
Де замовити паску на Великдень у Києві, Львові й Одесі
Традиційна українська паска від Клопотенка за рецептом із Вінниччини, перша паска із CBD від бару Hram, великодній баранчик від кондитерської «Французькі Канікули», бенто-паска з вишнею від пекарні BreadWay: Віледж зібрав пропозиції від закладів Києва, Львова й Одеси.
Київ
Hram


Київський бар Hram на Шота Руставелі знову поєднує смаки коктейлів із великодньою випічкою та пропонує дві паски на вибір. Паска із CBD під назвою Mary Jane створена за мотивами однойменного коктейлю. Начинка в Mary Jane – вершковий крем із ваніллю, цитрусовими цукатами, білим шоколадом і CBD.
Пропонують також торішній хіт, паску Porn Star – святкову версію коктейлю Pornstar Martini з начинкою: крем-манго, мед, маракуя, апельсинові цукати та білий шоколад. Кожну паску можна замовити окремо (1300 гривень) або в наборі з пляшкою однойменного коктейлю на шість порцій (2500 гривень).
«Спельта»


У бістро-пекарні на Ярославській пропонують три види пасок. Можна замовити солодку «Бабусину паску» (777 гривень), яка має пшенично-вершковий смак завдяки заквасці Левіто Мадре [італійська густа закваска з мікрофлорою, надає здобній випічці легкості та характерного аромату – ред.]. Також є звична «Великодня паска» (1177 гривень) із додаванням родзинок, вкрита традиційною цукровою глазур'ю.
Крім того, в наявності італійський панетоне з апельсиновими цукатами й шоколадом, випечений у формі голубки (2222 гривень). А також великодні здобні булочки з родзинками й прянощами, пампухи в цукровій посипці та традиційні обрядові жайворонки (від 333 гривень за чотири штуки).
«Завертайло»


У пекарні від Стаса й Анни Завертайлів підготували святкову колекцію випічки з уже знайомими та новими позиціями. Серед знайомих смаків – фірмова паска з маковою начинкою в капсулах із молочного шоколаду й вишнею Амарена (1100 гривень), а також паска-круасан із фундучним праліне та карамеллю (850 гривень).
Новинкою стала паска «пʼять ягід» із марципаном (950 гривень), у декорі якої кондитери використали техніку відтиску з елементами традиційних писанок. Також печуть п’ять видів панетоне (від 2200 гривень).
«Фrankly»


У кафе на Золотих воротах презентують авторську колекцію великодньої випічки, натхненням для якої стало традиційне українське гончарство. Співвласниця кафе, шеф-кухарка й кондитерка Дар’я Трофіменкова відвідала селище Опішня та створила «Писану паску» (1200 гривень). У її основі сирно-макове тісто з італійськими абрикосами, чорницею й родзинками, а розпис верхівки зробили вручну в стилістиці опішнянських орнаментів. Також готують паску (850 гривень) зі шматочками карамелі, фундуком і цукатами яблука, яку прикрашають меренгою та вафельними квітами яблуні.
Dolceteka by Bassano


У кондитерській на Великій Житомирській можна обрати й паску, і панетоне. Паски готують трьох видів у маленькому та великому розмірі. Класичну паску з родзинками та цукатами (650 гривень/730 гривень) готують на живій заквасці Левіто Мадре, також є варіант із молочним шоколадом і цукатами (710 гривень/850 гривень).
Сирну паску готують із рикоти (690 гривень/950 гривень) із додаванням волоських горіхів, журавлини та кураги. Панетоне готують із трьома видами шоколаду (1850 гривень).
«Франик»


Кафе-пекарні мають дві локації в Києві – на розі Великої Васильківської й Саксаганського та на Подолі. До Великодня пропонують три види пасок. Традиційна паска (600 гривень) із двома видами родзинок, витриманих у ромі, і журавлиною, вимоченою в яблучному соку – її прикрашає блакитна меренга, голуби та шоколадна емблема.
Шоколадно-горіхову паску з крамблом (650 гривень) прикрашають глазурʼю з молочного шоколаду, рубленим шоколадом із горішками й шоколадним крамблом. Мигдалеву паску з вишнею та маком (625 гривень) запікають разом із шапкою мигдалевого крему, мигдалевими пелюстками та гранульованим цукром.
Cheesecake Family


У кафе-кондитерській Cheesecake Family до Великодня підготували три види пасок із начинками й авторським декором. Класична паска (1225 гривень) із родзинками й цукатами має начинку з фісташкового крему. Рожева паска (1175 гривень) з апельсиновими цукатами має кремову начинку з рожевим шоколадом.
Сирна паска з маракуєю й апельсиновими цукатами начинена кремом із манго й білого шоколаду (1175 гривень). Усі паски вкриті маршмелоу-глазур’ю та прикрашені маленьким шоколадним янголом ручної роботи.
Leilia Bakery


У пекарні до Великодня підготували шість варіантів паски. Класичну з журавлиною (680 гривень) готують на заквасці, вона оздоблена традиційним декором. Також є класична здобна паска з родзинками й франжипаном (750 гривень), прикрашена мигдалевою глазур’ю та мигдалевими пелюстками.
Шоколадну паску (1050 гривень) готують із шоколадними дропсами, вершковим шоколадним кремом і шоколадним ганашем, а зверху оздоблюють шоколадним крамблом. Фісташкова паста (1150 гривень) усередині має ганаш на білому шоколаді з фісташковою пастою й фісташкове праліне, а паска «матча-малина» (1150 гривень) має поєднання малинового конфі з ганашем із матчею.
The Cake


У кондитерській створили колекцію пасок за авторськими рецептами. Можна обрати випічку в розмірі S (500 гривень) або M (900 гривень): шоколадну; з білим шоколадом, вишнею та малиновим крем-чизом; із цукатами та фісташковою начинкою – усі паски прикрашені кольоровими бантами. Без глазурі готують маковий крафін із маракуєю, цукатами та журавлиною.
Львів
SHOco


Кондитерська-пекарня SHOco має 7 локацій у різних куточках Львова. Представляють чотири види пасок на основі італійського борошна. Паска «Фісташка-Вишня» є у двох розмірах (середня – 1390 гривень, велика – 1590 гривень), яку готують із додаванням цукатів, родзинок і ванілі з фісташковим заварним кремом і вишневим компоте.
В середньому розмірі є паска з кракелюром (780 гривень) на основі мигдалевого борошна й мигдального горіха із заварним ванільним кремом і карамеллю, а також паска з цитрусовим курдом на основі лимонного й апельсинового фрешу (780 гривень). Класичний панетоне можна замовити з доставкою по Україні у трьох розмірах: маленький – за 370 гривень, середній – за 620 гривень, великий – за 790 гривень. З кожної проданої паски SHOco передають 30 гривень на проєкт Superhumans.
«Інші»


У бістро на Соборній площі команда Євгена Клопотенка готує українську паску за традиційним рецептом, який шеф знайшов під час гастроекспедиції Вінниччиною. В основі тіста пряжене молоко. Усередині паски є гнічені сливи [спочатку їх в'ялять, щоби видалити вологу, а потім пресують – ред.] та чебрець. Зверху оздоблення з глазурі, цвіту бузини й дещиці чебрецю.
Park. Art of Rest


Ресторан розташований у міському Парку культури. До Великодня там підготували три види пасок: класичну з родзинками в маленькому (380 гривень) і великому (450 гривень) розмірах, з апельсиновим курдом (570 гривень), а також із фісташковою начинкою (690 гривень). Отримати паску можна самовивозом або доставкою таксі в межах Львова.
«Спілка»


Кафе-пекарня в ЖК Avalon пропонує чотири види пасок у маленькому та великому розмірах: класичну, ванільну, «фереро» із шоколадом і горіхами (390 гривень/590 гривень), а також фісташкову (490 гривень/690 гривень).
«Французькі Канікули»


Кондитерська-ресторан пропонує французькі десерти в центрі Львова. До Великодня підготували дев’ять видів пасок. Класичну з цукатами апельсина, лимона та родзинками можна замовити в «середньому» (620 гривень) і «сімейному» (790 гривень) розмірах. Також є варіації класичної паски з декором із маршмелоу та рожевою курочкою (620 гривень). Класичну паску також доповнили фісташковим кремом (880 гривень).
Є три види шоколадної паски: із шоколадним ганашем, із фісташковим кремом (880 гривень) і просто шоколадна паска без начинки (630 гривень). З цікавих позицій – традиційний великодній баранчик (270 гривень) і паска без глютену та лактози (650 гривень).
Одеса
Atelier

Гастро-кафе в центрі Одеси підготувало до Великодня дві мініпозиції: сирну паску з білим шоколадом, лохиною та пелюстками троянд (220 гривень), а також «Великодній Кошик» із заварного тіста з фісташковим крем-чизом, манго та маракуєю (220 гривень). Щодо випічки більших розмірів, то пропонують крафін із фундуком та ірисковим кремом (600 гривень).
Make My Cake


Одеська мережа кондитерських уже понад десять років готує торти, десерти та випічку. В кондитерській пропонують три види пасок з оздобленням, яке оновлюють щороку. Класична паска (695 гривень) із великими родзинками, цільним мигдалем, журавлиною, гарбузовим насінням, цитрусовими маслами й апельсиновими цукатами є у трьох варіантах декору: блакитному, зеленому та жовтому. Паску з вишнею Амарена зробили в рожевому кольорі, а з молочним шоколадом – у помаранчевому.
My Butter


У кафе My Butter пропонують три види великих пасок. Одна з них – Fleur d’Orange (950 гривень) із цедрою апельсина та лимона, кардамоном і ноткою апельсинового лікеру. Паска Choco Royale (950 гривень) максимально шоколадна – її тісто доповнене молочним і чорним шоколадом, журавлиною та має присмак рому. Паска Sunny Secret (110 гривень) має начинку з мангово-маракуєвого курду й прикрашена чебрецем.
BreadWay


Кафе-пекарня на Канатній понад шість років пече хліб на власній заквасці та виготовляє торти на замовлення. Класичну паску пропонують у середньому та великому розмірі (900 гривень/1350 гривень), її готують з апельсиновими цукатами та родзинками й прикрашають фундуком та карамельним макаронсом. Також є вишнево-макова паска (1000 гривень) та два види бенто-паски: з вишнею та лимоном (1350 гривень).
Four space


У кав’ярні приготували два варіанти святкових пасок. Класичну з вимоченими в ромі родзинками та цукатами можна замовити у двох видах і розмірах: середню (480 гривень) і велику (550 гривень) або із заварним кремом (600 гривень/700 гривень).
Шоколадна паска також доступна в різних форматах: звичайна середня (600 гривень) і велика (680 гривень) або із шоколадним заварним кремом (700 гривень/780 гривень).