На Позняках відкрили пекарню, де працюють люди з ментальною інвалідністю
На Позняках відкрили пекарню Good Bread From Good People, де працює восьмеро людей з різними формами інтелектуальних порушень. Про це повідомляють «Факти».
Власник закладу — 21-річний киянин Владислав Малащенко.

«У грудні минулого року я раптом усвідомив, що, вийшовши в світ після училищ та інтернатів, хлопці з аутизмом, синдромом Дауна або затримкою інтелектуального розвитку не знають, що робити далі, чим займатися. Вони нікому не потрібні, на роботу їх не беруть. Ми майже не зустрічаємо їх в повсякденному житті, тому що вони сидять вдома», – каже власник пекарні.
Майже рік тому хлопець вирішив заснувати власну справу.

«Про те, що існує поняття «соціальне підприємництво», навіть не знав, але розумів, що мій бізнес в першу чергу повинен вирішувати питання працевлаштування людей з ментальної інвалідністю», — каже він.

Наразі в пекарні працює восьмеро людей. У меню кекси, мафіни, хліб та варення. В пекарні є доставка.

Меню: шоколадний мафін (20 гривень), банановий хліб (150 гривень), апельсиново-імбирний або гарбузово-морквяний кекс (120 гривень)
Пекарня працює лише на доставку. Телефон: +38 (099) 273-94-38.
Фото: Good Bread From Good People в Facebook