ГідМолодий гастрономічний YouTube. Нові шоу про їжу, які цікаво подивитися
Шефи, заклади, локації та продукти
Редакція The Village Україна розповідає про молодий український гастрономічний YouTube та нові шоу останніх років.
Kitchen Club
Kitchen Club – це медіапроєкт від режисерки Уляни Снітко та співзасновника бару «Київгаз» Юри Мельника.
Юра й Уляна об’єдналися, щоб знімати рецепти, виробництва та знайомити аудиторію з цікавими шефами, місцями та продуктами. «Ми хочемо показати, що український фуд-контент не лише про авокадо-тости на повторі. Наше завдання – зробити новий контент максимально чесним, показати наших героїв такими, якими вони є насправді – без загравань чи кількох дублів», – говорить Юра Мельник. Також серед цілей шоу – розвалити умовну четверту стіну, яка є як між глядачем і тими, хто на екрані, так і між кухарями та гостями закладів, зробити їх ближчими.
Наразі Kitchen Club відзняв уже два сезони шоу. Наступну серію випусків готують про Львів, а в подальших планах – розширитись на всю Україну.
«Головне для нас – робити нестандартний, правдивий і водночас інформативний контент. Ми не тільки бавимось, але й хочемо показувати професійні, технічні сторони процесу, щоб по-своєму спонукати галузь до розвитку» – розповідають у проєкті.
Також Юра Мельник рекомендує дивитись:
- Eater,
- Munchies,
- Food insider,
- Bon Appetit,
- NYT Cooking.
Що радимо подивитися:
Фуд-гід Києвом від команди бару Київгаз
Як приготувати ідеальний пончик власноруч, розповіли у Ponchyk Boy
Екскурсія на пивоварню Underwood
Hungry Eyes TV
Канал про їжу та мандри від Романа Жирних, співзасновника бару TCP і піцерії TCPizza. І хоча перше шоу було відзнято командою проєкту ще до повномасштабного вторгнення, релізна каналі відбувся тільки цього травня. Роман розповідає, що «давно захоплюється кулінарією і, здається, саме завдяки перегляду кулінарних шоу й прийшов у роботу в цій галузі».
Зараз Hungry Eyes TV має два напрями – живі, небанальні подорожі містом і їжею в ньому з Юрою Мельником (з Kitchen Club’у), і більш розмірене, розмовне шоу з американцем Адамом Ховелом, співвласником бару Podil East India Company. Заклад фокусується на їжі та коктейлях, що натхненні Індією, яку Адам досліджує в подорожах протягом останніх 14 років. Ця суміш культур і захоплень, на погляд Романа, і робить випуски з Адамом глибокими та створюють унікальний погляд на їжу.
«У нас непростий шлях, головне не опускати руки та не розоритись у процесі. [сміється]. Ми робимо нестандартний контент, тому в мене немає ілюзій, що це буде просто, і тим більше, що цей канал принесе якийсь надприбуток. Але я режисер, який захоплюється кулінарією. Два світи зійшлись для мене в цьому шоу, тому я буду продовжувати», – додає Роман.
Що радимо подивитися:
Курячий сендвіч «а-ля Люцифер» у київських хащах
Індійське BBQ vs українське BBQ на озері
Youtube UA
YOUTUBE TV
YouTube канал Міші Кацуріна
Київський ресторатор Міша Кацурін разом із другом і мандрівником Антоном Птушкіним подорожує Україною. Результати поїздок друзів стали основою для одного з найпопулярніших локальних каналів про їжу. Кожен із ведучих має експертизу та досвід власних успішних бізнес-проєктів – Антон – як мандрівник, Міша – як ресторатор. Випуски шоу виходять досить особистими та наївно відкритими до того нового, що вони зустрічають у кожному з регіонів. Думаємо, саме через це контент збирає не тільки великі перегляди, але й викликає жваві обговорення в гастрономічній спільноті.
Наразі Кацурін і Птушкін уже відзняли шоу про їжу в найбільших містах країни – Києві, Одесі, Дніпрі та Харкові. Одночасно вони рухаються регіонами – серед випусків: мандрівки Полтавщиною, Галичиною та Закарпаттям.