«Шинок високої кухні» «ЛяГушка по-київськи» на Саксаганського
«Шинок високої кухні» «ЛяГушка по-київськи» почав роботу на вулиці Саксаганського. Заклад позиціонують як «ресторан альтернативної історії».
«Уявіть собі, що у 1812 році після вторгнення Наполеона до Російської імперії козаки пристали на його бік. Ображені через руйнування Cічі, вони перейшли на сторону французів і перемогли. Україна з Францією створили Об’єднану Республіку, яка у наші часи стала супердержавою. Яким було б життя, якою була б наша кухня? Завітайте і дізнайтесь», – розповіли у закладі.
В інтер’єрі є картини з Наполеоном в образі українського гетьмана, Шарля де Голля у формі УПА і Володимира Грушевського з французьким прапором, вінтажні світильники та касовий апарат початку ХХ століття.
У меню – мікс французької та української кухонь. Деруни подають під соусом бешамель, з київських каштанів варять крем-суп, жаб’ячі лапки по-київськи готуються як котлета по-київськи – у паніровці. У десертному меню представлені каштан у шоколаді та гарбузово-апельсиновий мус.
Готують у «ЛяГушка по-київськи» і французькі круасани з солодкими та солоними начинками.
У винній карті представлені вина з Франції, а також українські – «Колоніст» і «Вина Гулієвих».
З меню:
Багет-гриль з блакитним сиром, грушею та гострим медом – 95 грн
Каштановий суп-пюре – 110 грн
Бульйон імператорський з перепілкою та сирними грінками – 105 грн
Жаб’ячі лапки у клярі з м’ятно-часниковим соусом – 210 грн
«Вінегрет по-паризьки» з сиром фета та грибами – 145 грн
Деруни під соусом бешамель з маринованими лисичкам – 95 грн
Рагу гарбузове з каштанами та беконом – 95 грн
«ЛяОлів’є по-київськи» з картоплею гратен, корнішонами та яйцем-пашот – 145 грн
Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – дізнавайся про нові заклади міста першим.
Фото: «ЛяГушка по-київськи»