Необістро «Асамблея» припинило роботу. Замість нього відкрили Pure & Naive Wine Bar & Bistro
Заклад Pure & Naive Wine Bar & Bistro розпочав роботу на вулиці Івана Франка, неподалік Золотих воріт. Формат об’єднує винний бар, бістро та магазин вина із мінімумом втручання у процес виробництва в колишньому приміщенні закладу «Асамблея».
«Pure & Naive – це частина сім’ї фуд-проєктів Assembly Restaurants, створеною засновниками необістро «Асамблея». У кінці 2020-го ми плануємо відкрити на окремій локації сандвіч-бар Melt Me, що запустили під час карантину на доставку. А в 2021-му – ще один новий формат – ресторан-театр», – розповідає The Village Україна співзасновник Павло Гук.
«Ми відкриваємо винний бар, що говорить з гостями просто та зрозуміло, без академічності й купи деталей. Для людей, які люблять вино, але не обов’язково розбираються в ньому. Тому у винній карті в нас мінімум інформації з пляшки та максимум наших власних відчуттів», – описує формат і вибір назви співзасновник Гук. Додає, що розглядають проєкт як «винний бар для молодіжної аудиторії». За вибір вина відповідає шеф-сомельє Микола Гелич, який раніше співпрацював із The Naked Bar.
Pure & Naive використовують як референс паризького формату винних закладів, що поєднують винний бар і магазин. «Хочемо, аби люди відкривали для себе вино. Хай це буде в барі чи вдома. Ми розвиваємо цей бізнес як магазин, а не як ресторан, тому можемо запропонувати ціни, як у дистриб’юторів», – каже Гук. У магазині біля входу до закладу пропонують позиції від постачальників Roots, goodwine і Wine Time, також ведуть перемовини з кількома іншими дистриб’юторами.
Заклад пропонує позиції вина від 105 гривень за келих і 450 гривень за пляшку. Винну карту розділили на чотири блоки: Pure (115–145 грн за келих), Naive (145–155 грн), New Experience (175–185 грн) і Bubbles (105–165 грн). «Ми пропонуємо дві основні позиції та вина для нового досвіду. New Experience – це категорія для людей, які хочуть спробувати щось нове й незвичне. Це може бути як натуральне вино, так і щось рідкісне з традиційного», – каже Гук.
Відповідно до концепції із простотою в Pure & Naive подають і назви позицій вина. Наприклад, пропонують «Совіньйон Блан» із Австрії, який подають як «Легковажний совіньйон» (135/595 грн), і поєднання 11 сортів білого вина «Польовий збір» (145/645 грн).
Окрім формату винного бару, Pure & Naive працює як бістро: «Це проста та зрозуміла їжа, для якої не потрібно особливого випадку. Вона добре підходить як на обід, так і на вечерю». У меню – закуски, кілька основних страв і десерти, меню підготував шеф-кухар Денис Доронін, який раніше працював у дніпровському закладі «Рыночные отношения».
Наприклад, це курка з кукурудзяним пюре та морквою (185 грн) і запечений батат із лимонним йогуртом (169 грн). Із закусок – багет із маслом з лісових грибів чи тархуновим маслом, в’ялені томати й артишоки чилі та в’ялена свинина. Із меню «Асамблеї» залишили пастрамі, яке тепер подають у форматі бургера із салатом (215 грн) і горілий томат (97 грн).
З МЕНЮ:
Хрусткий багет – 19 грн
Крафтовий молодий сир із джемом із зелених томатів – 65 грн
Сардина власного посолу – 65 грн
Горілий томат із багетом – 97 грн
Рибний паштет із багетом – 115 грн
Зелений салат із пастрамі – 195 грн
Сібас із червоними овочами – 276 грн
Брауні зі сметанним кремом і черешнею – 115 грн
З винної карти:
«Грецьке біле» – 115/495 грн
«Португальське розе» – 135/595 грн
«Червоне оксамитове» – 125/545 грн
«Полуниця в сметані» – 155/695 грн
«Квіткова теплиця» – 175/785 грн
«Антикварна лавка» – 185/850 грн
«Ягідно-лакрична цукерка» – 155/695 грн
«Бадьора ягідна кава» – 135/595 грн
«Просеко з Венето» – 165/745 грн
Гук відкрив «Асамблею» разом із партнерами на початку 2019 року. «На початку року ми вийшли на хороші показники. Якби не карантин, певно, ми б нічого не змінювали. Але за цей час була можливість переглянути підхід, подивитися збоку», – пояснює керівник закладу.
Співвласник розповідає: під час карантину команда усвідомила, що «Асамблея» стала занадто великим форматом, тому необістро вирішили розділити на кілька категорій. «Хтось ходив до нас на бранчі, хтось – на вечері, а хтось – просто на вино. Ми зрозуміли, що врешті останнього сегменту аудиторії в нас найбільше. Люди самі підказали нам, чим має бути «Асамблея». Тож ми розділимо формати, аудиторії та свої процеси», – пояснює Гук. Усі заклади й формати об’єднають у «сім’ї фудпроєктів» Assembly Restaurants.
Окрім перезапуску приміщення на Франка, команда готує формат Melt Me в окремому закладі та шукає локацію для нового формату «ресторану-театру». «Це маленьке місце на 5–7 столиків, у якому ми зможемо повернутися до того, з чого починали – камерних вечер зі стравами у форматі необістро», – каже Гук. Уточнює, що планують запрошувати гостьових шеф-кухарів і подавати сет-меню.
Раніше The Village Україна розповідав про запуск необістро «Асамблея».
Також ми готували великий матеріал про ресторанний бізнес України під час найбільшої кризи в його історії.
Окрім того, розповідали про досвід ресторанів на вулиці Франка під час ремонту вулиці.
Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – дізнавайся про нові заклади міста першим.
фото: Дмитро Новіков, Марго Дідіченко для The Village Україна