Гід30 закладів, які відкрили в Києві в червні
На Андріївському узвозі, Хрещатику та Подолі
The Village Україна розповідає про заклади, які відкрили в Києві за червень.
Також ми висвітлювали відкриття, на які найбільше чекаємо влітку.
- Ресторани та кафе
Chef’s Table
Chef’s Table – це новий ресторан від команди магазину goodwine, який працює у форматі сетів. Формат описують як «ресторан вражень і ресторан-перформенс», відповідають за нього шеф-кухарі Володимир Ярославський (Lucky) й Елеонора Баранова (екс Fish & Pussycat, Forever Young). Наразі заклад працює в тестовому режимі з 18:00 до 22:30, з вихідними в неділю та понеділок.
«Будинок великого дива»
«Будинок великого дива» – заклад у форматі міського кафе на вулиці Великій Васильківській поблизу «Олімпійської». У двоповерховому кафе пропонують «здебільшого європейську кухню з незвичайною подачею», зокрема меню сніданків на етажерках. За запуск відповідала ресторанна компанія Rest Emotion («Тісто, сир і тітка Белла», «Ой, мамо! Це було в Тбілісі»).
Hey Guys
Hey Guys – бістро на Лук’янівці, за яке відповідає шеф-кухар Юрій Приємський (Odessa, Spicy NoSpicy). Наразі працюють у тестовому режимі, пропонують авторські поєднання на зразок філе сома в імбирному соусі з тайським салатом і стейка з молодої капусти. Також у меню піца тривалої ферментації та сніданки.
Once Upon A Time
Once Upon A Time – перезапуск закладу Rebra & Kotlety на вулиці Борисоглібській між станціями метро «Контрактова площа» і «Поштова площа». У меню – авторські страви від шеф-кухаря Юрія Нікітюка (Wine Love). Нараз працюють у тестовому вечірньому режимі.
«This is Пивбар»
«This is Пивбар» – мережа пивних ресторанів. 5-й заклад у Києві відкрили біля станції метро «Печерська». За інтер’єр відповідає команда Balbek Bureau, в асортименті 50 різновидів розливного пива, а також страви на зразок піци та бургерів до напоїв.
Fish & Chips
Fish & Chips – демократичний заклад із морепродуктами на Хрещатику. У меню – сендвічі з рибою та морепродуктами, бургер із тунцем і роли. Це перший заклад у Києві, інші працюють у Дніпрі та Запоріжжі.
Gost
Fish & Friends
Fish & Friends – заклад на вулиці Нижній Вал на Подолі. Формат визначають як «кежуал рибний ресторан»: у меню страви з рибою та морепродуктами. Серед фірмових страв – сет із фіш-енд-чипс і бургер зі стейком із судака.
Kitchen Story
Де: вулиця Гончара, 8
Kitchen Story – заклад на Гончара неподалік від перетину з Великою Житомирською. Як шеф-кухар і співзасновник за місце відповідає шеф-кухар Влад Петрунок, який має досвід роботи із Юрієм Приємським у Spicy NoSpicy. Раніше в цьому приміщенні працювала кав’ярня Original Cafe.
Koneko
Koneko – бістро на території ЖК «Новопечерські Липки» з японськими стравами. Наприклад, у меню роли, рамен і сашимі, а також органічний чай, натуральне вино й кава. Відкрили заклад засновники обсмажувальної компанії Fair Finch.
- Кав’ярні
Dot Coffee Station
Де: вулиця Басейна, 1
Dot Coffee Station – новий формат кав’ярні від мережі Takava Coffee-Buffet. Заклад на Бессарабці поряд із Mimosa Brooklyn Pizza здебільшого розрахований на каву із собою, пропонують класичні та холодні кавові напої.
Coffeereligia
Де: вулиця Велика Житомирська, 38; вулиця Льва Толстого, 17; вулиця Василя Тютюнника, 5А-Б;
Coffeereligia – мережа кав’ярень, яку запустили співзасновники 1900 Coffee. Перші три локації відкрили біля Львівської площі, площі Льва Толстого та на Печерську.
Ossom Place
Ossom Place – це заклад біля станції метро «Тараса Шевченка». Пропонують сніданки впродовж усього дня, а також каву й вино.
Bufon Coffee Bar
Bufon Coffee Bar – це заклад на Лук’янівці з кавою та десертами. Також пропонують кіші та сніданки.
«Наше місце»
«Наше місце» – це кав’ярня на Харківському масиві. У закладі біля озера Сонячне готують кавові напої, також запрошують на тарти. Окрім того, в кав’ярні є літній майданчик.
92 Degrees Coffee Place
Де: Дніпровська набережна, 19-А
92 Degrees Coffee Place – це кав’ярня на Осокорках, яку відкрили в кавовому центрі «Школа кавового бізнесу». Раніше тут працював інший заклад від центру.
«Хлібний»
«Хлібний» – мережа кафе-пекарень від рестораторів Дмитра Заходякіна й Аліни Косічкіної («Редкая птица», Holy Burger). Новий заклад почав роботу поблизу площі Льва Толстого, навпроти Arena City. Також у цьому приміщенні готують відкриття двох нових форматі від «Хлібного».
O’Cafe
O’Cafe – заклад «Ресторанів Гусовських» у межах магазину goodwine. У червні кафе перезапустили з оновленим меню й інтер’єром. Нова фірмова страва – сицилійський спеціалітет граніта.
- Бари
BGRN
BGRN – кафе і бар на Подолі, який відкрили власники закладу «Хвильовий». У двоповерховому приміщенні на Андріївському узвозі пропонують сніданки, каву й алкогольні напої. Серед іншого – коктейлі на кранах, натуральне вино та крафтове пиво.
Dzerkalo Bar
Dzerkalo Bar – коктейльний бар на Подолі, який відкрили психотерапевт і власник кав’ярні. Працюють у колишньому приміщенні закладу Das Grun, пропонують класичні й авторські поєднання напоїв. Офіційне відкриття запланували на 2 липня.
«В зюзю»
«В зюзю» – новий бар від команди закладу «Бездельники». Формат визначають як «уранці інтелігентне бістро, увечері – неінтелігентна чарочна». У меню страви з акцентом на сезонність і локальність, у коктейльній карті – шість коктейлів із літературними назвами на зразок «Дама з собачкою» та «Дракула».
«Whoюність»
«Whoюність» – бар на вулиці Еспланадній поблизу Палацу спорту. Пропонують напої за демократичними цінами, включно з настоянками власного виробництва.
- А також
Squad 17B Yard Cafe
Squad 17B Yard Cafe – кафе біля парку Тараса Шевченка, яке працює у сквоті на Терещенківській із 2015 року. У червні в закладі провели оновлення: тепер тут є повноцінна кухня, де готують страви на зразок марокканського супу й паніпурі.
«Чік-Чірік»
«Чік-Чірік» – цілодобовий фастфуд на вулиці Сагайдачного, який відкрили в колишньому приміщенні закладу MOMO. Авторка роботи «Портал в птичколенд» звинуватила заклад «Чік Чірік» у використанні її зображення для логотипу без отримання дозволу.
Обкладинка: Євген Карєв для The Village Україна