Гід25 закладів, які відкрили у Львові за карантин
Рамен, булки й алкоголь: які формати з’явилися в місті за час карантину
The Village Україна розповідає про заклади Львова, які почали працювати під час карантину.
УВАГА! Ми вказуємо режим роботи закладів без урахування карантинних обмежень. Як і у всіх регіонах України, за правилами «помаранчевої» зони, наразі режим роботи закладів у Львові обмежений до 22:00. «Карантину вихідного дня» заклади дотримуються на власний розсуд.
- Весна
Frankophile
Новий проєкт ресторатора Марка Зархіна, який готували до відкриття ще із зими. Це французька брасерія, розташована на проспекті Свободи. У меню ескарго, тарти фламбе та інші класичні французькі страви. Є окреме меню сніданків, які подають до 16:00 та чимала карта французьких вин.
Lemberg Craft Rest
Творці закладу називають його тематичним рестораном-пивоварнею. Тут подають пиво власного виробництва, бургери, салати та класичні пивні закуски. Є проєктор для футбольних трансляцій, проводять тематичні вечірки. Також у закладі пропонують комплексні обіди.
«Шоти там»
«Шоти там» – коктейльний бар на вулиці Краківській. У меню лише шоти, склад яких не вказують, щоб відвідувачі куштували нові цікаві поєднання «не спираючись на власний досвід». Меню має три основні цінові категорії – 30, 40 та 50 гривень за шот. Загальна кількість варіацій складає понад 150 штук.
Via Regia
Концепція ресторану побудована на «Королівському шляху», який у Середньовіччі поєднував Східну та Західну Європу. Тож у меню планують представити кухні всіх народів, які жили на цьому шляху. На час карантину тут діє коротке меню, у якому є страви австро-угорської кухні, львівських поляків, євреїв і вірменів.
«Санаторій Ластівка»
де: вулиця Лесі Українки, 23
коли: 15:00–00:00 (з понеділка по четвер), 15:00–02:00 (п’ятниця-субота), 17:00–00:00 (неділя)
Заклад, який відкрили на місці демократичного бару «Бідон». Тут апелюють до ностальгійних почуттів. У меню «Бабусине олів’є» та «Смажені пельмені тата» й недорогий алкоголь та алкогольні коктейлі на зразок «Джангл джус» і «Мохіто». Не обійшлося й без музики 90-х.
Flashback Lounge Bar
де: вулиця Валова, 5
коли: 13:00–01:00 (з понеділка по п’ятницю), 13:00–02:00 (субота-неділя)
Ще один заклад, де ностальгують за минулим. Тут є кальяни, музика та популярні забавки 90-х: Dendy, Tetris, тамагочі. У меню алкогольні напої та коктейлі на їхній основі. Також подають лимонади.
«Самогонка траторія»
де: вулиця Зелена, 164
коли: 11:00–23:00 (з неділі по четвер), 11:00–00:00 (п’ятниця-субота)
Ресторан на вулиці Зеленій. У меню страви української кухні та м’ясо з мангала. Чималий вибір алкоголю, зокрема тематичні наливки та авторські коктейлі на їхній основі. Є банкетне меню та проводять тематичні події та фестивалі.
- Літо
«Альтернативна кава»
Новий заклад мережі кав’ярень «Альтернативна кава» у дворику ЖК «Велика Британія». Окрім звичних класичних та альтернативних кавових напоїв, тут подають тістечка, а також сендвічі та боули. Також сюди «переїхали» більшість вечірок «Видраклабу», які проводять засновники мережі.
Tiki Ramen
Tiki Ramen – раменна від засновників Tikithai та Familia Wok & Pasta. Тут подають класичні рамени, гьодза та авторське морозиво. Власники наголошують, що прагнуть максимально використовувати локальні продукти.
«БУНТ-бар»
де: вулиця Гнатюка, 3
коли: 18:00–00:00 (з понеділка по четвер), 18:00–02:00 (п’ятниця-неділя)
Бар у спікізі-форматі на вулиці Гнатюка. Засновники називають: «Бунт-баром, де можна постригтися й щось зламати». У меню міцний алкоголь і коктейлі на його основі, пиво та настоянки. Є більярд і крісло барбера. Код на брамі – 69.
Late Breakfast Сlub
Заклад на вулиці Героїв УПА, де подають сніданки цілий день. Меню має чотири категорії: боули, мелти, пізні сніданки та бранчі. Також є десерти, кава, смузі та мілкшейки. З алкоголю – пиво, вино та коктейлі. У закладі проводять вечірки.
Leo
де: вулиця Шевська, 14/16
коли: 08:00–22:00
Leo відкрили на місці закладу «На Шевській». Творці називають його «неоконцептуальним». Тут готують страви з фермерських продуктів, однак експериментують із різними кухнями. Сніданки тут подають цілий день, меню ланчів діє з 12:00 до 16:00.
Mood Street Food
Стритфуд з акцентом на здорову їжу. У меню три основні категорії: роли, боули та хумус. Роли пропонують у трьох розмірах і варіаціях: з куркою, яловичиною та special (з рибою, грибами й хумусом). Також тут є солодощі: макарони, мафіни та зефір. Проводять тематичні винні вечірки.
Ramen Mo
Раменна, де пропонують чотири види основ для цієї страви на вибір і решту інгредієнтів у форматі додатків. За таким самим принципом можна скласти локшину-конструктор. Також у меню є сендвічі бань мі та рис. До страв пропонують холодний тайський чай, каву або газовані напої.
«Meet Bar Колишня»
де: вулиця Друкарська, 10
коли: 17:00–00:00 (з неділі по четвер), 17:00–02:00 (п’ятниця-субота)
«Meet Bar Колишня» – коктейльний бар, «присвячений усім колишнім». За легендою, його створила дівчина, яка після розлучення з хлопцем перетворила його квартиру на бар. Назви коктейлів відповідають концепції закладу, найпопулярнішим називають «Сльози колишнього». Також тут готують твісти на класичні коктейлі.
«Пара булок і компот»
Сучасна реінкарнація класичних львівських «пиріжкових». Тут подають класичні та авторські пиріжки й булочки, які можна придбати лише в парі. Також у меню супи, салати та комбо-пропозиції для студентів. До булок пропонують газовані напої та компоти. Учорашню випічку продають зі знижками.
- Осінь
Lotus
Тут готують автентичні страви північноіндійської кухні. До вересня цього року заклад працював у закритому форматі, виключно для тих студентів львівських медичного та ветеринарного університетів, які приїхали в Україну з Індії. Але тепер він відкритий для всіх охочих. Персонал розмовляє англійською та українською, однак меню лише англійською. Більшість інгредієнтів, зокрема спеції та курятину, привозять з Індії.
People Place
People Place на місці, де раніше було кафе «Цвібак», відкрили організатори вечірок Night Ambassadors Чад Зоратлі та Люсі Розанова. Тут пропонують слухати музику на вінілах, пити органічне вино й сидри, проводити івенти: від виставок картин до нічних маркетів. У меню закладу страви середземноморської кухні. У підвальному приміщенні планують відкрити бар у прихованому форматі.
Urban Pizza Shop
Urban pizza shop – піцерія із самообслуговуванням, новий формат від власників мережі «Львівські круасани». Піцу тут подають окремими трикутниками вагою 400 грамів. Замовлення видають за півтори хвилини завдяки технології Turbochef. У меню закладу вісім видів піци, салат «Цезар» і холодні й гарячі напої.
«Правда Craft Mission»
Новий формат від холдингу емоцій !FEST і Пивоварні Правда, зокрема – мікропаб Правда Craft Mission «на районі», у ЖК «Америка». Тут насамперед наливають пиво із собою, але можна випити декілька келихів на місці. Заклад pet friendly.
Red Monkey
Раменна «червоної мавпочки» на околиці Львова від творців Tante Sophie. У меню три види рамену: шіо, шою та тонкоцу, а також рис, креветкова локшина та гьодза. Невдовзі планують відкрити аналогічний заклад у центрі, а поки пропонують доставку.
Black Honey
У жовтні перший заклад мережі Black Honey змінив локацію та переїхав із вулиці Костюшка у провулок Крива Липа. Заклад став суттєво більшим, тому в меню, окрім звичної кавової класики та альтернативи, додали вино.
The Wave Project
The Wave Project – кав’ярня у скандинавському стилі з краєвидом на львівську оперу, де готують каву власного обсмаження. Тут подають класичні кавові напої на основі еспресо та альтернативу, а також тости, смузі-боули та випічку. Спершу в закладі хотіли готувати лише чорну каву, однак проаналізували ринок і додали опцію еспресо з молоком.
Boba & Black
Заклад, де готують азійський бульбашковий (боба) чай, який складається з чаю, молока та перлин (бульбашок) тапіоки. Його відкрили пара мандрівників, Шаллер Вівіана Алін і Дрю Родрігес. Вівіана має у Львові аутстаф-фірму та коворкінг, тому пара давно мріяла відкрити ще й заклад. Наразі в меню шість видів боба-чаю, у майбутньому його планують розширити й додати азійські закуски.