Японське бістро Suke в Одесі від засновників бару The Fitz
Перший в Україні заклад у японському форматі ізакая Suke Izakaya відкрили в Одесі, на вулиці Грецькій.


«Suke – це японське гастрономічне бістро з духом та атмосферою сучасних європейських бістро. Надихалися Японією, фільтрували через Європу, адаптували до українських смаків», – розповідають The Village Україна в закладі.


Кухню Suke (наголос на останній склад) визначають як «красиву та витриману їжу на кожен день». У меню – страви японської кухні, трендові позиції європейської кухні за азійськими технологіями чи в японському стилі, а також азійські страви, які підходять концепції за духом.


У меню є суші та роли, але на них не роблять акцент, щоб показати: японська кухня набагато різноманітніша.
До страв пропонують близько десяти видів саке, коктейлі в азійському стилі, японське віскі, матчу та невтручальницькі вина, включно з натуральними й біодинамічними позиціями.


З меню:
Коктейль Soba Mary з японським віскі, настояним на гречці – 210 грн
Коктейль Tokyo Penicillin з сиропами васабі й унагі – 210 грн
Місо суп з креветками – 130 грн
Смажені едамаме – 130 грн
Кушіякі з вугрем барбекю – 180 грн
Відкритий рол із тунцем – 160 грн

У Suke близько 70 посадкових місць. Інтер’єр оформлений у японському стилі, але без стереотипних елементів (ієрогліфів, кімоно чи самурайських мечів). Тут є деталі в стилі вабі-сабі, елементи японської еротичної культури та скульптура восьминога під стелею: «Це не лише улюблений морський продукт японців у складі страв, а й символ оргазму», – пояснюють у закладі.


У жовтні в закладі має з’явитися меню здорових сніданків.
Заклад Suke Izakaya відкрила ресторанна компанія Buro201. Їй також належить коктейльний бар The Fitz і бістро Lou Lou.
Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – дізнавайся про нові заклади міста першим.
Фото: Suke