Гід20 закладів, які відкрили в Києві в серпні
Шаурма, котлети по-київськи та заклади від переселенців
The Village Україна розповідає про заклади, які відкрили в Києві за серпень. Раніше ми розповідали про відкриття липня й червня.
Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів
- Ресторани й кафе
«Міністерство шаурми»
«Міністерство шаурми» – це заклад із шаурмою на Бессарабці. Готують сім видів шаурми, включно з курячою, качиною й власною версією балик-екмек.
Suite 13
Suite 13 – це бар-бістро на вулиці Ярославів Вал. Концепцію меню створив Юрій Нікітюк (Wine Love, Nunu), за каву відповідає Женя Горбань, а за коктейлі – Артем Александров і Денис Страшук (Hendrick’s Bar, «Мінус перший»).
Nunu Diner
Nunu Diner – це кафе з шаурмою, яке на Осокорках відкрив шеф-кухар Юрій Нікітюк (Wine Love). «Усе в найкращих традиціях трушних місць: без інтер’єру, із запахом їжі в закладі, усе зроблено своїми руками», – коментує шеф і засновник.
Philadelphia
Philadelphia – це формат «Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова» з ролами й боулами. Франчайз постраждав у ТРЦ Lavina Mall після обстрілу військами РФ, він переїхав у ЖК «Нова Англія» біля «Васильківської».
«Наживо»
«Наживо» – це мережа м’ясних ресторанів, новий заклад якої відкрили на розі вулиць Хмельницького й Пушкінської. Раніше в цьому приміщенні працювала піцерія Little Italy.
- Кав’ярні
«Парасоля»
«Парасоля» – це заклад поблизу Золотих воріт, який поєднує формати кав’ярні й керамічної студії. «Відвідувачі можуть записатися на урок до керамічної студії, а після уроку – випити кави з вафельним тортом», – розповідають власниці.
«Незалежність»
«Незалежність» – це кав’ярня на Дарниці, яку відкрили переселенці з Херсона. «Проживши два місяці в окупації під орками, ми насправді зрозуміли, що таке свобода й незалежність. Тому вирішили покинути все й виїхати в незалежну Україну та створити нову для нас концепцію кав’ярні «Незалежність», – розповідають власники.
«Книжковий лев»
«Книжковий лев» – це заклад на Подолі, що поєднує формати кав’ярні, винного бару й книгарні. У приміщенні на розі вулиць Верхній Вал і Межигірської два входи: одні двері ведуть до книжкових полиць, другі – до бару, де наливають вино, каву й чай.
Innominate Coffee
Innominate Coffee – це кав’ярня у волонтерському хабі Gumka.Hub на Солом’янці. Пропонують карту кави й какао.
With Love Coffee Space
With Love Coffee Space – це кав’ярня з фільтр-кавою, цілодобовими сніданками й авторськими коктейлями на вулиці Михайлівській.
52 Parallel
52 Parallel – це кав’ярня в ЖК Richmond, біля станції метро «Дружби народів». У меню – кава, лимонади й десерти.
Paul
Paul – це французька мережа кафе-пекарень, перший заклад якої працює в Києві, на вулиці Ярославів Вал. Третій заклад почав роботу на вулиці Великій Васильківській, між станціями метро «Площа Льва Толстого» й «Олімпійська». У меню – фірмові круасани й випічка, а також основні страви й сніданки.
- Бари
Port Wine Bar
Port Wine Bar – це мережа барів родом з Одеси, яка відкрила другий заклад у Києві, біля площі Льва Толстого. У меню – 15 видів фруктового одеського вина, а також білий і червоний портвейни й вермути.
For Friends
For Friends – це бар і кафе на вулиці Франка, який працює у денному і вечірньому режимах. Засновники пояснюють, що вирішили відкрити місце, де б кожен «міг працювати в комфортному середововищі в колі друзів удень і відпочивати ввечері й на вихідних».
Brewers
Brewers – це паб із крафтовим пивом на Подолі, відкриття якого готували ще до 24 лютого. Спеціалізуються на позиціях від українських виробників, також пропонують закуски.
- Вулична їжа
«Котлета по-київськи»
«Котлета по-київськи» – це моноформат котлети по-київськи у вигляді стритфуду на Хрещатику. У меню – котлети з чедером і халапеньйо.
Hala Budda
Hala Budda – це стритфуд із халою, а також середземноморськими й азійськими стравами на Шота Руставелі. Раніше в цьому приміщенні працювали точки Bread For й «Утиные истории».
- Перезапуски
One Love Coffee
One Love Coffee – це київська мережа кав’ярень, другий заклад якої з 2015 року працював у межах Pinchuk Art Centre. У 2019 році кав’ярня ввійшла до рейтингу найкращих кав’ярень світу за версією туристичного видання Big 7 Travel. Восени 2021 року заклад припинив роботу, засновник Володимир Задирака запустив на локації попап-бістро Nisha з Віктором і Ксенією Шраменками. Наприкінці липня One Love Coffee відновив роботу на п’ятому поверсі PAC, працюють щодня, крім понеділка й вівторка.