Гід12 закладів, які відкрили в Києві в січні
Піца, шаурма й азійські страви – серед відкриттів місяця
The Village Україна розповідає про заклади, які відкрили в Києві за січень.
Pie Spot Bakery
Pie Spot Bakery – піцерія, яку запустили шеф-кухар Ілля Сьомін (Tin Tin) і ресторатор Влад Максимов (Loggerhead). Другий заклад формату почав роботу на вулиці Хмельницького, в комплексі VE Space у будівлі Київпроєкту. Окрім піци, у Pie Spot Bakery біля «Театральної» працює пекарня: тепер сицилійські пироги випікають тут, а на Велотреку пропонують лише піцу в неаполітанському стилі та слайси. Також планують запустити круасани й іншу випічку.
Politehnikum
Politehnikum – заклад біля станції метро «Шулявська», який запустили власники ресторану Follower на площі Льва Толстого. Розповідають, що цільовою аудиторією сприймають покоління Z з огляду на розташування в студентському районі. На першому поверсі будинку-пам’ятки архітектури працює бістро зі стравами американської, італійської та японської кухонь, а на другому – бар із коктейлями від Олексія Костенюка (Diageo Bar Academy).
Shibuya
Shibuya – новий проєкт мережі Klara Group («Пиріжкова Тітка Клара», Mira Cafe, Simona Ristorante). Формат на вулиці Нижній Вал, неподалік Контрактової площі, позиціонують як суші-кіоск: пропонують роли за демократичними цінами.
Chin Chin
Chin Chin – кафе з азійськими стравами від одеської мережі G-Group (Mamma Italia, Kinza, «Гарячі перці»). Перший заклад у Києві почав роботу наприкінці 2020 року на Бессарабці, два нові кафе відкрили на Виноградарі, у ТРЦ Retroville, і на Подолі.
«БПШ» на Подолі
«Біляш, пончик, шаурма» – демократичний формат від «Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова». Перший заклад на Подолі відкрили поблизу Контрактової площі, у колишньому приміщенні Line-M Concept і Cancale Concept Bar. У меню – біляші та пончики від 29 гривень і шаурма від 59 гривень. Серед нових пропозицій формату – вегетаріанська шаурма з бататом і шаурма з тигровими креветками й авокадо. Інші заклади формату працюють біля площі Льва Толстого, Арсенальної площі, НСК «Олімпійський», Центрального вокзалу та Бессарабки.
Spilka
Spilka – перезапуск кав’ярні «Ритм» на фудхолі Kyiv Food Market. Тепер у меню не лише кава, а й тайський бабл-чай.
Coffee in Action
Coffee in Action – мережа кав’ярень, яку заснував чемпіон Великої Британії з приготування кави в джезві Вадим Грановський. Новий заклад почав роботу в ТЦ Mandarin Plaza, у магазині Sibolle, на Бессарабці. Пропонують класичні кавові напої, фільтр і фірмовий напій Flat Red.
«Хлібний»
«Хлібний» – мережа кафе-пекарень від рестораторів Дмитра Заходякіна й Аліни Косічкіної (Holy Burger, «Редкая птица»). Дев'ятий «Хлібний» відкрили біля станції метро «Печерська», на вулиці Генерала Алмазова. Інші заклади формату працюють біля «Олімпійської», а також на вулицях Хрещатик, Шота Руставелі, Хмельницького, Льва Толстого, на Контрактовій площі, у Пасажі та біля Львівської площі.
«Золоті ворота»
«Золоті ворота» – заклад у форматі арткафе на вулиці Лисенка, біля Золотих воріт. Раніше в цьому приміщенні працювало кафе-книгарня «Букіторія».
Sloi Bar
Sloi Bar – заклад напроти «Косатки» на Великій Житомирській з простими коктейлями та вечірками. Відкрила бар команда Богдана Шолоха (Parasolka, Regenschirm, «Бальтазар»).
«Куточок споживача пиріжків та кави»
«Куточок споживача пиріжків та кави» – новий заклад на Подолі (з пиріжками та кавою). «Cвіженькі солоні та солодкі пиріжки, десерти, печиво та зігріваючі напої у самому серці Подолу», – описують формат власники.
«Київські піцбуреки»
«Київські піцбуреки» – точка з чебуреками з начинками в стилі піци на Басейній.
Обкладинка: Politehnikum