The Village Україна розповідає, що нового відкрили в Одесі.
Торік ми розповідали про нові заклади в місті до минулого сезону.
- Ресторани та кафе
Yourz Space Bistro
Yourz Space Bistro – це заклад від шеф-кухаря Олександра Йоурза. Раніше бістро працювало на доставку і як попап на Молдаванці, а зараз має повноцінний заклад у подвір’ї на вулиці Преображенській. У меню – фірмові «йоурзбургери», а також страви на зразок карбонари з вугром і кремом із пармезану, спагеті із крабом і курки карі з ананасом і чедером.

«Реберня»
«Реберня» – це м’ясний ресторан від львівського «Холдингу емоцій !FEST», який після Львова, Києва, Чернівців і Тернополя відкрили й в Одесі. Заклад розташований у центрі міста на вулиці Гаванній, але вхід до нього – з боку Дерибасівської. Пропонують традиційне коротке меню: передусім фірмові реберця на грилі.

Азійське кафе «Звездочка»
«Звездочка» – це новий заклад від засновників кафе «Минималист». Формат визначають як «азійське бістро з китайськими та в’єтнамськими стравами». За меню відповідає представниця В’єтнаму, яка раніше працювала в закладах NAM і «Вьетнамский Привет». Наприклад, у меню курка в кисло-солодкому соусі, фо бо та фреш-роли.

Suke
Suke – новий заклад від власників бару The Fitz і закладу Lou Lou. «Це японське гастрономічне бістро з духом та атмосферою сучасних європейських бістро. Надихалися Японією, фільтрували через Європу, адаптували до українських смаків», – розповідають у закладі. Кажуть, що в меню відійшли від традиційного уявлення про японську кухню, тобто не роблять акцент на роли чи суші. Також пропонують десять видів саке й коктейлі в японському стилі.

Antica Cantina
Antica Cantina – заклад на вулиці Грецькій, який працює на двох поверхах історичної будівлі. На першому поверсі з весни пропонують піцу, сніданки та десерти від шеф-кондитера з Італії, а на нульовому, що почав роботу в червні, страви від шеф-кухарів Роберто Армаролі й Андрія Величка з консалтингової компанії Mise en Place Odessa.

«Чайка»
«Чайка» – це ресторан на центральній алеї в Аркадії, який оновили в червні. За новий інтер’єр закладу відповідають дизайнери Гаррі Нурієв і Наталія Зінько, пише Vogue.ua. Також пропонують страви з нового меню від шеф-кухарів тель-авівського ресторану David ve Yossef і коктейлі від бар-менеджера Михайла Сафонюка (Slow Piggy, Pizza & Grill). Символом закладу обрали автомобіль «Чайка», який пофарбували в рожевий колір.

Ресторан латиноамериканської кухні Kokopelli
Kokopelli Asado Wine Bar – заклад із латиноамериканською кухнею в парку Горького. В основі меню асадо, технологія приготування м’яса з Латинської Америки. Також пропонують гондураський морський суп, тако й кесадільї.

Літня тераса закладу «Молодость»
«Молодость» – це цілодобовий ресторан Алекса Купера (Odesa Food Market, Kyiv Food Market) на вулиці Грецькій. У лютому ресторатор закрив «Тихий бар» у межах закладу, натомість відкрили нову залу й літній майданчик.

- Бари
Flacon
Flacon – коктейльний бар на вулиці Пушкінський поряд з Одеським національним академічним театром. Особливість формату – коктейлі, акцент у яких роблять на ароматичний профіль. Відповідає за нього як співвласник Влад Романишин, який є бренд-бартендером одеської ресторанної компанії Synergy Group (YUG, Sabaneev, Foundation Coffee Roasters).

Bella Vermuteria
Bella Vermuteria – бар на вулиці Гоголя, який відкрили в колишньому приміщенні квартири в житловому будинку. Особливість формату – власне виробництво вермутів. «Ми власноруч робимо крафтові вермути: білий, помаранчевий і червоний. У майбутньому лінійка буде доповнюватися», – кажуть у закладі. Також пропонують страви й позиції із брускета-бару.

- Кав’ярні
«Ветер»
«Ветер» – нова кав’ярня від власників обсмажувальної компанії та закладу Foundation Coffee Roasters. Торік запустили першу кав’ярню формату на Канатній, у червні ж відкрили другий невеликий заклад поряд з офісом «Дія. Бізнес» на вулиці Юрія Олеші.

Make My Cake

Feeltrd
Формат: кав’ярня
Де: вулиця Семена Палія, 125-Б
Feeltrd – кав’ярня від компанії Fozzy Group, яку розвивають у межах супермаркетів «Сільпо». Перший заклад в Одесі відкрили в новому магазині у ТЦ «Хвиля». Пропонують, зокрема, класичні кавові напої та фільтр.

Обкладинка: Yourz Space Bistro