Dezeen написав про київський ресторан «100 років тому вперед»
Онлайн-журнал про дизайн та архітектуру Dezeen написав про інтер’єр київського ресторану «100 років тому вперед». За проєкт відповідала команда Balbek Bureau.

«Balbek Bureau спроєктувало інтер’єри ресторану в Києві, який поєднує в собі традиційні українські форми, матеріали та кольори по-сучасному. Бюро Balbek заявило, що хоче, щоб інтер’єр відповідав цій темі «створення зв’язку між історичним минулим та інноваційним сьогоденням України», – пише видання.

Ресторан площею 260 квадратних метрів розділений на два рівні: їдальня, зала та зона бару розташовані на першому поверсі, а менша їдальня та кухня розташовані на другому поверсі, де багато природного світла завдяки великим вікнам.


Архітектори використовували натуральні матеріали та природні текстури: дуб для підлоги та обшивки стін, горщики з рослинами, щоб передати атмосферу лісу, пише журнал.

«Тема дизайну відображає головну мету діяльності ресторану – пропагувати українську традиційну кухню через сучасний та креативний підхід до прийому їжі», – пояснила команда дизайнерів.
В інтер’єрі представлені рослини, які ростуть в Україні: папороть, колосся пшениці та очерет.
«100 років тому вперед» – це ресторан української кухні, який відкрили на вулиці Володимирській у березні 2019 року. Відкрили заклад шеф-кухар Євген Клопотенко та співзасновниця «Нової пошти» Інна Поперешнюк.
Фото: Марго Дідіченко