Ресторанні новиниШия ягняти та «італійський гуляш»: оновлення меню київських закладів
Де шукати «оперний стейк» і «гедоністичні вина»
Оновлення меню, зміни концепцій, акційні пропозиції – The Village Україна розповідає про новини ваших улюблених закладів.
Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – вся їжа міста в одному місці.
Горіховий суп у ресторані Under Wonder
Under Wonder – ресторан італійської кухні в авторській інтерпретації, що працює в цілодобовому режимі на площі Льва Толстого. Традиційно на початку лютого в закладі вводять тимчасове меню супів. Цього разу з 1 по 13 лютого можна скуштувати п’ять нових позицій, натхнених традиційними італійськими рецептами. Це грибне консоме зі шпинатом і пасателі, помідорне консоме з креветками, п’ємонтський горіховий суп «Мінестра ді ночі», ріболіта з морським окунем, а також «Зуппа імперіале» з двома видами м’яса, квасолею і паприкою, яку можна назвати «італійським гуляшем». Усі супи коштують 138 гривень, подають їх із фокачею власної випічки.
Шия ягняти в оновленому меню ресторану SHO
SHO – ресторан української кухні на вулиці Мечникова напроти Good Wine. Серед іншого в новому меню виділяється позиція «Томлена шия ягняти з печеними овочами» (240 грн).
Чотири нові фо у ресторані Tin Tin
Tin Tin – ресторан в’єтнамської кухні, розташований біля велотреку. Наприкінці 2018 року в закладі провели фестиваль фо: щотижня гостям пропонували нові варіації наваристого супу з Південно-Східної Азії. З початку нового року вони увійшли в меню Tin Tin – це фо зі свининою, качкою, яловичиною та креветками. «Тепер у нашому меню одинадцять різних супів», – каже шеф-кухар Ілля Сьомін.
Фетучіне в спеціальному меню ресторану Pantagruel
Pantagruel – італійський заклад компанії «Ресторани Гусовських». Замість традиційних сезонних меню з різних регіонів Італії в новому сезоні шеф Костантіно Пассалаква зробив акцент на підбірку італійських рецептів. Серед страв у спеціальному меню остерії – паста фетучіне з морепродуктами та овочами (289 грн), м’ясні равіолі з песто, овочами та козячим сиром (279 грн) і тальята з яловичини-гриль (329 грн).
Пінса за 69 гривень у «Канапка бар»
«Канапка бар» – це необістро Дмитра Борисова напроти ресторану української кухні «Канапа» на Андріївському узвозі. Серед оновлень меню закладу – пінса із слабосоленим лососем, міксом салатів, крем-сиром і пармезаном і бургер з куркою гриль та салатом айсберг. Як і інші позиції в закладі, вони коштують 69 гривень. У будні в обідній час у «Канапка бар» є опція доставки по Андріївському узвозу та Воздвиженці.
Оновлений рамен і боули в бістро Whai Thai
Whai Thai – азійське бістро, розташоване поряд із кафе Blur Coffee на «Кловській». Серед особливостей оновленого меню закладу – боули (наприклад, із рисом, куркою та горіховим соусом за 129 гривень) та рамен (тепер усі види рамену, включно з новим спайсі-раменом, коштують однаково – в об’ємах 109/129/169 гривень). Окрім того, після відкриття літнього майданчика у Whai Thai планують влаштовувати барбекю-паті, на яких можна буде скуштувати нові страви.
Нове винне меню The Naked Bar
The Naked Bar – це бар, розташований у галереї сучасного мистецтва The Naked Room на Рейтарській. У лютому в закладі починає працювати нове винне меню. «Концепція передбачає поділ меню на чотири категорії-сходинки – від доволі демократичних та легких представників класики до справді медитативних вин, із зупинками на відкриття та гедоністичну насолоду», – розповідають Яна Жадан і Христина Скрипка (Foodies), що відповідають за The Naked Bar. Наприклад, у категоріях «Класика» та «Відкриття» звертають увагу на іспанський сорт темпранільйо (110 грн) і французький регіон Лангедок-Руссільйон (145 грн) відповідно, а в категорії «гедоністичних» вин – П’ємонт (215-240 грн) і Грузію (260 грн). Також у лютому планують оновити сніданки та закуски The Naked Bar.
Сендвічі з прошуто в кав’ярні Coffee in Action
Формат: кав’ярня
Де: БЦ Domino, вулиця Нижній Вал, 51
Коли: 08:00-20:00 (будні), 10:00-18:00 (вихідні)
Coffee in Action – мережа кав’ярень, заснована фіналістом чемпіонату світу серед барист Вадимом Грановським, яка має точки у БЦ Domino на Подолі, б’юті-центрі Hairhouse на Великій Васильківській, театрі «Золоті ворота» та заміському комплексі Verholy Relax Park. Нещодавно у закладі на Подолі в меню ввели сендвічі з фореллю чи прошуто від локального виробника HAM.Lo Project (Prosciutteria Wine & Deli). Готують їх на основі технології класичних круасанів власного виробництва, ціна – 125 гривень. У майбутньому позицію планують ввести і в інших точках Coffee in Action.
Розширення та оновлене меню кав’ярні CoffeeDoor
Формат: кафе
Де: БЦ «Іллінський», вулиця Іллінська, 8
Коли: 08:00-21:00 (будні), 10:00-20:00 (вихідні)
CoffeeDoor – локальний обсмажувальник кави, який має окремий заклад на Подолі в бізнес-центрі «Іллінський». Після реконструкції, яка тривала у січні протягом трьох тижнів, кав’ярню розширили: тепер вона має два входи та більше посадкових місць. Також оновили меню CoffeeDoor – серед іншого тепер пропонують чотири види поке (95-145 грн).
«Оперний стейк» у Sam’s Steak House Prime
Sam’s Steak House Prime – другий стейкхаус мережі, який наприкінці 2018 року відкрили біля Львівської площі. Щоп’ятниці з початку лютого у закладі влаштовують «Великий оперний стейк» – музичні перформанси з виконанням оперних партій з імпровізованої сцени стейкхаусу.
Обкладинка: SHO