Кафе «Альпака» на Жилянській
Заклад «Альпака» розпочав роботу в тестовому режимі на вулиці Жилянській. Повноцінне відкриття заплановане на 18 грудня.
Працюють у форматі кафе з бранчами протягом усього дня, кавою та вином, кажуть власники. З 4 грудня почнуть тестувати кухню різних страв світу, додають у закладі.
«Ми всі планували зимувати цього року в Азії, – розповідає Дмитро Овчаренко, який відповідає в кафе за каву. – Я в Індії, дівчата власниці в Камбоджі та Балі, наш маркетолог обожнює Італію, чоловік однієї з власниць пілотом працював на рейсах до Китаю, а шеф жив у В’єтнамі та за ним сумує. Тому наш концепт – страви тих місць, куди ми не поїхали зимувати».
Наприклад, пропонуватимуть батер-чикен, сирники під манговим соусом, канілоні з болоньєзе запечені під пармезановою скоринкою, курка в кисло-солодкому соусі та фо бо.
Перше меню закладу допоміг запустити Євген Мензелевський, який запускав ресторани Slurp і WhaiThai.
Ще одним елементом концепції «Альпаки» стала кава. Заклад планує співпрацювати з різними обсмажувальниками. Зараз це CafeBoutique й Ivan Penyora Roastery.
У меню – класичні кавові напої, фільтр та авторські позиції. Наприклад, раф з Oreo та гарбузове лате зі шрі-ланкійською корицею.
з напоїв:
Еспресо – 30 грн
Капучино – 40 грн
Лате – 40 грн
Флет-вайт – 45 грн
Фільтр кава – 45 грн
Гарбузове лате – 45 грн
Імбирний чай – 70 грн
Улун – 45/70 грн
Какао – 40/50 грн
Згодом також будуть алкогольні кавові коктейлі, а влітку – колд брю та лимонади на його основі.
Крім цього, у кафе пропонують ще винну карту з натуральними винами й улюбленими позиціями власників кафе з goodwine. Наприклад, ігристе Colfondo Masot (120/640 грн), червоне Ruby (120/615 грн), біле Camporengo La Fragne (130/680 грн). До нового року в меню також з’явиться локальне пиво, слабоалкогольні та зимові коктейлі.
Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – дізнавайся про нові заклади міста першим.
Обкладинка й фото: «Альпака»