«Канапу» Борисова у Польщі виставили на продаж: через затримку виплат стався конфлікт з працівниками
Виставити ресторан «Канапа» у Варшаві на продаж вирішила «Сім'я ресторанів Дмитра Борисова», розповідає керівництво компанії в коментарі The Village Україна.
«Ресторани в Європі працюють з більш низькою нормою рентабельності. «Канапа» – це наш великий проєкт із українською кухнею в Європі. Ми не розраховували на швидке повернення інвестицій. Працювали в «нуль», іноді з невеликим плюсом на рівні 4-5%, іноді з невеликим мінусом. У таких випадках розрив доводилося покривати з інших ресурсів компанії. Цю ситуацію ускладнив карантин: за кілька тижнів до введення офіційного карантин у Варшаві кількість гостей знизилася на 90%. Власне, це й стало каталізатором остаточного закриття ресторану», – пояснюють в компанії Дмитра Борисова.
Водночас команда закладу української кухні звинуватила власників у систематичних затримках із виплатою заробітної платні та невиплаті зарплати за останні місяці роботи. Зокрема, про це повідомила працівники закладу Юлія Белікова та Дмитро Жуков.
«Ресторан виставили на продаж на початку квітня. Значно простіше було б оголосити його банкрутом і зняти з себе всі зобов'язання, але ми вирішили випробувати такий спосіб – продати ресторан і зокрема за виручені кошти закрити питання зарплат», – коментують The Village Україна в компанії Дмитра Борисова.
«Так, у нас є конфлікт із працівниками ресторану «Канапа» у Варшаві. Ми не ухиляємося від відповідальності і публічно говоримо те саме, що й в особистому спілкуванні. У будь-якому випадку ми виплатимо всім працівникам 100% зарплат з усіма бонусами й чайовими», – кажуть в «Сім'ї ресторанів Дмитра Борисова». Визнають: «За два роки роботи в ресторані було кілька ситуацій із затримкою виплати зарплат. Але ми швидко погашували всі заборгованості». Додають, що всі офіційні зарплати працівникам закладу вже виплатили, а для того, щоб виплатити всі обіцяні бонуси компанії потрібен ще певний час.
«Усі підприємці, не тільки ми, поставлені на межу виживання. І ми всі шукаємо варіанти, як перебудувати компанію, зберегти хоча б частину команди і вийти з ситуації з найменшими втратами. Але ми не чарівники, ми – операційний бізнес. З великим списком фінансових зобов'язань та адміністративною забороною на нормальну роботу. Тому нам потрібно ще трохи часу. І ми виплатимо все обіцяне у повному обсязі, якою б не була позиція працівника у цьому конфлікті», – додають у компанії.
Раніше The Village Україна розповідав про те, як ресторанний бізнес України виживає під час карантину.
Також раніше ми записували велике інтерв'ю з Дмитром Борисовим і розповідали про досвід crisis management Олени Борисової.
Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – дізнавайся про нові заклади міста першим.
Обкладинка: «Сім'я ресторанів Дмитра Борисова»