Редакція The Village Україна розповідає про заклади, що відкрили в Києві й інших містах у травні. 

 Також ми висвітлювали відкриття квітня в Києві.

Кав’ярні

   

For на Подолі

Кав'ярня For почала роботу на Подолі, біля станції метро «Тараса Шевченка». Заклад працює у форматі to go. «Усе, що ми робимо – це все для людей: тих, хто мешкає у ЖК, хто приїжджає до нас з іншого району й хто вперше нас бачить і заходить у гості», – кажуть у команді. 

У кав'ярні пропонують класичні й авторські напої, зокрема какао з перцевою м'ятою, «кавовий дзен» чи сосновий еспресо-тонік. Також у меню – солодка картопля, горішки зі згущеним молоком, брауні й фісташковий блонді. Заклад має літню терасу. Сюди можна приходити з домашніми улюбленцями.

ДЕ: вулиця Кирилівська, 37А

instagram

Кав’ярня-віконце 20/2

Кав’ярню-віконце з назвою 20/2 відкрили в Чеховському провулку. Зараз заклад працює в тестовому режимі з 16:00 до 22:30 та чекає на гостей щодня. 

У меню кав’ярні пропонують як безалкогольні напої, так й асортимент пива, вина та міцних напоїв. Серед закусок можна скуштувати пармезанові крокети, грибний паштет і сендвіч із яловичиною або пікантним баклажаном. 

ДЕ: Чеховський провулок, 3

instagram

Tom`s поблизу «Звіринецької»

Кав’ярня Tom’s відкрилась на вулиці Бойчука біля станції метро «Звіринецька». У команді описують кав’ярню як заклад «про людей і для людей, зі зручними місцями, щоби гості не втомлювалися, особливо коли потрібно довгий час попрацювати». Тут використовують зерно від дніпровського виробника Dam і приділяють особливу увагу фільтрації води.

«Виробники меблів – винятково українські, яких особливо зараз хотілося підтримати. Наприклад, кондитерську вітрину на замовлення виготовляли в Чорноморську», – коментують у команді.

ДЕ: вулиця Бойчука, 9/12

instagram

Кава Filter у ЖК «Нивки Парк»

Кафе на проспекті Перемоги, де пропонують каву, смузі, натуральне какао та сніданки. Крім того, відвідувачі можуть обрати десерти – класичні чи веганські. Також у закладі розповідають, що «завжди раді улюбленцям і тут ви можете подивитись фільми чи мультфільми». 

Серед фірмових напоїв раф із попкорном і домашня масала.

ДЕ: проспект Перемоги, 65Б

instagram

Standard біля Дніпровського ЦНАПу

Кавʼярня Standard почала роботу на вулиці Вінстона Черчилля (раніше – Червоноткацька), біля Дніпровського ЦНАПу. «Якісне обладнання, кава власної селекції й обсмаження та роки досвіду», – описують концепцію в команді. Співзасновником є Віталій Запольських (Sweetercoffee, «Висока кава»). У закладі пропонують фільтр і каву ручного заварювання від бренда «Висока кава», а також напої на основі кордіалів чи чаю. 

Кавʼярня має посадку всередині й літню терасу. Облаштували, зокрема, chill-зону, місця для роботи з ноутбуком і столики «для швидкого перекусу». Також доступна посадка за брю-баром.

ДЕ: вулиця Вінстона Черчилля, 18

instagram

Кафе, буфети та ресторани

   

Кафе «Я Саша» в ЖК «Комфорт Таун»

Кафе з кавою, сніданками та вином відкрили в ЖК «Комфорт Таун». 

Власники називають заклад «затишним місцем для твого відпочинку» та пропонують випічку й сніданки цілий день. У меню – класичний збірний сніданок із яйцем, вершковим маслом і хлібом, авокадо тост, кілька видів млинців, каші й тости зі шпротами чи копченою качкою.

З напоїв пропонують класику та холодну каву, а також листові чаї, фреші та лимонади. Крім того, на вечір мають меню коктейлів і закусок до них. Серед десертів у закладі можна знайти солодощі від Kasu teira та випічку Leilia Bakery. 

ДЕ: Березнева, 14Б

instagram

OG Burger на Русанівській набережні

OG Burger відкрили другу бургерну на Русанівський набережній. «Ми давно шукали приміщення на лівому березі Києва, оскільки хотіли щось затишне з гарними краєвидами. Що може бути краще за берег Дніпра й паркову зону Русанівської набережної?» – розповідають у закладі. У першому OG Burger на Рейтарській готують тільки сім бургерів і декілька видів картоплі, але в новому закладі в меню додали понад 40 авторських і класичних коктейлів, а також закуски. 

У закладі кажуть, що готують бургери за унікальними рецептами з Лос-Анджелеса, які привіз до України власник бургерної Ігор Авраменко. Серед популярних позицій є Extra Cheeseburger, Secret Burger і картопля фрі з трюфелем і пармезаном. Усі коктейлі з розділу Igor’s Choice – авторські від засновника бренда.

ДЕ: Русанівська набережна, 12

instagram

Klara Bakery&Cafe в урядовому кварталі

Пиріжкову «Тітку Клару» зі сніданками й кулінарією відкрили на вулиці Липській, в урядовому кварталі Києва. Це новий формат мережі закладів Klara Bakery&Cafe від Klara Group (пиріжкова «Тітка Клара», Simona Ristorante, Honest Coffee Bar). Крім класичної випічки, у меню також сніданки й кулінарія, зокрема булгур з овочами, курячі, рибні й м’ясні котлети, кус-кус і голубці.

Формат закладів пиріжкової «Тітка Клара» оновили до десятої річниці мережі. Тепер тут можна замовити сніданки, кулінарію й випічку. У березні 2024 почав роботу перший заклад оновленого формату пиріжкової на Позняках.

ДЕ: вулиця Липська, 12/7

«Тіян» у ЖК «Комфорт Таун»

Ресторан близькосхідної кухні «Тіян» почав роботу на території ЖК «Комфорт Таун». «Тіян – це узбецьке ім’я, що означає «поважний і дорогий». Саме тому, повага й шанобливість до кожного гостя є основоположною рисою закладу», – кажуть у закладі.

Відвідувачі «Тіян» можуть скуштувати лагман, фалафель, курячі сердечка в соусі унагі й люля-кебаб). Крім того, пропонують сирники з халвою або шакшуку, які готуватимуть упродовж дня. 

Також у закладі готують класичні й авторські коктейлі, зокрема Hakuna Punch на основі рому з бананом, кокосом й амаро.

ДЕ: проспект Соборності, 17

instagram

«М'ясторія» в ЖК «Галактика» 

Новий заклад мережі відкрили в ЖК «Галактика» на вулиці Євгена Сверстюка. «М'ясторія» функціонує у форматі ресторану-магазину, де можна як купити м'ясо з доставкою по Києву, так і скуштувати страви з меню. 

У закладі пропонують сезонні страви та широкий вибір стейків, а також барбекю набори та м’ясо для шашликів.

ДЕ: вулиця Євгена Сверстюка, 6В

instagram

Піца та чебуреки у «Крим і Рим»  

«Кожен шматочок – це зустріч зі смаками й традиціями», – так про заклад розповідають у команді. Тут об’єднали дві кухні з довгою історією й традиціями та готують як равіолі з кроликом, так і баклажан із печі з нутом, люля кебаб на вугілля, шурпу та чебуреки й водночас піцу, капрезе та пасту.  

Меню розділене на дві частини з прив’язкою до національної кухні.  

ДЕ: вулиця Братства Тарасівців, 3

instagram

Бари

   

Чарочна «Водограй» на Гончара 

Новий заклад «Водограй» від засновників Wurger Burger відкрили на вулиці Олеся Гончара, навпроти Скверу київських інтелігентів. Засновники радять сприймати заклад як точку для старту чи фіналу будь-якої барної прогулянки містом. 

У меню «Водограю» напої трьох форматів – мікс-коктейлі, шоти й настоянки. Над усім меню працював Євген Смірнов, бар-менеджер Kisa bar. Зараз заклад працює без їжі, але в планах запустити окреме буфетне меню із широкого набору закусок, які б доповнювали пропозиції коктейлів і шотів.

Тут можна скуштувати Зеленого мексиканця, коктейль із віскі та «Живчиком», а також спробувати авторські настоянки.

ДЕ: вулиця Олеся Гончара, 2/25

instagram

 

 

 Наш текст про Чарочну «Водограй» на Гончара 

Lover’s Bar 

Новий коктейльний бар відкрили на Великій Васильківській. У закладі розповідають, що «створили ідеальне місце для зустрічей, святкувань, незабутніх моментів життя та раптових історій щасливого кохання». 

На першому поверсі розташувалось бістро, де відвідувачі Lover’s Bar можуть скуштувати пасту з морепродуктами, стейк блек пепер з аспарагусом чи закуски. На другому – бар. У коктейльній карті спешли – Call your ex з вермутом і персиком, Summer memories на джині з базиліковим кордіалом або First kiss із текілою та лікером. Також у меню вино, міцні та безалкогольні напої. 

Раніше на цьому місці, між «Площею Українських Героїв» та «Олімпійською», працювали заклади Broen та O’Plich.

ДЕ: вулиця Велика Васильківська, 48/18

instagram

Крафтове пиво в The Drinkers на Подолі 

Вітаємо з відкриттям ще одну пивну на Подолі. Заклад розташувався на Нижньому Валу. 

Тут пропонують розливне крафтове пиво від українських та іноземних виробників. У меню можна знайти бургери, тако та шаурму, а також окрошку й картоплю фрі. 

Ми нарахували понад 100 позицій пива, серед яких доступні як локальні Muza чи Underwood Brewery, так і доволі рідкісні позиції імпортного пива за 699–1800 грн.

ДЕ: вулиця Нижній Вал, 37/20

instagram

Бар-схованка Sansara на «Театральній»

Власники називають місце «азійським баром нового покоління». За меню напоїв відповідальна бартендерка Наргіз Ніязова.

Кухня в барі приймає замовлення до 21:30, барний last call – о 22:30. Відвідувачі можуть скуштувати авторські коктейлі та закуски до них.

ДЕ: вулиця Богдана Хмельницького, 9А

instagram