Ресторан Noma в Копенгагені відкриває власну бургерну
Ресторан Noma у Копенгагені, який 4 роки завойовував титул найкращого у світі за версією журналу Restaurant, відкриває власну бургерну POPL, повідомили в закладі.
Навесні 2020-го під час першого локдауну заклад запустив формат pop-up з бургерами та вином на відкритому повітрі.
«Цей досвід надихнув нас на створення нового закладу POPL. Це місце поряд, де всі можуть зібратися разом. Меню просте: гамбургери – органічна данська яловичина й вегетаріанські або веганські булочки, зроблені вручну в лабораторії ферментації Noma», – розповіли в закладі.


POPL походить від латинського слова populus, що означає «спільнота людей», водночас перекладається як дерево тополі, що є натяком на підхід закладу й повагу до природи.

«Основна команда в POPL – це ветерани Noma, які вкладають у заклад свою енергію, відданість справі й увагу до деталей. Для нас важливе значення має не тільки приготування найсмачніших гамбургерів, але й створення продукту, за яким ми можемо стояти», – додають у Noma.
The Noma burger. We’ve tried it. Watch our video on YouTube from @nomacph’s garden, including an interview with @reneredzepinoma. Click the link in my bio. https://t.co/09y6PBM3C8 pic.twitter.com/Ko0VxNhwnI
— Anders Husa (@AndersHusa) May 21, 2020
Яловичина для бургерів POPL надходить з трьох ферм, розташованих на західному узбережжі Данії. Окрім бургерів, у POPL пропонуватимуть сезонні страви, морозиво, а також алкоголь: вино, пиво, коктейлі й безалкогольні напої. У відвідувачів також буде можливість взяти страви з собою.
Заклад Noma в Копенгагені чотири рази ставав найкращим за версією The World’s 50 Best Restaurants, востаннє – у 2014 році (до цього три роки поспіль: 2010, 2011, 2012). У 2019 та 2020-му заклад був другим у рейтингу. Шеф-кухар – Рене Редзепі, автор книги про ферментацію в гастрономічній сфері The Noma Guide to Fermentation.
Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – дізнавайся про нові заклади міста першим.
Фото: Noma