Гід16 закладів, які відкрили в Києві в грудні
Хліб, шаурма та кава на вокзалі – серед відкриттів місяця
The Village Україна розповідає про заклади, які відкрили в Києві за грудень. Раніше ми розповідали про відкриття листопада, жовтня, вересня, серпня, липня та червня. Окрім того, висвітлювали, як київські заклади працюють без світла.
Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – дізнавайся про нові заклади міста першим.
- Ресторани й кафе
Бістро-пекарня «Спельта» на Подолі
«Спельта» – це бістро-пекарня від власників Pie Spot на Подолі. Уже пропонують «найраніші сніданки на Подолі» та випічку й хліб, згодом запустять обіднє меню з піцою та бургерами. Детальніше про формат і відкриття – в інтерв’ю Іллі Сьоміна й Олі Гринчук The Village Україна.
Avi на Басейній
Avi – це нова мережа кафе із шаурмою від ресторатора Алекса Купера (Kyiv Food Market, «Молодість», Shalom). Два заклади з ізраїльським стритфудом у листопаді відкрили біля площі Льва Толстого та на фудхолі Kyiv Food Market. Третій у грудні почав роботу на Басейній. У меню: кілька видів шаурми, тарілки з хумусом і закуски на стіл. Детальніше про формат і відкриття мережі – в інтерв’ю Алекса Купера The Village Україна.
«Жар і м’ясо» на Басейній
«Жар і м’ясо» – це м’ясний ресторан, який працює в Одесі. Перший заклад мережі в Києві відкрили на Бессарабці, пропонують страви на жару та грилі, а також основні страви, сендвічі та супи. Раніше в цьому приміщенні працював ресторан «Редкая птица».
By Italy напроти НСК «Олімпійський»
By Italy – це ресторан італійської кухні, який працює біля «Олімпійської». Формат визначають як «сучасна Італія»: у меню, до прикладу, пасти та пінци. Раніше в цьому приміщенні працював ресторан «Розкажи мені про Китай».
Doggeriz біля Контрактової площі
Doggeriz – це заклад із хот-догами та бургерами, який із 2013 року працює на вулиці Гоголівській. Друге кафе відкрили на Подолі, на розі вулиць Костянтинівської та Спаської. У меню, крім фірмових хот-догів, сніданки й основні страви в форматі американського дайнера.
Meatbusters на Бессарабці
Meatbusters – це крафтовий виробник, який спеціалізується на стравах із м’яса. Другий заклад у Києві відкрили на фасаді Бессарабського ринку: можна скуштувати фірмові реберця, а також тако та бурито.
«Зустрів тебе» на Саксаганського
«Зустрів тебе» – це китайка на Саксаганського, де, крім позицій із Китаю, також пропонують суші та корейські страви. У тестовому режимі почали роботу на початку осені.
«З ніг на голову» на Спаській
«З ніг на голову» – це заклад біля Контрактової площі з хлібом власної випічки, а також борщем і сирником. Раніше в цьому приміщенні працювала кав’ярня Once In Kyiv.
- Кав’ярні
One Love Coffee на Центральному вокзалі
Мережа One Love Coffee працює в Києві з 2014 року, новий заклад відкрили в будівлі Центрального залізничного вокзалу. У меню – фільтр і кава з молоком, а також десерти.
Idealist Coffee на Центральному вокзалі
Idealist Coffee – це мережа кав’ярень, новий заклад на вокзалі, у переході між Центральним і Південним терміналами.
«Кофі-шоп» на Шулявці
«Кофі-шоп» – це кав’ярня біля Індустріального мосту на Шулявці. Серед пропозицій – безлімітний фільтр, а також кекси та десерти.
- Бари
Konteyner на Січових Стрільців
Konteyner – це магазин пива та бар, який розвиває мережу закладів у Києві. У грудні команда запустила в постійному режимі сезонний бар на вулиці Січових Стрільців
- А також
- Кафе з боулами 6,7 Tatami в ЖК «Файна Таун» на Нивках.
- Кафе Yaskravi в ЖК «Сонячна брама» біля ВДНГ.