Гід25 закладів, які відкрили в Києві за квітневий локдаун
Від піци та кави до французьких тако й шу
The Village Україна розповідає про заклади, які відкрили в Києві за квітень і локдаун, який тривав із кінця березня.
- Ресторани та кафе
Bombay New Palace
Bombay New Palace – ресторан індійської кухні, який працює в Києві з 2001 року. Цьогоріч він припинив роботу на бульварі Дружби Народів, нове приміщення для нього знайшли на бульварі Лесі Українки. У меню, як і раніше, акцент на страви з Індії, також пропонують індійсько-китайське меню.
«Барсук»
«Барсук» – перший ресторан Дмитра Борисова. Після гастропабу на Печерську формат також відкрили на Солом’янці й Осокорках. Ще один заклад почав роботу на Бессарабці, у колишньому приміщенні закладів «Бессарабія» та «Любчик». Пропонують страви в межах підходу comfort food.
Fish Fetish
Fish Fetish – ресторан від компанії Bulldozer Group (Eshak, Queen, Virgin Izakaya Bar) у колишньому приміщенні заводу «Арсенал» поряд із Kyiv Food Market. У меню – страви з рибою та морепродуктами, а також рибні сніданки. Ще один Fish Fetish планують відкрити в ТЦ Retroville на проспекті Правди.
«Їстетика»
«Їстетика» – заклад у ЖК «Французький квартал 2» на «Либідській», позиціонують формат як «їдальню нового типу».
«Наживо»
«Наживо» – мережа стейкхаусів, яку у 2020 році назвали найкращим м’ясним рестораном України за версією премії «Сіль». Другий заклад після локації на лівому березі відкрили на Подолі. У ресторані на Костянтинівській готують стейки, бургери й інші страви від шеф-кухаря Олексія Повторейка.
Saxagansky
Saxagansky – ресторан у колишньому приміщенні закладів Zapah Soli та «Вино Град» на вулиці Саксаганського. Пропонують сніданки, обіди та вечері, а також солодощі з власної кондитерської.
French Tacos
Де: вулиця Саксаганського, 42
French Tacos – заклад на розі вулиць Саксаганського та Володимирської, який спеціалізується на французьких тако. Страву подають у коржику, який готують із м’ясом і сиром на грилі, разом із картоплею фрі. Також у меню – бургери, вафлі та млинці.
«Турка XL»
«Турка XL» – мережа кав’ярень із закладами на Гончара, Саксаганського та Русанівці. Перший ресторан мережі почав роботу в межах житлового комплексу «Зарічний». Окрім кави, готують позиції основного меню від бренд-шефа Юрія Приємського (Odessa, Spicy NoSpicy).
Tel Aviv Sandwich
Tel Aviv Sandwich – заклад із сандвічами на Басейній. Розповідають, що готують тости за ізраїльським рецептом, також пропонують інші страви в стритфуд-форматі.
Van der Pizza
Van der Pizza – піцерія в Петропавлівській Борщагівці. Пропонують 18 видів піци в неаполітанському стилі, готують у дров’яній печі.
- Кав’ярні та пекарні
«Хлібний»
«Хлібний» – мережа кафе-пекарень від рестораторів Дмитра Заходякіна й Аліни Косічкіної («Редкая птица», Holy Burger). На фасаді Бессарабського ринку відкрили перший заклад мережі у форматі grab & go з 20 посадковими місцями, але здебільшого розрахований на самовивіз. Найближчим часом також відкриють новий «Хлібний» напроти Arena City.
«Тут буде»
Де: БЦ Grand, вулиця Велика Васильківська, 98
Коли: 08:00–20:00 (тестовий режим), 07:30–20:00 (після виходу з тестового режиму)
«Тут буде» – кафе напроти костелу Святого Миколая, поблизу «Олімпійської». Пропонують кавові напої, основні страви на зразок пасти та десерти. Планують розвиток мережі та відкриття нових закладів.
Rule
Де: ЖК Bristol, проспект Лобановського, 144
Коли: 07:45–20:00 (будні), 09:00–20:00 (вихідні)
Rule – київський обсмажувальник кави й мережа кав’ярень. Другий заклад після пілотного проєкту на Теремках відкрили на проспекті Лобановського біля «Деміївської». Як й у випадку з першою кав’ярнею, працюють на першому поверсі житлового комплексу. Окрім класичних кавових напоїв і напоїв із брю-бару, пропонують десерти й сніданки від виробництва Pop Pop.
«Крем Кафе»
Де: ЖК «Комфорт Таун», вулиця Юрія Липи, 6
«Крем Кафе» – одеське кафе, що спеціалізується на тістечках шу. Перший заклад у Києві відкрили на території житлового комплексу «Комфорт Таун» на лівому березі. У меню – десерти, сніданки протягом усього дня та кавові напої. Наразі працюють у тестовому режимі.
Sweeter
Sweeter – харківська мережа кав’ярень, яка торік відкрила перший заклад у Києві, на Бессарабському ринку. У лютому кав’ярню закрили, але перезапустили її нещодавно на Печерську. У меню – класичні кавові напої, фільтр і коктейлі.
Cotton Coffee
Cotton Coffee – кав’ярня на Повітрофлотському проспекті, неподалік від Севастопольської площі на Солом’янці. Готують кавові напої, до них – солодощі від локальних кондитерських. Ще один заклад Cotton Coffee раніше запустили на «Житомирській».
Oh! Coffee
Oh! Coffee – кавовий корнер на вулиці Дмитрівській, на Лук’янівці. У меню – кава, чай і сезонні напої. Це другий заклад Oh! Coffee в Києві, перший запустили на КПІ.
Innominate Coffee
Innominate Coffee – кав’ярня на проспекті Перемоги, біля «Шулявської». Пропонують кавові напої та десерти від «Сестер Бабенцових».
- Бари
M69
Де: вулиця Володимирська, 69
Коли: 14:00 – до останнього гостя (вівторок-п’ятниця); 16:00 – до останнього гостя (субота);
M69 – коктейльний бар поблизу парк Шевченка на вулиці Володимирській. Пропонують авторські коктейлі від бар-менеджера Якова Полеводи (S34), серед яких напої, витримані на парфумованих чаях французького нішевого бренду State of Mind.
«Чашка та пляшка»
Де: вулиця Хорива, 25
«Чашка та пляшка» – заклад на Подолі, що поєднує формати бару й кав’ярні. У приміщенні на вулиці Хорива, поблизу Контрактової площі, готують кавові напої та настоянки власного виробництва. Наразі заклад працює в тестовому режимі.
- А також
Корнери Mimosa й «Чайка» на Kyiv Food Market
Де: Kyiv Food Market, вулиця Московська, 8
Коли: 11:00–23:00 (з неділі по четвер), 11:00–00:00 (п’ятниця та субота)
Kyiv Food Market відновив роботу після локдауну 1 травня, новими резидентами фудхолу стали Mimosa Brooklyn Pizza та «Чайка». Ресторани Ігоря Сухомлина та Валерія Гальперіна замінили в комплексі формати Napule та Adelle від «Ресторанів Гусовських».
«Бухта Food Station»
Де: Річковий вокзал, Поштова площа
Коли: 10:00–22:00 (корнери Dogz & Burgerz і «БПШ» працюють цілодобово)
«Бухта Food Station» – фудзона на Поштовій площі від засновника Ulichnaya Eda Романа Тугашева. Новий сезон відкрили 1 травня, серед нових резидентів – Blur Coffee, Blanke City Bistro та «Чізаска», а також точка з берлінським стритфудом карівурст.
Gastrofamily Market
Gastrofamily Market – фудхол із кількома форматами від «Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова». Торік відкрили перший GFM на Бессарабці, масштабувати його продовжили в співпраці з мережею АЗК WOG: пілотий проєкт запустили на вулиці Стеценка, на Берківцях. Усередині – «Білий налив», «БПШ» з біляшами, пончиками та шаурмою, Dogz & Burgerz із хот-догами та бургерами, Mushlya з морепродуктами й ролами, Pinzarella з неаполітанською й римською піцою.
«Гудфуд вдома»
«Гудфуд вдома» – новий формат від сервісу корпоративного харчування Gudfood із магазином із готовими стравами та напівфабрикатами. Перший заклад формату відкрили торік біля Майдану, другий у квітні почав роботу на Троєщині.
Обкладинка: «Крем Кафе»