Гід10 закладів, які відкриють у Києві до кінця зими
Друга піцерія Pie Spot, п'ята Ramen vs Marketing і бістро на Шулявці
The Village Україна розповідає про десять закладів, які готуються відкрити в Києві після локдауну та до кінця зими.
Pie Spot
Pie Spot – піцерія, яку відкрили в оновленому Tin Tin біля Велотреку. Формат із нью-йоркським слайсом, сицилійським пирогом і неаполітанською піцою під час карантину запустили шеф-кухар Ілля Сьомін (Tin Tin) і ресторатор Влад Максимов (Loggerhead). Другий заклад формату готуються відкрити в комплексі VE Space в будівлі Київпроєкту на Хмельницького. Окрім піци, у Pie Spot біля «Театральної» буде пекарня: продаватимуть, наприклад, круасани та іншу випічку.
Ramen vs Marketing
Food vs Marketing запустили першу популярну раменну в Києві на Печерську, тоді відкрили моноформат сендвічів бань мі, а за 2020 рік додали нові Ramen vs Marketing на Подолі, Шулявці та ринку «Столичний». П’яту раменну до кінця січня планують запустити на Оболоні, заклад працюватиме у ЖК Obolon Residence біля станції метро «Мінська».
Детальніше про історію Food vs Marketing ми розповідали тут.
Politehnikum на Шулявці
Politehnikum – заклад біля станції метро «Шулявська», що поєднує формати бістро й коктейльного бару. Запускають його власники ресторану Follower на площі Льва Толстого. Розповідають, що цільовою аудиторією сприймають покоління Z з огляду на розташування в студентському районі. На першому поверсі будинку-пам'ятки архітектури працюватиме бістро зі стравами американської, італійської та японської кухонь, а на другому «космічний» бар з коктейлями від Олексія Костенюка (Diageo Bar Academy).
«БПШ» на Подолі та ще кілька нових закладів Дмитра Борисова
«Сім’я ресторанів Дмитра Борисова» відкриє перший заклад формату «Біляш, пончик, шаурма» на Подолі 27 січня. Працюватиме на перетині вулиць Нижній Вал і Межигірської, у колишньому приміщенні Line M та Cancale. Серед нових пропозицій формату – вегетаріанська шаурма з бататом і шаурма з тигровими креветками й авокадо.
Також у середині лютого команда Борисова готує запуск «Білого наливу» та Philadelphia Roll & Bowl у Вишневому. Окрім того, на 2021 рік планують запуск кількох фудхолів Gastrofamily Food Market у спальних районах, зокрема на Оболоні.
Virtual Food Hall
Virtual Food Hall – заклад від сервісу доставки Raketa, який поєднуватиме формати фудхолу та обслуговування доставки на лівому березі. Концепцію вперше описали в матеріалі The Village Україна. Відкриття на вулиці Лариси Руденко біля станції метро «Позняки» готують на кінець зими – початок весни.
Kisa Bar
Гасло нового закладу біля «Театральної» – «Make Pushkinska Great Again». За проєкт відповідає команда Богдана Шолоха, який запускав Parasolka, Regenschirm і «Бальтазар». Відкрити формат планують до кінця лютого.
«Дзяо-бар»
«Дзяо-бар» – це заклад зі стравами Азії від Silpo Resto. Пропонують, зокрема, фірмові пельмені та рамен, за які відповідає бренд-шеф ресторанних проєктів Fozzy Group Марко Черветті. Новий заклад мережі почне роботу в «Сільпо» у ТЦ Silver Breeze на Березняках.
Pita Kyiv
Pita Kyiv – мережа закладів із середземноморською вуличною їжею. Перший заклад відкрили біля площі Льва Толстого, другий – на Бессарабському ринку. У грудні Pita Kyiv на Бессарабці припинила роботу, заклад переїде на вулицю Сагайдачного. Формат відкриють після локдауну в колишньому приміщенні піцерії Solo Pizza між Поштовою й Контрактовою площами.
Shibuya
Shibuya – це новий проєкт мережі Klara Group («Пиріжкова Тітка Клара», Mira Cafe, Simona Ristorante). Формат на вулиці Нижній Вал неподалік Контрактової площі позиціюють як суші-кіоск: пропонуватимуть роли за демократичними цінами. «Shibuya – це заклад японської кухні, що переносить нас на вулиці модного та молодіжного району Сібоуя в Токіо, де завжди людно, гамірно та смачно», – описують формат у мережі.
Обкладинка: Pie Spot