Ресторанні новиниНеаполітанська піца зі Львова і півлобстера за 198 гривень
Де шукати пінсу з чорізо і «Незайману Мері»
Оновлення меню, зміни концепцій, акційні пропозиції – The Village Україна розповідає про новини провідних закладів міста.
Фестиваль лобстерів у Bar Mushlya
Формат: сіфуд-бар
Де: вулиця Хрещатик, 25
Коли: 10:00-23:00 (з неділі по четвер), 10:00-02:00 (п’ятниця і субота)
У сіфуд-барі Дмитра Борисова на Хрещатику Bar Mushlya відкрили фестиваль лобстерів. За 198 гривень пропонують половину лобстера-гриль з картопляними дипами і соусом. Діятиме пропозиція впродовж наступного місяця. Приготувати страву обіцяють у межах чотирьох хвилин. Раніше ми розповідали, що заклади «Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова», включно з Bar Mushlya, роблять із залишками їжі.
Львівська мережа з неаполітанською піцою Kazzka планує відкрити три заклади в Києві
Kazzka – заклад із неаполітанською піцою у Львові, який 2018 року відкрив ресторатор Костянтин Форкер (Delicateka, «Корки та крихти», «Ґвара»). У найближчі три роки Форкер хоче відкрити на основі формату мережу із приблизно сотні піцерій Kazzka по Україні. «Ми хочемо швидко досягнути заявленої кількості завдяки франчайзинговому стандарту розширення. Однак перші 3-5 ресторанів відкриємо самостійно, реалізувавши додатково наочну систему обліку та контролю для майбутніх франчайзі-клієнтів», – коментує The Village Україна Форкер. Додає, що наступні два заклади Kazzka у Львові почнуть роботу в центрі міста, а ще один – у спальному районі. У Києві для піцерії шукають приміщення в центрі. Перші відкриття мережі запланували на літо.
Ланч за 269 гривень в італійському ресторані Grano
Grano – сімейний ресторан середземноморської кухні на Печерську від «Ресторанів Гусовських». Нещодавно ми розповідали про оновлення меню закладу, а тепер у ресторані оновили й пропозиції ланчів. Тепер у будні з 12:00 до 17:00 можна замовити дві страви за 269 гривень і три страви за 329 гривень. Наприклад, це може бути грибний крем-суп із фундуком і фетучині з курячим філе або карбонара з овочевим консоме та піцою «Маргарита».
Нові пінси в «Канапка барі»
«Канапка бар» – це необістро Дмитра Борисова напроти ресторану української кухні «Канапа» на Андріївському узвозі. Відтепер у закладі пропонують три види піци для однієї людини – пінса з авокадо та моцарелою, з чорізо, кукурудзою й перцем чилі та зі слабосоленим лососем, мікс-салатом і м’яким сиром. Як і інші позиції в закладі, вони коштують 69 гривень. У будні в обідній час у «Канапка барі» є опція доставки по Андріївському узвозу та Воздвиженці.
У Bistro Bistro з’явилася безалкогольна «Кривава Мері»
Де: вулиця Франка, 27/31
Коли: 10:00-21:00 (з понеділка по четвер), 10:00-22:00 (п’ятниця), 11:00-22:00 (субота): 11:00-21:00 (неділя)
Bistro Bistro – моноформат хот-догів Яна Монастирського, які можна скуштувати у закладі на вулиці Івана Франка, просторі Nevinniy Bar на Шота Руставелі та фестивалях вуличної їжі. У лютому меню доповнили безалкогольним варіантом коктейлю «Кривава Мері» власного виробництва. «Її можна називати по-різному: Virgin Mary чи «Незаймана Мері», але смак від цього не зміниться», – кажуть у Bistro Bistro. У складі напою: томатний сік, соус «Ворчестер», копчена паприка, лимонний сік, чорний перець, перець чилі, сіль і цукор. Пропонують коктейль у двох видах – звичайний і гострий. Доступний він лише у закладі Bistro Bistro на Франка. Вартість – 50 гривень.
Перуанська кава у ONE LOVE Coffee
Формат: кафе
Де: PinchukArtCentre, вулиця Велика Васильківська / Басейна, 1/3-2; БЦ «Торонто-Київ», вулиця Велика Василькiвська, 100; ЦУМ, вулиця Хрещатик, 38; вулиця Хрещатик, 1/2
«Ми привезли в Україну 739 кілограмів кави, якої більше ніде немає», – кажуть у київській мережі кав’ярень ONE LOVE Coffee. Компанія взяла участь в аукціоні спешелті-кави в Перу і привезла з Південної Америки майже тонну зерна. Презентація лотів відбулася 21 лютого, тепер кава від перуанських фермерів доступна у п’яти закладах ONE LOVE Coffee у Києві.
Перший сніданок Foodies у The Naked Bar
Сніданок у форматі, випробованому бранчами у кафе «Каштан», вперше проведе у закладі The Naked Bar гастроспільнота Foodies. «Ми відчули, що прийшов час доповнити наше коротке меню напоїв кількома порціями їжі», – кажуть Христина Скрипка та Яна Жадан. 23 лютого на першому сніданку запропонують дві позиції: гречаний хліб із твердим сиром, яйцем, маслом і варенням (100 грн) і йогурт із кокосовими пластівцями, фруктами і зерновими (80/130 гривень). Перед вечором – солодощі від Double Cocoa. Увечері пропонуватимуть кілька інших позицій – мариновані артишоки з хлібом (40 грн), ромова баба з сиром (80 грн) і апельсиновий цукат (70 грн).
Хіп-хоп у новій бургерній JOMO
JOMO – бургерна, що розпочала роботу в січні поблизу станції метро «Олімпійська». У меню закладу: бургери з яловичиною та курячим шніцелем, картопля фрі, батат фрі, а також авторські страви, які подають з 13:00 до 15:00. У суботу, 23 лютого, з 21:00 хіп-хоп у закладі ставитиме виконавець Klim Beats.
Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – вся їжа міста в одному місці.
Обкладинка: «Сім'я ресторанів Дмитра Борисова», 1 – «Сім'я ресторанів Дмитра Борисова», 2 – Kazzka, 3 – «Ресторани Гусовських», 4 – «Сім'я ресторанів Дмитра Борисова», 5 – Bistro Bistro, 6 – ONE LOVE Coffee, 7 – JOMO