Tavernetta. Pizza & Prosecco від ресторатора Савви Лібкіна (Одеса)
Заклад Tavernetta. Pizza & Prosecco від ресторатора Савви Лібкіна почав роботу в Одесі, неподалік від вулиці Дерибасівської.
«Головна особливість закладу – авторська неаполітанська піца, яка випікається на дровах. Тісто ферментують до 48 годин, а для його приготування використовуються тільки тверді сорти італійської пшениці дрібного помелу», – пояснюють у закладі, чим відрізняються від першої Tavernetta, де акцент зробили на різних видах пасти.
«Першу Tavernetta ми відкрили ще в 2012 році, і за цей час вона встигла зробити чимало. Пояснити гостям, чим справжня італійська паста відрізняється від магазинної вермішелі. Завоювати любов одеситів, гостей з інших міст та іноземних туристів», – розповідає Савва Лібкін.
Додає, що тепер у Tavernetta з’явилася «молодша сестра». «Це Tavernetta, але не з пастою, а з піцою – неаполітанською, приготованою в печі на дровах з неаполітанського борошна».
З меню:
«Маргарита» з базиліком і часниковою оливковою олією з пармезаном – 142 грн
Неаполітанська піца з пепероні та сиром пекоріно романо – 232 грн
Піца з лососем на вершковому соусі з томатами черрі, шніт-цибулею й мідіями – 232 грн
Пармська піца з прошутто, грильованою грушею, песто з айви, руколою й пармезаном – 208 грн
Безглютенова кукурудзяна піца на борошні з П’ємонту з печеними грибами – 162 грн
Спагеті карбонара з копченим на тирсі сиром страчателла – 192 грн
Різотто з тартаром з телятини й сиром пармезан – 228 грн
До піци пропонуватимуть італійське просекко. У меню є і безглютенова кукурудзяна піца.
Раніше ми писали, що піцерія Савви Лібкіна «Пан-Піцца» в Одесі відновлює роботу на вулиці Пантелеймонівській: заклад почав роботу в місті понад 20 років тому.
А ось 15 НОВИХ ЗАКЛАДІВ, ЯКІ ВІДКРИЛИ в Одесі за минулий рік, – читайте на The Village Україна.
Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – дізнавайся про нові заклади міста першим.