Гід20 нових закладів із шаурмою в Києві
Шаурма на вокзалі, у колишній трамвайній і від мережі магазинів м’яса
Шаурма і її різновиди були головним трендом в українському ресторанному бізнесі у 2022 році. Про тренд на запуск не просто кіосків із шаурмою, а введення шаурми, дьонерів чи інших видів м’яса в лаваші в меню ресторанів ми розповідали в окремому матеріалі. Редакція The Village Україна провела дегустації по всьому місту – від центру до лівого берега – і розповідає про кілька десятків нових закладів, де шаурма є основним продуктом.
Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – дізнавайся про нові заклади міста першим.
Avi на площі Льва Толстого, Басейній і Kyiv Food Market
Де: вулиця Велика Васильківська, 24; вулиця Басейна, 5А; Kyiv Food Market, вулиця Князів Острозьких, 8
Що це: Avi – це мережа кафе із шаурмою від ресторатора Алекса Купера (Kyiv Food Market, «Молодість», Shalom). Перший заклад з ізраїльським стритфудом наприкінці 2022 року відкрили біля площі Льва Толстого, другий – як корнер на фудхолі Kyiv Food Market, а третій – на Басейній.
Що в меню: Шаурма від 129 до 209 гривень, зокрема, з куркою, шніцелем і фалафелем.
«Міністерство шаурми» на Басейній і Сагайдачного
Де: вулиця Басейна, 1/2; вулиця Сагайдачного, 37
Що це: «Міністерство шаурми» – це моноформат шаурми, який з літа 2022 року розвивають Євген Таллер і Спартак Велішаєв. Перший заклад працює на Бессарабці з літа, другий запустили на Сагайдачного наприкінці грудня.
Що в меню: Шаурма від 185 до 295 гривень, зокрема, з курячим стегном на вугіллях, качиною ніжкою у винному маринаді й фалафелем із хумусом.
«Трамвайна» біля Львівської площі
Де: вулиця Бульварно-Кудрявська, 2
Що це: «Трамвайна» – це новий стритфуд-формат Алекса Купера, який запустили в колишньому приміщенні трамвайної диспетчерської біля Львівської площі.
Що в меню: Три види шаурми по 160 гривень завдовжки 40 сантиметрів: з куркою («Київський трамвай»), з фалафелем («Ізраїльський трамвай») і з жульєном («Французький трамвай»).
«БПШ» на «Почайній»
Де: проспект Бандери, 6
Що це: «Біляш, пончик, шаурма» – демократичний формат від «Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова», який ресторатор Дмитро Борисов розвиває з 2019 року й першого закладу біля площі Льва Толстого. Сьомий заклад у Києві наприкінці 2022 року відкрили поблизу станції метро «Почайна», це найбільший заклад формату в місті.
Що в меню: Шаурма від 89 до 159 гривень, зокрема, з куркою й смаженим беконом, тигровими креветками й гуакамоле та вегетаріанська з бататом.
Nunu Diner на Центральному вокзалі й Позняках
Де: вулиця Княжий Затон, 4; Центральний вокзал, Вокзальна площа;
Що це: Nunu Diner – це кафе з шаурмою, яке влітку 2022 року на Осокорках відкрив шеф-кухар Юрій Нікітюк, який раніше працював у закладах Wine Love і Once Upon A Time. У березні другий заклад формату запустили на Центральному вокзалі, він працює в одному приміщенні з кав’ярнею One Love Coffee.
Що в меню: Шаурма по 149 гривень з куркою й свининою.
«Варцаб» біля Львівської площі
Де: Львівська площа, 14
Що це: «Варцаб» – це вікно зі стритфудом на Львівській площі, яке Слава Балбек і Сашко Боровський («Дилетант», «Дублер») відкрили торік разом із харків’янами Оленою й Олегом Хромовими («Протагонист»). Пропонують стритфуд у двох форматах: начинка в лаваші і в «лепіші» (пухкій формі, що нагадує піту). Також замовити можна не в лаваші чи в лепіші, а в розібраній формі на тарілці.
Що в меню: Лаваші й лепіші по 170 гривень з куркою омлетом і рисом; куркою, хумусом і родзинками; фалафелем, хумусом і родзинками.
Meat Bar від «М’ясторії» на Софійській площі
Де: вулиця Володимирська, 18/2
Що це: Meat Bar – це новий формат закладу від мережі магазинів і м’ясних ресторанів «М’ясторія», який торік відкрили на Софійській площі. На відміну від звичайних «М’ясторій», тут можна швидко взяти з собою шаурму, бургер чи набори м’яса.
Що в меню: Шаурма від 180 до 195 гривень з томленою яловичиною, біфштексом «Абердин» і куркою із соусом «Цезар».
Kyiv Meat Station біля Хрещатика
Де: вулиця Хрещатик, 46-А
Що це: Kyiv Meat Station – це заклад зі стравами на основі фермерського м’яса, який відкрили наприкінці 2022 року в подвір'ї на Хрещатику. Створили повний цикл виробництва: вирощують фермерське м’ясо в Київській області, коптять його, привозять, готують із нього й подають.
Що в меню: М’ясо в лаваші називають не шаурмою, а ролами; є роли від 125 до 195 гривень з копченою куркою, рваною яловичиною й томленою качкою.
«Квадрат» на Прорізній
Де: вулиця Прорізна, 10
Doner Market
Що це: Doner Market – це мережа закладів із шаурмою від компанії «МХП», яка відкрила понад сто закладів в Україні. Повна мапа закладів за посиланням.
Що в меню: Шаурма й дьонери з куркою і яловичиною від 90 гривень.
D&D Berlin на Бессарабському ринку
Де: Бессарабська площа, 2; проспект Берестейський (Перемоги), 136; вулиця Велика Васильківська, 72;
Що це: D&D Berlin – це заклад із шаурмою й дьонерами від харківської мережі. Заклад на фасаді Бессарабського ринку працює з кінця 2022 року, також відкрили точки на «Олімпійській» і проспекті Берестейському (Перемоги).
Що в меню: Шаурма й дьонери з куркою, телятиною й фалафелем.
Кафе-бар «Чік-Чірік» біля Палацу спорту
Де: вулиця Еспланадна, 30
Що це: «Чік-Чірік» – це кафе-бар на вулиці Еспланадній біля Палацу спорту, який раніше працював на Сагайдачного й припинив роботу після систематичних скарг сусідів.
Що в меню: Шаурма від 89 до 149 гривень, зокрема, з куркою й сиром дор блю, лососем і креветками.
Ala Cafe на «Олімпійській»
Де: вулиця Велика Васильківська, 66
Що це: Ala Cafe – заклад із шаурмою й турецькою кухнею напроти НСК «Олімпійський». Відкрила стритфуд команда однойменного харківського закладу.
Що в меню: Шаурма й дьонери від 90 гривень.
«Центр шаурми на вугіллі» на Троєщині
Де: вулиця Драйзера, 4
Що це: Pervaya Shaurma – це мережа кіосків із шаурмою, яка до повномасштабного вторгнення Росії працювала в Маріуполі. Після вимушеного переїзду до Києва власники відкрили новий кіоск на Троєщині. Слоганом називають «Із Маріуполем у серці»: «Ми віримо в перемогу і що незабаром зможемо повернутися до нашого рідного міста. А поки що знову зібралися, щоб продовжити будувати компанію, про яку мріяли, маючи за спиною великий досвід і теплі спогади в серці».
Що в меню: Шаурма зі свининою, яку готують на вугіллі, від 110 до 180 гривень, зокрема, із сиром й ананасом.