Гід20 нових закладів у Харкові
«Студія шаурми» та паб, який відновили після влучання ракети РФ
Редакція The Village Україна розповідає про заклади, що відкрили в Харкові за весну та літо.
Раніше ми розповідали про роботу харківських ресторанів у перший рік повномасштабної війни, а також нові заклади в Києві та Львові.
Ресторани й кафе
«Молодість» в ЦУМі
«Ресторани Купера» – це заклад, який ресторатор Алекс Купер із партнерами відкрив у травні в Центральному універмазі. Формат працював у колишньому приміщенні кафе «Молодість», але як мініфудхол: окрім «вічних хітів» «Молодості», пропонували також бургери з Cooper Burgers і хумуси з лафою від Shalom. У вересні заклад перезапустили, відновиши меню «Молодості», а на доставку пропонуватимуть бургери Cooper Burgers.
Sol на Куликівській
Sol – це бістро на вулиці Куликівській неподалік від Горбатого моста. «Найголовніша ідея закладу полягає в тому, що мова кохання Sol Bistro – це новий авторський погляд на прості страви, які змінюються від сезону до сезону», – розповідають The Village Україна в команді. Додають, що Sol запустила пара, яка «повернулася з Києва в рідне місто задля того, щоб підіймати гастроіндустрію в Харкові». У закладу два поверхи, до страв пропонують натуральне вино.
De Sha Vu біля ТРЦ Nikolsky
Sha Vu – це заклад навпроти ТРЦ Nikolsky, який визначає формат як «студія шаурми», а підхід до моноформату «шаурма як мистецтво». У закладу два поверхи, шаурму пропонують у кількох варіаціях. У назві обігрують термін «дежа вю».
Beige на проспекті Науки
Beige – це ресторан з авторською кухнею на перетині проспекту Науки та вулиці Данилевського. «Це заклад, який поєднує в собі природну елегантність і м'якість із вишуканими акцентами, – розповідають у команді в коментарі The Village Україна. – Зрозумілі кожному смаки відтінені новими деталями, завдяки чому виходить щось несподіване, те, чого не куштували раніше». Пропонують страви від шеф-кухаря Микити Мусієнка (Cheza): наприклад, у меню страви з локшиною, рамен і паста з пастрамі.
«В м’ясо» на площі Конституції
«В м’ясо» – це гастрокафе зі ставкою на м’ясні страви поблизу ТРЦ Nikolsky. Серед іншого в меню стейки, бургери та сендвіч із пастрамі, а також м’ясо з мангала й на шампурі.
Tangerine на Космічній
Tangerine – це формат гастробістро, другий заклад мережі відкрили на вулиці Космічній. У меню дві категорії: основні страви та азійські позиції. Наприклад, в основному можна замовити бутерброди, пасту чи сніданки, а в азійському – роли, суші й поке.
Кав’ярні та пекарні
«Нафта» біля скверу Перемоги
«Нафта» – це кав’ярня неподалік від станції метро «Архітектора Бекетова». Концепцію описують як простір кави та китайського чаю: окрім фільтра й кави ручними методами приготування, тут можна замовити чайну церемонію.
Makers на Пушкінській
Makers – це мережа кав’ярень, четвертий заклад якої в Харкові відкрили на вулиці Пушкінській. Серед особливостей нової кав’ярні – розташування в будівлі початку 20 століття та кухня: «щоб гості мали місце для кави та сніданку». Наприклад, до кави можна замовити круасани чи сирники.
«Франик» на площі Свободи
«Франик» – це кафе-пекарня на площі Свободи в центрі Харкова. Пропонують випічку власного виробництва, сніданки протягом усього дня та страви на зразок пасти.
Roots Coffee Place на проспекті Героїв Харкова
Roots Coffee Place – це кав’ярня на проспекті Героїв Харкова. До кави й інших напоїв подають кіші, макарони й морозиво.
Couple Coffee на Салтівському шосе
Couple Coffee – це кав’ярня на Салтівці від подружньої пари. «Ми хочемо показати, що за якісною кавою не потрібно їхати в центр міста», – розповідають засновники Couple Coffee. Окрім кави, пропонують десерти й морозиво.
«Шпіґель» біля «Наукової»
«Шпіґель» – це заклад поблизу станції метро «Наукова», який запустили як кав’ярню, але згодом планують додати позиції з кухні й бару. Окрім кави й лимонадів, пропонують десерти й випічку.
Бари
«Стара корабельна мавпа» біля «Майдан Конституції»
«Стара корабельна мавпа» – це таверна на проспекті Героїв Харкова. Заклад описують як «затишну піратську гавань» із баром і простою кухнею. Наприклад, готують пасту, бургери, салати, страви з м'яса та морепродуктів. Також у меню є грузинські пироги й десерти.
«Пивальня» на Ярослава Мудрого
«Пивальня» – це заклад із крафтовим пивом, спортивними трансляціями та іграми біля станції метро «Пушкінська». Крафт пропонують від харківської пивоварні BeeryBench, до пива – крильця в медовому соусі, хот-доги й тако.
Заклади, які відновили роботу після 24 лютого:
-
«7 склад» із новими резидентами: Sneaker Mate, Sushi Icons та «Любоу».
-
Паб «Старий Хем», що відновив роботу після влучання російської ракети.
-
«Чорноморка» на вулиці Сумській.
-
Mao з «домашньою китайською кухнею» на проспекті Науки.
-
Винний бар «Порт», який переїхав у нове приміщення на Куликівській.
-
Che Bakery на Університетській.
7. «1654» від First Line Group.
8. Doner Market у ТРЦ Nikolsky.
Обкладинка: Makers