першим.
Обкладинка й фото: «Донерная»