Гід30 закладів, які відкрили в Києві в листопаді
«Морва», «Такахулі» та «Колобок Бо» – серед відкриттів місяця
Редакція The Village Україна розповідає про заклади, що відкрили в Києві за листопад.
Раніше ми розповідали про відкриття жовтня, вересня, серпня, липня, червня, травня, квітня, березня, лютого, січня й 2022 року, а також нові заклади із шаурмою.
Ресторани й кафе
«Морва» біля «Олімпійської»
«Морва» – це ресторан-буфет у ЖК Chicago на розі вулиць Антоновича та Жилянської. Формат описують як «сучасну їдальню на кожен день у бізнес-центрі столиці». «Морва – це шовковиця. Кожен із нас колись об’їдався з дерев шовковицею. Саме спогади про ці моменти підштовхнули нас до цієї концепції. Смачно, швидко, зрозуміло», – коментує команда. «Головним героєм» меню називають «бутерброд Морву, як у шкільній їдальні» – це піца-бутерброд із шинкою, грибами й сиром. Раніше в цьому приміщенні працював заклад Chicago 44.
Union Bistro на Кирилівській
Union Bistro – це кафе на вулиці Кирилівській на Подолі. «Кирилівська історично була індустріальною вулицею [...] За останні роки вона дедалі більше трансформується в новий креативний кластер: з’являються офіси дизайн-студій й IT-компаній, клуби. Union Bistro стане місцем перетину всіх цих людей», – кажуть у команді закладу. Над дизайном Union Bistro працювало бюро AKZ Architectura (Hanh Cafe & Market, «Київгаз»).
«Різотто смажить паелью» біля цирку
«Різотто смажить паелью» – це ресторан, що поєднує страви італійської й іспанської кухні, на бульварі Шевченка. До страв пропонують настоянки власного виробництва, авторські й класичні коктейлі, розливне ігристе вино.
«Чотири чебуреки. Prosecco Bar» на Солом’янці
«Чотири чебуреки. Prosecco Bar» – це заклад із чебуреками й ігристим від львівської мережі. Перший заклад у Києві відкрили на вулиці Солом’янській. Заклад почав роботу в колишньому приміщенні кафе Tost Food & Bar.
Madino на Печерську
Madino – це заклад на вулиці Джона Маккейна біля станції метро «Звіринецька» (раніше – «Дружби народів»). Поєднують кілька форматів: кафе зі стравами кубинської та мексиканської кухонь, кав’ярня й аперитивний бар.
Tukan Pizza біля Золотих воріт
Tukan Pizza – це сервіс доставки піци, який відкрив заклад на перетині вулиць Франка та Ярославів Вал. У меню 12 видів піци та кавові напої.
«Такахулі» біля палацу «Україна»
«Такахулі» – це заклад у форматі «необістро грузинської кухні», який відкрили на вулиці Великій Васильківській біля палацу «Україна». Це новий заклад ресторанної компанії Enjoy Group (Eshak, Queen Kyiv, Queen Country Club), яка до початку повномасштабного вторгнення мала назву Bulldozer Group Ukraine й була частиною російської компанії Bulldozer Group ресторатора Олександра Орлова.
Кав’ярні
«Книгарня-кав’ярня Старого Лева» біля Майдану
«Книгарня-кав’ярня Старого Лева» – це заклад від «Видавництва Старого Лева», другий заклад формату в Києві почав роботу на вулиці Михайлівській. Окрім кави й десертів, пропонують книжки від різних видавництв.
«Тоторо кава» на Позняках
«Тоторо кава» – це кафе в стилі мультфільмів Хаяо Міядзакі на вулиці Мишуги на Позняках. «Кавʼярню оформили в стилі фільмів автора, а зустрічає відвідувачів величезний Тоторо під парасолькою (якраз вдало для осінньої погоди!)», – розповідають у команді. У просторі можна придбати не лише каву та десерти, а й сувеніри зі всесвіту Міядзакі: музичні скриньки, шопери, книги, стікери.
Книгарня-кав’ярня Book.ua біля Золотих воріт
Book.ua – це магазин книжок, який відкрив заклад у форматі книгарня-кав’ярня на перетині вулиць Лисенка та Ярославів Вал. У приміщенні працює кав’ярня з напоями та десертами. Формат планують масштабувати, зокрема в регіонах.
Grky на Ярвалу
Grky – це мережа, яка здебільшого розвиває кав’ярні в форматі to go. Новий стаціонарний заклад запустили на вулиці Ярославів Вал, раніше в цьому приміщенні працював заклад мережі «Волконський».
«Шу Шу» на «Олімпійській»
«Шу Шу» – це кав’ярня на вулиці Великій Васильківській біля станції метро «Олімпійська». Окрім кави та напоїв, пропонують фірмові тістечка шу й пироги.
Kyiv Gamir Coffee на Солом’янці
Kyїv Gamir Coffee – це кав’ярня, яку відкрили в приміщенні під’їзду житлового будинку на Повітрофлотському проспекті. У меню – кавові напої, десерти й фірмовий «Наполеон».
Бари
«Суспільний» біля Контрактової площі
«Суспільний» – це бар на вулиці Межигірській біля Контрактової площі. Формат описують як «не тільки про коктейлі»: окрім коктейлів, у карті вино та крафтове пиво. Раніше в цьому двоповерховому приміщенні працювало кафе «Плед».
8 Mile Bar поблизу Львівської площі
8 Mile Bar – це коктейльний бар на вулиці Січових Стрільців у стилістиці хіп-хоп культури. Барна карта включає класичні й авторські коктейлі по 250 гривень, міцний алкоголь, пиво й вино. Раніше в цьому приміщенні працював аудіофільний бар «Грам» від співзасновника музичного клубу «Хlіб» Віталія Бардецького.
«Мінус перший» біля Золотих воріт
«Мінус перший» – це коктейльний бар у підвальному приміщенні закладу TC Pizza на вулиці Гончара, який перезапустив Павло Полторакін (Yellow Place). У меню класичні та авторські коктейлі, також пропонують вино й сидр. Заклад працює з четверга до неділі.
«Білий налив» біля Львівської площі
«Білий налив» – це формат із хот-догами та сидром від «Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова», новий заклад запустили в Будинку художника біля Львівської площі. Раніше в цьому приміщенні працювала їдальня «Галерея смаку».
«Уголь» на Інститутській
«Уголь» – це мережа лаунж-барів, яка відкрила новий заклад на вулиці Інститутській в урядовому кварталі. У меню – бургери, стейки та локшина, також пропонують коктейлі та кальяни. Ще один заклад мережі працює біля станції метро «Мінська».
Libeerty на Маккейна
Libeerty – це магазин пива та бар на вулиці Джона Маккейна на Печерську. Раніше заклад працював в іншому приміщенні поблизу, на вулиці Іоанна Павла ІІ.
Стритфуд
«Колобок Бо» біля Золотих воріт
«Колобок Бо» – це вікно зі стритфудом, кавою та напоями на вулиці Володимирській біля Золотих воріт. Тут можна взяти із собою онігірі та десерти, а також випити фільтр і матчу.
«Котлета по-київськи» біля Контрактової площі
«Котлета по-київськи» – це моноформат із котлетами по-київськи в форматі вуличної їжі. Новий заклад запустили на Подолі, на розі вулиць Костянтинівської та Нижній Вал. У меню п’ять видів фірмової котлети, зокрема класична, з грибами й сиром, із «Філадельфією» та шпинатом, із чедером і паприкою, а також із чедером і перцем халапеньйо. Раніше в цьому приміщенні працював заклад «Шварц».
«Річка» на Осокорках
«Річка» – це новий формат від мережі «Чорноморка» з акцентом на річкову рибу. На початку літа компанія запустила перший ресторан на вулиці Лаврській, але він припинив роботу восени. Натомість запустили стритфуд-формат на набережній біля ТРЦ River Mall на лівому березі.
I Love Kebab біля Майдану та Контрактової площі
I Love Kebab – це мережевий формат із кебабами й айраном. Заклад на Хрещатику відкрили на місці «Хлібного». У приміщенні на Контрактовій раніше працював заклад з азійськими стравами Unibo, а до цього – Itzel.
Заклади в ЖК
- Кав’ярня «Схиблені» в «Монстрі на Подолі».
- Кафе Memory Food & Drink у ЖК «Комфорт Таун».
- Кафе «Тісто і масло» в ЖК «Нова Англія».
- Кав’ярня Brew & Bites у ЖК «Відпочинок».
- Бар «Манчестер» у ЖК «Нова Англія».
- Кав’ярня «Кава та виделка» в ЖК The Lakes.
- Кафе «Центр міста» в ЖК «Славутич».
Обкладинка: Kyiv Gamir Coffee