Ресторанні новиниДе шукати салат у банані і крем-суп зі спаржі
В'єтнамські страви і роли від Діми Борисова
Оновлення меню, зміни концепцій, акційні пропозиції – The Village Україна розповідає про новини закладів міста.
Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – дізнавайся про нові заклади міста першим.
Нове меню в’єтнамського ресторану NAM
Формат: ресторан в’єтнамської кухні
Де: вулиця Велика Васильківська, 48
Коли: 08:00-00:00 (будні), 10:00-00:00 (вихідні)
NAM – це ресторан в’єтнамської кухні від шеф-кухаря Ектора Хіменеса-Браво та співзасновників мережі Mafia Тараса та Оксани Середюків. Новий шеф закладу Роберто Ламбо з В’єтнаму запропонував нове меню з понад 20 авторськими позиціями. «При розробці нових страв ми орієнтувалися на сезонність, актуалізуючи страви для весни і літа. В'єтнамська кухня вирізняється свіжістю і легкістю, в ній поширені трави і зелень, які ми активно використовуємо в кулінарному арсеналі NAM», – розповідає Ламбо. Серед нових позицій – вісім нових страв вок-меню (167-407 грн) та салат з грейпфрутом і спаржевою квасолею, який подається на листі банана (189 грн). Окрім того, нещодавно NAM відзначили міжнародною премією з дизайну.
Сезон спаржі в мережі ресторанів La Famiglia
La Famiglia – мережа київських ресторанів, до якої входять, наприклад, заклади Vino e Cucina, Toscana Grill i Trattoria Zucca. У новому весняному меню мережі зробили акцент на спаржу. «Аромат, смак, вітаміни й візуальна привабливість – цей інгредієнт наповнює гастрономічним сенсом кожне з поєднань», – стверджують у La Famiglia. Наприклад, у Vino e Cucina на Лук’янівці можна скуштувати тальйоліні зі спаржею і лимонним соусом, у Trattoria Zucca – крем-суп зі спаржі, а в «Хуторці на Дніпрі» зі спаржею подають філе качки.
Нове меню Podil East India Company
Podil East India Company – це заклад з індійською кухнею, який поєднує формати бару та ресторану. «Що перше спадає на думку, коли мова заходить про індійський заклад? Чикен тікка масала, баттер чикен, карі з рисом, нан. Однак Індія – це 29 штатів, сотні спільнот і 447 мов. В оновленому меню ми зібрали менш «розкручені» страви з різних міст та штатів Індії. Наприклад, із Мумбаї маємо «бургер» із пряною картопляною котлетою, а з Гоа – десерт бебінка», – каже шеф-кухар Адам Ховелл. У коктейлях традиційно використовують індійські спеції та смакові поєднання. Наприклад, Love Me Tender – бурбон, банановий лікер, орже, лимон та біттер із сарсапарілли.
Зону доставки розширила «Сім’я ресторанів Дмитра Борисова»
Philadelphia – це кафе у форматі smart casual із ролами і боулами за 139 гривень від Дмитра Борисова. Це перший заклад мережі київського ресторатора, який отримав власний сервіс доставки. Спочатку безкоштовна доставка з Philadelphia працювала у радіусі кілометра від закладу на Шота Руставелі, а на тижні радіус збільшили до трьох кілометрів. «Це гарні новини для тих, хто працює на Майдані, Хрещатику, БЖ, Золотих Воротах, Грушевського, бульварі Лесі Українки, бульварі Тараса Шевченка, «Палаці «Україна» та Саксаганського», – каже Борисов.
Відкриття сезону в «Окно»
Формат: бар
Де: вулиця Хмельницького, 33/34
Коли: 14:00-23:00 (з понеділка по четвер), 14:00-00:00 (з п’ятниці по неділю)
«Окно» – це сезонний подієвий майданчик на вулиці Хмельницького. «Відкриття «Окна» вже стало міським символом початку літнього сезону. Ми всі разом з приходом перших теплих днів відкриваємо вікно», – кажуть у закладі. 26 квітня о 18:00 запрошують на партію в пінг-понг і хорошу музику. У програмі – виступи Yevhenii, YoungMoney i Sasha Zlykh.
Бар S34 на Воздвиженці святкує другий день народження
S34 Haircuts & Cocktails – це заклад на вулиці Воздвиженській, що поєднує формати бару та чоловічої перукарні. 26 квітня він святкує другий день народження. «Для нас це більше, ніж день народження бару, – це день народження родини», – діляться засновники. Додають, що святкуватимуть у тематичному форматі паперового весілля. Музичний супровід забезпечить Денис Жгарьов. Початок – о 18:00.
Фото: 1 – NAM, 2 – La Famiglia, 3 – Podil East India Company, 4 – Philadelphia, 5 – Okno, 6 – S34