Гід30 закладів, які відкрили в Києві в серпні
Не тільки «Рейтарська Circle» та Mimosa Brooklyn Burger
The Village Україна розповідає про заклади, які відкрили в Києві за серпень.
- Ресторани та кафе
«Рейтарська Circle»
«Рейтарська Circle» – фудхол із шістьома закладами в ревіталізованій будівлі на Рейтарській. На першому поверсі працюють «Японський Привіт» Міші й Даші Кацуріних («Китайский Привет», «Тайский Привет») і Kometa Pizza Люби Цибульської й Микити Москаленка (Zigzag). В атріумі розташували ще чотири корнери: кав’ярня Fresh Black, бістро й магазин делікатесів «Ніша», винний магазин Roots і кондитерська March & Co. Детальніше про процес запуску The Village Україна розповідали в окремому матеріалі.
«Дублер»
«Дублер» – другий заклад архітектора Слави Балбеку після кафе «Дилетант» на Подолі. У кафе на Печерську пропонують сніданки, обіди й напої. В інтер’єрі – поєднання вінтажних і реставрованих меблів.
Mimosa Brooklyn Burger
Mimosa Brooklyn Burger – новий ресторан Ігоря Сухомлина та Валерія Гальперіна (Mimosa Brooklyn Pizza, «Чайка», Coco) на Бессарабці. Бургерна в нью-йоркському стилі почала працювати в колишньому приміщенні фудхолу Bro Market. У меню – бургери, мак-н-чиз та інші «суперкомфортні» страви від шеф-кухаря Дмитра Дудіна, співзасновника барселонського ресторану El Camino.
Katsu Sando
Де: вулиця Велика Житомирська, 34
Коли: 12:00–23:00 (з неділі до середи), 12:00–02:00 (четвер, п’ятниця та субота)
Katsu Sando – це заклад із японськими сендвічами кацу-сандо на Великій Житомирській. За формат відповідає британський шеф-кухар Деніел Фіппард, який має досвід роботи у Британії та США, а також протягом тривалого часу розвивав ресторан «Мыши Бляхера» у Дніпрі. У меню – шість фірмових сендвічів, а також нудл-боули з місо та десерти. Раніше в цьому просторі працювали заклади Lion Cafe та «Бабка Бейкері».
«Бelkin»
«Бelkin» – сімейний ресторан у парку Пушкіна. У меню – піца з дров’яної печі та страви з локальними й сезонними інгредієнтами. За проєкт відповідала художниця й дизайнерка Маша Шубіна, яка веде мережу «Хлібний».
Frou Frou
Де: вулиця Московська, 44
Frou Frou – ресторан французької кухні від ресторанної компанії Bulldozer Group (Eshak, Queen Kyiv, Virgin Izakaya Bar). Новий формат від російського ресторатора Олександра Орлова відкрили у двоповерховій будівлі на Печерську, в меню – страви французької кухні та напої від шеф-бармена мережі Олега Якобенка.
Seoul Soul
Seoul Soul – ресторан корейської кухні біля «Либідської». Позиціюють як автентичний заклад від носіїв культури. Окрім корейського барбекю й інших страв кухні, пропонують «перше в Україні YouTube-караоке».
Zitti
Zitti Restaurant & Vinoteca – ресторан італійської кухні на вулиці Січових Стрільців. Назвали заклад на честь пасти зіті, популярної в американців, італійського походження. Окрім того, пропонують суші та стейки.
Pizza & Salads
Де: UNIT City, вулиця Дорогожицька, 3
Коли: 11:00–20:00
Pizza & Salads – новий формат від ресторанної компанії First Line Group («Жизнь замечательных людей», «Любимый дядя», «Итальянская редакция», Eastman) на території UNIT City. У меню – піца й салати від бренд-шефа мережі Володимира Ташаєва. Згодом компанія планує запустити новий ресторан і виробництво на території інноваційного парку.
«Софра»
Carnegie Restobar
Carnegie Restobar – заклад у бізнес-центрі Carnegie Tower на Кловському узвозі. Концепцію визначають як «європейську авторську кухню»: серед страв качина ніжка на яблучному пюре, філе судака на глазурованому перці й бургер із куркою та персиковим джемом.
- Кав’ярні та кондитерські
Namelaka
Namelaka – кафе біля станції метро «Тараса Шевченка». Упродовж кількох років кондитерська працювала на замовлення, а в серпні відкрила перший фізичний заклад. У двоповерховому приміщенні на вулиці Межигірській подають десерти й торти власного виробництва, а також сніданки.
«Тут буде»
Cafe 128
Де: ЖК «Французький квартал 2», вулиця Джона Маккейна, 1–Б
Коли: 08:00–22:00 (будні), 09:00–22:00 (вихідні)
Cafe 128 – новий проєкт співзасновника Milk Bar Олександра Прохоренка. Навесні запустили перше Cafe 128 у житловому комплексі «Комфорт Таун», а влітку в тестовому режимі почав працювати другий у ЖК «Французький квартал 2» біля Либідської площі. У меню – випічка й десерти власного виробництва, а також сніданки й напої.
Right Coffee Bar
Де: вулиця Миколайчука, 7–А
Коли: 08:00–22:00 (з понеділка до четверга), 08:00–23:00 (п’ятниця), 09:00–23:00 (субота), 09:00–22:00 (неділя)
Right Coffee Bar – кав’ярня, що з 2017 року працює біля Львівської площі. Другий заклад відкрили на Березняках на лівому березі. За об'єкт відповідали Вадим Сідаш (Berezen Studio) і Віктор Герасименко (Synectic A, «Білий офіс») .
Escobar
Де: вулиця Тарасівська, 17
Escobar Coffee Roasters – обсмажувальна компанія та мережа кав’ярень, яка розвиває шість закладів у Києві. Першу кав’ярню в центрі міста відкрили на вулиці Тарасівській неподалік від ботсаду.
Coffee Kiosk
Coffee Kiosk – мережа кав’ярень, яка розвиває заклади на лівому березі. Нову кав’ярню відкрили біля «Лівобережної», на території житлового комплексу «Галактика». Після двох локацій на Русанівці раніше заклад мережі відкрили й на Березняках.
«Куточок споживача пиріжків та кави»
«Куточок споживача пиріжків і кави» – мережа демократичних закладів, яка раніше почала працювати на Подолі та Святошині. Нове кафе відкрили біля Севастопольської площі. У меню – солоні й солодкі пиріжки від 25 гривень, а також кава й інші напої.
- Бари
Soska
Soska – це демократичний бар на вулиці Хорива біля Контрактової площі. Спеціалізуються на вині, пропонують кілька різновидів, які подають на кранах. «Ми свідомо обрали провокативну назву. Зрозуміло, що спершу з’являються інші асоціації, але ми закладали в назву тільки нашу любов до вина. Можна сказати, що ми її всмоктали з молоком матері. Тому в нашому випадку «соска» – це й провокація, і стьоб, і невід’ємна частина того, з чого починається наше життя», – пояснюють вибір назви в команді. Власниками закладу є співзасновники Win Bar, розташованого неподалік.
Shoom
Shoom – це бар на вулиці Терещенківській біля парку Шевченка. Заклад працює у нічному режимі до 06:00. Раніше в цьому приміщенні запускали заклади «Прописка» та Central Park.
Monobar
Monobar – це бар у приміщенні готелю Monotel на Андріївському узвозі неподалік від перетину з Володимирською. Пропонують класичні й авторські коктейлі, гостям не забороняють приносити закуски й страви із собою. Працюють з 18:00 до останнього гостя.
- Мережеві заклади
- Новий заклад фастфуд-мережі McDonald’s на Арсенальній площі.
- 14-й і 15-й заклади мережі «Хлібний» поблизу площі Перемоги та навпроти палацу «Україна».
- Перший «Білий налив» на Подолі.
- Кав’ярня і магазин Offtop від «Сільпо» на Сагайдачного.
- 2-й заклад мережі Fish Fetish від Bulldozer Group (Eshak, Queen Kyiv) у ТРЦ Retroville на Виноградарі.
- Новий заклад мережі стейкхаусів «Наживо» у ЖК «Новопечерські Липки».
Обкладинка: Євген Карєв для The Village Україна