Гід25 закладів, які відкрили в Києві в грудні
Ізраїльські, латиноамериканські й індонезійські страви – серед відкриттів місяця
The Village Україна розповідає про заклади, які відкрили в Києві за грудень. Раніше ми розповідали про 100+ відкриттів 2021 року в місті.
- Ресторани та кафе
Shalom
Shalom – це новий заклад від ресторатора Алекса Купера (Kyiv Food Market, Odesa Food Market, «Молодість») на вулиці Мазепи біля «Арсенальної». Формат визначають як «сучасне ізраїльське кафе», а в меню основою зробили курчата: можна замовити ціле курча на двох або фірмову альтернативу шаурмі в лафі. Також пропонують хумус, основні страви й шакшуку, а на барі – авторські коктейлі від бар-менеджера Богдана Бурковецького, який раніше працював у барах готелю Bursa.
Hummu Sapiens
Hummu Sapiens – це заклад із близькосхідними стравами біля Контрактової площі. У меню – кілька видів хумусу, шакшуки та боулів, сніданки пропонують упродовж усього дня. Запускає формат ізраїльсько-українська група компаній Quattrgroup, раніше Hummu Sapiens працювала як виїзна хумусія.
Hot Pot Plz
Hot Pot Plz – це заклад із китайськими стравами у форматі «гарячого казанка» на Дніпровській набережній, його позиціюють як «першу хотпотну в Україні». Запустили формат на Дніпровській набережній власники кафе з китайськими стравами Duck, Please.
Electron Corp.
Electron Corp. – це новий заклад ресторанної компанії First Line Group («Жизнь замечательных людей», «Любимый дядя», Eastman) в UNIT City. Бренд-шеф мережі Володимир Ташаєв зібрав у меню головні хіти: наприклад, фірмовий хумус і comfort food на зразок печінки з картопляним пюре. Також запустили два фудтраки з піцою та бургерами. Зверніть увагу, що заклад працює лише в будні.
- Бари
Berlin’89
Де: вулиця Верхній Вал, 22
Коли: 12:00–00:00 (з неділі до четверга), 12:00–02:00 (п’ятниця та субота)
Berlin’89 – це заклад біля Контрактової площі з коктейлями, вином і денним і вечірнім меню. Відкрили заклад власники-білоруси, які протягом тривалого часу живуть в Україні. У команді бару – українсько-білоруські бармени та сомельє. Усередині два поверхи: згори гостей зустрічає барна стійка, а в підвальному приміщенні низька посадка.
KISA Bar
KISA Bar – це коктейльний бар на вулиці Пушкінській. У назві заклали абревіатуру Kyiv Intelligent & Sexy Association: «Це такий простір для всіх вільних людей. Хочемо зібрати під цим дахом інтелігенцію та всіх сексі-людей міста». Пропонують класичні й авторські коктейлі від бар-менеджера Саші «Лунахода», а також натуральне вино.
«59,9»
Де: вулиця Велика Васильківська, 17–А
Коли: 18:00–01:00 (неділя та понеділок), 18:00–02:00 (з вівторка до четверга), 18:00–03:00 (п’ятниця та субота)
Electric Dreamers
Де: вулиця Велика Васильківська, 48
Коли: 16:00–02:00 (четвер), 16:00–04:00 (п’ятниця), 18:00–04:00 (субота), 18:00–02:00 (неділя)
Electric Dreamers – це бар із коктейлями та вечірками між станціями метро «Площа Льва Толстого» й «Олімпійська». Відкрили заклад як перезапуск Neon Bar, який торік відкрили на Гоголівській.
- Кав’ярні
«Сорок сорок»
«Сорок сорок» – це кав’ярня на вулиці Нижній Вал на Подолі. У меню – кава та гарячі напої, а також десерти.
«Орнамент. Кавовий простір»
Де: вулиця Полтавська, 4
Коли: 08:00–21:00 (з понеділка до пʼятниці), 09:00–21:00 (вихідні)
«Орнамент. Кавовий простір» – це кав’ярня, яку відкрили в житловому будинку на Лук’янівці. «Це кав’ярня, а також галерея, творчий простір і місце, де можна відпочивати та працювати», – описують формат власники. Окрім кави, пропонують китайський чай, сирники й основні страви.
Shu Coffee Bar
Shu Coffee Bar – це кав’ярня біля Печерського ринку. Відкрили формат засновники кондитерської Chris Cake, до кавових напоїв пропонують десерти власного виробництва.
- А також
- Новий заклад мережі «Черноморка» на Теремках.
- 2-й заклад мережі суші-кіосків Shibuya від власників «Пиріжкової Тітки Клари» – на місці Bali Bowl Cafe біля площі Льва Толстого.
- 2-й заклад мережі ресторанів грузинської кухні Sanatrelo на Хмельницького.
- 2-й заклад мережі Grandfish на Оболоні.
- 3-й заклад мережі 128 Cafe в ЖК Tetris Hall.
- Ресторан латиноамериканської кухні Fuego – перезапуск Rojo Ojo на Оболоні.
- Перезапуск закладу MRKN на «Печерській».
- Перший заклад мережі заміських ресторанів «Бістро пекаря» в Києві на Тарасівській.
- «Необістро грузинської кухні» «Такахулі» від російського ресторатора Олександра Орлова (Bulldozer Group).
Обкладинка: Juju