Гід20 закладів, які відкрили у Львові навесні
Азійська кухня та бар, коктейлі з овочів та кіноресторан – серед відкриттів весни
The Village Україна розповідає про ресторани, кав’ярні та бари, які відкрили у Львові навесні.
Ми також розповідали про відкриття у Києві.
Підпишись на Telegram-канал ТЕСТОВИЙ РЕЖИМ – дізнавайся про нові заклади міста першим.
- Ресторани й кафе
Хінкальня Akhali
Де: вулиця Курбаса, 4
Коли: 12:00–22:00 (з неділі по четвер), 12:00–23:00 (п’ятниця і субота)
Заклад від львівського ресторатора Нестора Шуманського та компанії Shum Group («Промінь», «Сяйво», «Грузинський»). У закладі кажуть, що не обмежуються кухнею однієї країни, а готують страви різних країн Азії та експериментують, тому в меню – «від суші до бабаганушу, є навіть шніцель по-азійськи». Також пропонують коктейлі «з азійським настроєм», вино, матчу й чайну карту.
Бістро «Мрійники»
Заклад від шеф-кухаря Олександра Цвігуна. Тут готують салати, закуски, супи, піцу й пасту за авторськими рецептами шефа. У меню бару – коктейлі, міцні напої та вина.
Кухмістерня «Мамут»
«Мамут» – це двоповерховий заклад від підприємців з Харкова. Страви готують за авторськими рецептами, зокрема американську піцу, італійську пасту і класичні бургери по 99 гривень. Також є сніданки, які можна замовити до 17:00
У закладі подають кебаби, приготовані на відкритому вогні, кебаб-бокси з різними видами мʼяса й фалафелем, хумус та батат. Серед напоїв можна замовити айран, комбучу, каву й пиво.
Заклад відкрили у пам'ять про засновника львівських закладів Port Wine Bar і Papi Дмитра Пащука, який приєднався до ЗСУ і загинув на херсонському напрямку у березні 2023 року.
В кафе готують сніданки, супи та закуски. Меню бару пропонує каву, чай, лимонади, пляшкове пиво, коктейлі та вино.
Гастрокафе «Ситі гості»
Гастрокафе зі сніданками не у центрі Львова. У закладі готують також «ситні страви середземноморської кухні»: салати, супи, люля-кебаб та бургери. В меню бару – вина, міцні напої, шоти та настоянки.
Таверна «Сальвадор»
Тортилья, паелья і тапас у ресторані іспанської кухні на площі Ринок. Раніше у цьому приміщенні працював бар №44. Меню закладу поєднує традиційні іспанські страви з українськими сирниками та лінивими варениками. В обід (з 12:00 до 16:00 у будні дні) у закладі подають «іспанську сієсту»: страви традиційного обіду в Іспанії.
Заклад витриманий у концепті мережі Nice Guys. Це стритфуд із відкритою кухнею, тобто відвідувачі можуть побачити процес приготування, починаючи від виготовлення лавашу. Пропонують чотири види врапів (це різновид буріто у вигляді рола з лавашу з мʼясною начинкою чи салатом): із куркою, сиром, кебабом із баранини й філе тріски.
Кафе розташоване у спальному районі на вулиці Мазепи. Заклад побудували за моделлю відкритого планування, тут є комунальний стіл для великих компаній та відкрита кухня. В меню сніданки, які готують до 14:00, також основні страви, супи і десерти.
Піцерія 1708 Pizza Di Napoli – це заклади від власників мережі Lviv Croissants з неаполітанським варіантом піци. У «1708» пропонують також сніданки, супи й основні страви. Перший заклад весни відкрили у бізнес-центрі Holosko, а другий - на вулиці Зеленій.
«Планети кіно» відкрила у Львові кінотеатр із залами Re’Lux, де можна одразу під час перегляду фільмів замовити страви з ресторану. У кінотеатрі – пʼять залів з розкладними кріслами, столами й планшетами, через які можна замовити їжу та напої. У меню кіноресторану бургери, тако й суші-роли.
- Кав’ярні та кондитерські
Кав’ярня «ЛюКава»
Кава, сендвічі та десерти у центрі Львова. У кав’ярні вітають гостей з тваринами та ноутбуками. Тут також працює магазин, де можна придбати каву від «Фунту кави» та шоколад.
Кондитерська Monami
Де: вулиця Нижанківського, 9
Monami – це кондитерська, яку відкрили у Дніпрі у 2012 році. Після повномасштабного вторгнення виробництво релокувалося до Львова. Тут готують тістечка, пряники та макаронс. Заклад офіційно відкриють 1 червня, зараз він працює у тестовому режимі.
- Бари
«П’яна вишня» у Стрийському парку
Вініл-бар Lesya Casual Cafe
Бар розташований навпроти Львівської опери у підвалі п’ятиповерхового будинку, занесеного до реєстру пам’яток архітектури місцевого значення. Готують авторські коктейлі з додаванням азійських і тропічних інгредієнтів. До напоїв можна взяти корейські соління, різні види кімбабу (корейська страва, роли, загорнуті в сушені пресовані листи «морської капусти») й боулів, рис і локшину вок.
Бар родом з Києва на вулиці Друкарській біля «Вірменки». У закладі пропонують крафтові настоянки за старовинною технологією приготування, та авторські коктейлі, які, за словами власників, розроблені спеціально для Львова.
Бар працює в приміщенні бістро «Інші», яке відкрили у 2022 році Євген Клопотенко та Інна Поперешнюк. Формат визначають як попап: гостей приймають у вечірньому режимі тричі на тиждень: у пʼятницю, суботу і неділю. Подають алкогольні коктейлі з овочів і фруктів, щоб сприяти розвитку й популяризації фермерських продуктів серед українців. Це коктейлі на основі пшениці, вʼяленого гарбуза й кропу, квашених огірків і фермерських суниць.