Скільки виторгу втратили кафе та ресторани під час карантину − дослідження
Ресторани та кафе найбільше втратили у квітні − цього місяця виторг становив 26% від виторгу до карантину, у лютому. Такі дані дослідження компанії Poster.
У травні виторг ресторанів зріс до 50% від докризових показників. Тоді влада почала послаблювати карантин, і заклади змогли відкрити літні майданчики.
Після дозволу роботи літніх майданчиків кількість відкритих ресторанів збільшилася на 18% − до 62%. На кінець травня в Україні відновили роботу 70% закладів харчування.
«Зараз ситуація трохи повертається назад: заклади працюють на літники, а в епідеміологічно стабільних областях починають роботу й у залі. Але оборот закладів поки що дуже далекий від докризового», − розповів гендиректор і співвласник Poster Родіон Єрошек.
За чотири тижні квітня-травня невеликі ресторани втратили в середньому 58% обігу, бари − 53% у порівнянні з чотирма тижнями до карантину. Бургерні й кафе втратили 45% і 43% від докарантинного обороту.
Дослідження базується на даних про продажі 4 000 ресторанів і кафе з лютого до травня 2020 року.
Poster – перша хмарна система автоматизації для українських кафе, ресторанів і магазинів. Заснована на початку 2013 року.
«Усі хочуть потусуватися»: читайте репортаж київськими закладами, які відновили роботу літніх майданчиків.
Раніше Кабмін дозволив ресторанам і кафе з 5 червня повноцінно відновити роботу. Водночас у Києві та Київській області заклади громадського харчування не змогли відновити роботу через епідситуацію.
Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – дізнавайся про нові заклади міста першим.
Обкладинка: Костянтин Гузенко для The Village Україна