Гід18 закладів, які відкрили в Києві в березні
Кримськотатарська, грузинська й італійська кухня (і, звичайно, шаурма) – серед відкриттів місяця
The Village Україна розповідає про заклади, які відкрили в Києві за березень.
Раніше ми розповідали про відкриття лютого, січня й 2022 року, а також нові заклади з шаурмою.
Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – дізнавайся про нові заклади міста першим.
- Ресторани й кафе
Ресторан кримськотатарської кухні «Селям» на Сагайдачного
«Селям» – це ресторан кримськотатарської кухні від ресторатора Алекса Купера (Kyiv Food Market, «Молодість», Shalom). У меню – чебуреки, янтики й інші страви киримли в сучасній подачі. Працюють у двоповерховому приміщенні на Сагайдачного, де раніше працювали заклади Tarantino, «Угольок» і Pizza Factory.
Кафе «Зустріч» на Бессарабці
Де: вулиця Велика Васильківська, 1/3
Коли: 12:00–22:00 (з понеділка по четвер), 12:00–23:00 (п’ятниця й субота)
«Зустріч» – це кафе від власників Mimosa Brooklyn Pizza на Бессарабському проїзді. У меню – бургери, вареники й Negroni. Раніше в цьому приміщенні працювали заклади Mimosa Burger і Bro Market. До оновлення у 2019 році це були приміщення кафе «Чашка» й магазину Ferrari.
Idillio біля площі Слави
Idillio – це ресторан на площі Слави, який відкрили як перезапуск закладу Guramma Italiana. Концепцію визначають як «італійська кухня з креативною шоу-подачею». У меню, зокрема, крудо, устриці, паста, ризото, піца, стейки, риба й морепродукти.
NeRest на бульварі Лесі Українки й на лівому березі
NeRest – це мережа рибних ресторанів, яку відкрили в березні: працюють заклади біля «Паруса» й на вулиці Мішуги на лівому березі. У меню – морепродукти і страви з морепродуктами. Окрім того, у кожному закладі є дитяча кімната.
Greenburger біля Контрактової площі
Greenburger – це заклад зі стравами від шефа-нутриціолога на вулиці Хорива на Подолі. Назва закладу походить від прізвища американського мільярдера й мецената Френсіса Грінбургера, а формат визначають як «простір здорового харчування». У меню, наприклад, крем-суп із пастернаку з волоським горіхом і бургери.
«Корнер бар 61/11» біля парку Шевченка
«Корнер бар 61/11» – це заклад на перетині вулиць Володимирської й Скоропадського, біля парку Шевченка. У меню – страви італійської кухні, а також борщ. Також є окрема лаунж-зона.
Neighbors Bistro біля «Славутича»
Neighbors Bistro – це бістро в ЖК «Славутич», біля однойменної станції метро. У меню – хот-дог «Антибургер» і сирники «Леопард».
- Кав’ярні
Noon Coffee Room на Осокорках
Noon Coffee Room – це кав’ярня з напоями й десертами на вулиці Урлівській, неподалік від ТРЦ River Mall на лівому березі. Заклад відкрив шеф-бармен мережі ресторанів First Line Group Олександр Родіонов разом із дружиною Діаною.
- Бари
Пивний бар Kyiv Local Bar біля Контрактової площі
Kyiv Local Bar – це тапрум від крафтової пивоварні Kyiv Local Brewery на Подолі. У барі пропонують 14 сортів розливного пива власного виробництва й інших крафтових пивоварень, а в меню – бургери, фіш-енд-чипс і ребра. Раніше в цьому приміщенні працював винний бар Like A Local’s.
Owner на Чикаленка
Owner – це лаунж-бар на вулиці Чикаленка (Пушкінській). У закладі в цокольному приміщенні пропонують коктейлі й міцні напої, а також кальяни.
Borracho Sour Bar біля Палацу спорту
Де: вулиця Саксаганського, 5
Borracho Sour Bar – це бар із коктейлями категорії сауер біля Палацу спорту. Відкрили формат бармени Олег Якобенко (Bulldozer Group) й Андрій Вальчук (Pink Freud) у січні 2022 року. Заклад призупинив роботу після початку повномасштабного вторгнення РФ, але знову почне приймати гостей 31 березня, тепер з акцентом на сауери, а не на текілу.
Broen на Великій Житомирській
Broen – це бар поблизу Пейзажної алеї від співзасновників Blur Coffee й Octo Tower. Пропонують коктейлі від бар-менеджера Ігоря Бідненка (Podil East India Company), вино й фінгер-фуди. Відкриття відбудеться 28 березня о 18:00.
- Стритфуд
«Трамвайна» з шаурмою біля Львівської площі
«Трамвайна» – це заклад із шаурмою, який команда ресторатора Алекса Купера відкрила в колишній будівлі трамвайної диспетчерської, у якій раніше працювали заклади Burger Farm і Fazenda Bar. У меню – три види шаурми завдовжки 40 сантиметрів, що коштують 160 гривень.
Шаурма в Nunu Diner на Центральному вокзалі
Nunu Diner – це формат із шаурмою від шеф-кухаря Юрія Нікітюка, який почав роботу на Центральному залізничному вокзалі. У меню – «авторська шаурма» зі свининою й куркою, а також салати.
«Білий налив» на Солом’янці
«Білий налив» – це формат від «Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова», який працює з 2018 року. Найбільший заклад у Києві відкрили в Солом’янському районі, це 12-й «Білий налив» у місті та 28-й в Україні. У меню – сидр, хот-доги й устриці.
Gyros For Kyiv на Печерську
Gyros For Kyiv – це кіоск із гіросом й іншими стравами грецької кухні в стритфуд-подачі біля станції метро «Дружби народів».
Обкладинка: Серж Хуцану для The Village Україна