«Шинок високої кухні» «ЛяГушка по-київськи» почав роботу на вулиці Саксаганського. Заклад позиціонують як «ресторан альтернативної історії».

«Уявіть собі, що у 1812 році після вторгнення Наполеона до Російської імперії козаки пристали на його бік. Ображені через руйнування Cічі, вони перейшли на сторону французів і перемогли. Україна з Францією створили Об’єднану Республіку, яка у наші часи стала супердержавою. Яким було б життя, якою була б наша кухня? Завітайте і дізнайтесь», – розповіли у закладі.

В інтерєрі є картини з Наполеоном в образі українського гетьмана, Шарля де Голля у формі УПА і Володимира Грушевського з французьким прапором, вінтажні світильники та касовий апарат початку ХХ століття.

У меню – мікс французької та української кухонь. Деруни подають під соусом бешамель, з київських каштанів варять крем-суп, жабячі лапки по-київськи готуються як котлета по-київськи – у паніровці. У десертному меню представлені каштан у шоколаді та гарбузово-апельсиновий мус.

Готують у «ЛяГушка по-київськи» і французькі круасани з солодкими та солоними начинками.

У винній карті представлені вина з Франції, а також українські – «Колоніст» і «Вина Гулієвих».

З меню: 

Багет-гриль з блакитним сиром, грушею та гострим медом – 95 грн

Каштановий суп-пюре – 110 грн

Бульйон імператорський з перепілкою та сирними грінками – 105 грн

Жаб’ячі лапки у клярі з м’ятно-часниковим соусом – 210 грн

«Вінегрет по-паризьки» з сиром фета та грибами – 145 грн

Деруни під соусом бешамель з маринованими лисичкам – 95 грн

Рагу гарбузове з каштанами та беконом – 95 грн

«ЛяОлів’є по-київськи» з картоплею гратен, корнішонами та яйцем-пашот – 145 грн

 Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – дізнавайся про нові заклади міста першим.


Коли

11:00-23:00

Де

вулиця Саксаганського, 135/13

телефон

050 172 1812


Фото: «ЛяГушка по-київськи»