Паб «Кеды искусствоведа» на Бессарабці
Паб «Кеды искусствоведа» почав роботу в тестовому режимі у ТЦ Arena City поблизу Бессарабського ринку. Офіційне відкриття закладу на колишній локації Mozgi Bar відбудеться у п’ятницю, 21 червня.
«Наша концепція – крафтове пиво та авторська їжа. Пропонуємо більше як 150 видів пива та авторське меню від шеф-кухаря Дмитра Безрукавого», – розповідає засновник Денис Жаткін. Це другий проєкт мережі – перший паб «Кеды искусствоведа» відкрили у Дніпрі.
У другому закладі понад 100 посадкових місць, які розділили за кількома залами. «Концепція приміщення – аби в кожній із зал були «вікна». Зрозуміло, що ми маємо справу з приміщенням на мінус першому поверсі. Але у кожному з просторів є якийсь відкритий елемент – чи то кухня, чи то атріум, чи то кегова кімната», – розповідає Жаткін.
На 24 кранах «Кеды искусствоведа» – 16 видів крафтового пива. Зокрема, в асортименті пиво від українських виробників Varvar i K&F – від 65 до 82 гривень за келих.
У меню – супи на зразок фо бо (145 грн) і том-ям (150 грн), салати (139-167 грн) та основні страви. Наприклад, шеф готує язик теля з кремом з адигейського сиру і тартаром із баклажанів (175 грн), курячу грудку з кремом із кукурудзи і роменом на грилі (239 грн).
У закладі додають, що незабаром планують запустити пивну біржу. «Виводимо на стіну через проєктор попит на пиво. Що більше замовляють пиво, то дорожче воно коштує», – каже Жаткін.
У 2018 році дніпровський заклад «Кеды искусствоведа» назвали найкращим пабом України за версією ресторанної премії «Сіль».
Раніше ми розповідали про вісім нових закладів на Бессарабці.
Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – дізнавайся про нові заклади міста першим.
Фото: Ярослав Друзюк, «Кеды искусствоведа»