Заклад Lion Bar почав роботу в тестовому режимі у новому корпусі бізнес-центру Astarta на Подолі. Вхід до закладу – з вулиці Нижній Вал.

Це перший заклад мережі Lion Coffee, який поєднує формати кавярні та бару. Запустила його команда Lion Coffee на чолі з найкращим баристою України 2017 року Ренатом Маматказіним та Антоном Дихнічем («Чашка Espresso Bar»), а також колишній бармен Pink Freud Андрій Вальчук. Вальчук відповідає у Lion Bar за барний складник, а  чинний чемпіон України у класичній кавовій дисципліні Павло Спіцин – за каву. 

Новий корпус бізнес-центру Astarta розташований поряд із БЦ Domino

«Ми любимо каву, але в певний момент у професії хочеться знайти новий виклик», – коментує співзасновник Lion Coffee Маматказін. «Це логічне поєднання: уранці ми можемо тішити гостей кавою, а ввечері переходити до формату коктейльного бару», – каже Вальчук. 

З 09:00 до 18:00 Lion Bar працюватиме у форматі кавярні, а після 18:00 тут подаватимуть коктейлі. «Але це не означає, що ми не приготуємо вам каву після 18:00. Наші бармени вміють готувати каву, а бариста – коктейлі», – каже Маматказін. «До того ж у нас буде пять денних коктейлів, включно з негроні та сауерами», – додає шеф-бариста Спіцин.  

Шеф-бариста Lion Bar і найкращий бариста України 2019 року Павло Спіцин
Шеф-бармен Lion Bar Андрій Вальчук 

У коктейльній карті Lion Bar – класика та девять авторських коктейлів від Вальчука (140-160 грн). Наприклад, пропонують напої DiCaprio Cocktail (150 грн) і Bio Hazard (160 грн).

«Lion Bar – екологічний бар. Ми повністю відмовилися від пластику, навіть в одноразових стаканчиках і кришечках для них, зараз налаштовуємо систему сортування сміття. На честь Леонардо ДіКапріо назвали коктейль, оскільки це один із головних філантропів в екологічній сфері», – пояснює шеф-бармен Вальчук. Також в асортименті пиво, вино та ігристе.

Каву у Lion Bar готують на зернах власного обсмажування, пропонують класичні кавові напої (30-50 грн), а також фільтр-каву (25/40 грн). Крім того, можна замовити чай (35-70 грн), матчу (55/80), масалу (45/60 грн) і прохолодні напої на зразок колд-брю (40 грн), айс-лате (45/65 грн) та лимонаду (45/65 грн).


З МЕНЮ:

Подвійний еспресо – 30 грн

Капучино – 35 грн

Лате – 40 грн

Флет-вайт – 40 грн

Aperol Spritz – 150 грн

Boulevardier – 160 грн

Ruby Rose – 150 грн

Swiss Blue – 140 грн

У Lion Bar є повноцінна кухня. Наразі вона працює з меню, представленим у закладі Lion Cafe на Великій Житомирській – зі сніданками (65-80 грн), сендвічами (85-95 грн), супами (55 грн), салатами (80-90 грн) і закусками (60-70 грн). До 1 липня у закладі введуть нове меню.

У Lion Bar два поверхи і близько 20 посадкових місць. Інтерєр прикрасили вінтажними меблями та люстрою. 

 Lion Coffee – київська мережа кавярень. Інші точки мережі працюють біля станцій метро «Лук’янівська» і «Шулявська», а також на Володимирській і Прорізній.

 Перший заклад мережі у форматі кафе Lion Cafe відкрили на Великій Житомирській у березні. 

Коли

09:00-00:00 (з понеділка по четвер), 09:00-02:00 (п'ятниця і субота), 10:00-00:00 (неділя)

ДЕ

БЦ Astarta, вулиця Нижній Вал, 65


 Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – дізнавайся про нові заклади міста першим.

Фото: Ярослав Друзюк для The Village Україна, Lion Bar