Піта, хумус і шакшука: ізраїльська кухня в Moshe в Дніпрі
Заклад із традиційною ізраїльською кухнею Moshe почав роботу в Дніпрі на вулиці Січових Стрільців.
«Moshe – місце, де все щиро й по-справжньому. Великі порції без адаптацій, команда, яка завжди радо тебе зустрічає, атмосфера тель-авівських вулиць зі своїм шумом, колоритом, рухом», – кажуть у закладі.
Мають один зал. Розповідають, що створили свою версію формату fast casual. Готують ресторанну їжу, використовуючи швидкі техніки її приготування. Є два формати обслуговування: гість одразу розплачується на касі, отримує номерок і йому приносять їжу, або можна зайняти місце, а офіціант сам підійде та прийме замовлення.
Дизайн створила Альона Бондар зі студії I'm Design. На стінах текст пісні «Гава Наґіла», графіті та стікери, на склі ізраїльські газети, вимощена марокканська потерта плитка.
Пропонують страви традиційної ізраїльської та близькосхідної кухні: піти, хумус, фалафель, шакшуку, кілька видів мезе, шварм, а також східні десерти.
Шеф-кухар закладу – Сергій П’ятун, який керує кухнями проєктів засновників Moshe: Black Sheep і Varburger. Кухню ставив шеф Олексій Краковський (Adelle).
МЕНЮ:
Піта з кебабом – 155 гривень
Ціла дорадо – 195 гривень
Хумус з фалафелем – 145 гривень
Класична шакшука – 115 гривень
Тхіна – 55 гривень
Кнафе – 95 гривень
Просеко – 95 гривень
Айран класичний – 45 гривень
Апероль – 135 гривень
«Їжа відрізняється тим, що містить багато відтінків відразу: кусаєш, і відчуваєш солоне, солодке, гостре, пряне, хрустке, м’яке, соковите, свіже. Насичена смаком і поживна», – додають у Moshe.
Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – дізнавайся про нові заклади міста першим.
ФОТО: Moshe