Гід40 закладів, які відкрили в Києві в січні
Чайна, чебуреки та бари – серед відкриттів місяця
The Village Україна розповідає про заклади, які відкрили в Києві за січень. Раніше ми розповідали про відкриття 2022 року.
Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – дізнавайся про нові заклади міста першим.
- Ресторани й кафе
Чайна One Tea Tree на Рейтарській
One Tea Tree – це чайна на Рейтарській, яка спеціалізується на фермерському чаї. Окрім чаю, пропонують страви від бренд-шефа Володимира Ташаєва. За інтер’єр відповідала студія YOD Group.
«Міністерство шаурми» на Сагайдачного
«Міністерство шаурми» – це моноформат шаурми, який розвивають Євген Таллер і Спартак Велішаєв. Перший заклад працює на Бессарабці з літа, другий запустили на Сагайдачного наприкінці грудня.
«Міністерство чебуреків» на Басейній
«Міністерство чебуреків» – це заклад із чебуреками на Басейній, який відкрили засновники формату «Міністерство шаурми». У меню сім видів чебуреків, зокрема з яловичиною, куркою й бринзою.
Ресторан «Бути Sofie» на території Софії Київської
«Бути Sofie» – це ресторан на території Софії Київської, який запустили власниці закладів Odesa й Spicy NoSpicy. У 2021 році формат працював як сезонний, тепер його запустили в залі, а меню розширили, не обмежуючись лише стравами французької кухні.
Ресторан Porto Maltese на Печерську
Porto Maltese – це ресторан середземноморської кухні на бульварі Лесі Українки. У меню здебільшого страви з морепродуктами, готують їх за побажанням гостей. Раніше в цьому приміщенні працювали ресторани Kritikos, The Seafood Bar і Benjamin’s.
Корнер Pasta & Focaccia на Kyiv Food Market
Pasta & Focaccia – це корнер на фудхолі Kyiv Food Market від рестораторки Анни Козаченко (Milk Bar, Good Girl). Як зрозуміло за назвою, у меню паста й фокача, а також равіолі й тирамісу.
Ресторан «Товста качка» на Прорізній
«Товста качка» – це ресторан української кухні поблизу Золотих воріт. У меню, зокрема, борщ із чорною смородиною, квасолею й ребрами та котлета по-київськи з качки.
Ресторан «Хавоканд» на Великій Житомирській
«Хавоканд» – це ресторан узбецької кухні поблизу Софійської площі. У меню, серед іншого, плов, шурпа й манти. Раніше в цьому приміщенні працював заклад Copper Pub.
Бістро O’Plich біля «Олімпійської»
O’Plich – це перезапуск бару Broen між станціями метро «Площа Льва Толстого» й «Олімпійська». Формат визначають як «бістрономія й гастрономічна лавка»: пропонують страви у форматі бістро, а також продукти, які можна придбати в магазині на першому поверсі.
Кафе-бар «Чік-Чірік» біля Палацу спорту
«Чік-Чірік» – це кафе-бар на вулиці Еспланадній біля Палацу спорту, який раніше працював на Сагайдачного й припинив роботу після систематичних скарг сусідів. У меню – шаурма, змішані напої й кальяни.
- Бари
Бар «Більярдна» на Великій Житомирській
Де: вулиця Велика Житомирська, 21
Коли: 16:00–21:30 (понеділок), 13:00–21:30 (з вівторка по четвер), 13:00–22:00 (з п’ятниці по неділю)
«Більярдна» – це бар із залою для гри в більярд на вулиці Великій Житомирській. На першому поверсі працює контактна барна стійка з коктейлями, вином і пиво, на другому – два столи для пулу.
Kvitkova Bar у приміщенні «Кінопанорами»
Kvitkova Mafia (раніше – «Цветочная Мафия») – це мережа демократичних барів, яка працює в Києві з 2018 року. Бар у новому форматі в січні запустили в приміщенні кінотеатру «Кінопанорама» на Шота Руставелі. Запрошують на коктейлі та вечірки, працюють з середи по неділю.
Бар «Маніфест» біля Хрещатика
«Маніфест» – це коктейльний бар на Прорізній. Пропонують сніданки й обіди, а також коктейлі, вино й пиво. Відкрили формат власники харківського закладу «Вінтажне бюро».
Бар-бістро «Публічний» на Подолі
Де: вулиця Нижній Вал, 37
Коли: 09:00–21:00 (з неділі по четвер), 09:00–22:00 (пʼятниця-субота)
«Публічний» – це заклад у форматі бару-бістро на вулиці Нижній Вал на Подолі. Пропонують сніданки, коктейлі й інші напої. Раніше в цьому приміщенні працювала кав’ярня «Сорок сорок».
Винний бар Artania біля Контрактової площі
Де: вулиця Хорива, 25/12
Коли: 16:00–21:15 (з понеділка по четвер), 14:00–22:00 (з п’ятниці по неділю)
Бар «Сюр» біля Золотих воріт
«Сюр» – це заклад на вулиці Гончара, який позиціюють як мистецький. Він поєднує формати бару, бістро й артпростору, розповідають засновники Ксенія Гладушевська і В’ячеслав Фокін. «Щоб поєднати мистецтво й алкоголь, ми ввели унікальний формат Art Рairing. Наприклад, презентується одна з художніх робіт, яку можна побачити в просторі, у поєднанні з напоєм, який їй найбільш пасує», – додають у закладі.
Бар Nanovo біля Контрактової площі
Nanovo – це коктейльний бар на розі вулиць Костянтинівської й Спаської. В основі концепції – переосмислення класичних коктейлів. Раніше в цьому приміщенні працював коктейльний бар Jagerplatz (Platz).
Бар «Божевільний» на Подолі
«Божевільний» – це бар на розі вулиць Борисоглібської й Братської на Подолі. Відкрили формат харківські підприємці. Раніше в цьому приміщенні працювали заклади Once Upon A Time і Rebra & Kotlety.
Ducky Bar біля Майдану
Ducky Bar – це бар на провулку Тараса Шевченка з коктейлями й закусками. Також пропонують шніцель, кебаб на вишневій гілці й сніданки.
Бар Esthete на Сагайдачного
Esthete – це бар на вулиці Сагайдачного, який відкрили у 2020 році. У січні формат перезапустив французький підприємець Лео Сажель. «Ми готуємо фірмові коктейлі, з мого досвіду роботи в коктейльному барі протягом восьми років в Австралії, двох років в Лондоні. Також пропонуємо страви в стилі французько-азійського ф’южену», – коментує Сажель The Village Україна. Раніше в цьому приміщенні працював формат Saga 25.
- Кав’ярні
Кав’ярня Akushitsuna на Печерську
Де: вулиця Первомайського, 5
Коли: 08:00–20:00 (з понеділка по пʼятницю), 09:00–20:00 (субота-неділя)
Akushitsuna – це кав’ярня, яку відкрили біля ЖК Jack House на Печерську. У меню – кава ручного приготування, чай і десерти. Запустили формат власники кондитерського виробництва Baker Street.
Кафе-кондитерська Collie на Великій Житомирській
Collie – це кафе-кондитерська біля Пейзажної алеї. Пропонують десерти власного виробництва й напої. Раніше в цьому приміщенні працювало кафе Katsu Sando.
Кав’ярня Station біля вокзалу
Station Cakes & Coffee – це кав’ярня від кондитерської Baker Street, яка працювала на Старовокзальній з 2017 року. Наприкінці 2022 року заклад переїхав у нове приміщення неподалік. Окрім кави, пропонують фірмовий «Кримський горілий чизкейк».
Кав’ярня «Organic Культура»
Де: ЖК Parkland, вулиця Практична, 1
«Organic Культура» – це кав’ярня в житловому комплексі Parkland у Голосіївському районі. Пропонують каву й інші напої, а також веганські снеки й органічні продукти.
Кав’ярня Brewsell біля «Харківської»
Brewsell – це мережа кав’ярень, яку розвиває співзасновник Lion Coffee Антон Дихніч. Новий заклад відкрили в ЖК «Лебединий» поблизу станції метро «Харківська» на лівому березі. Заклади Brewsell працюють також на території Unit.City, у ЖК «Зарічний» і в ТРЦ Respublika Park.
- А також
- Двоповерховий McDonald’s на Оболоні.
- Philadelphia Roll & Bowl від «Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова» в ТРЦ Respublika Park.
- Ресторан грузинської кухні від мережі Gogi на вулиці Мазепи.
- United Food Center на ВДНГ.
Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів
Обкладинка: Nanovo