ГідФудзона «Бухта Food Station» відкрила другий сезон: серед резидентів «Альтруіст», рамен і боули
«Найбільший літній майданчик міста»: що їсти на фудзоні біля Річкового вокзалу

Фудзона «Бухта Food Station» працює біля будівлі Річкового вокзалу на Поштовій площі. Це новий проєкт засновника фестивалю вуличної їжі Ulichnaya Eda Романа Тугашева. Відкриття другого сезону простору відбулося 1 липня. The Village Україна розповідає, які точки варто відвідати на «Бухті».
Підпишись на Telegram-канал ТЕСТОВИЙ РЕЖИМ – дізнавайся про нові заклади міста першим.

«Бухта Food Station» об'єднує близько 20 точок із вуличною їжею біля Річкового вокзалу. Серед резидентів – Black Burger, Wok Factory, Smoked Mexico, «Одесский привоз» та кав’ярня Bimbo, які брали участь в першому сезоні «Бухти». До них приєдналися близькосхідне кафе Alltrueeast, формат італійської кухні Oh Italia та Ramyon Baby із раменом.
«Це найбільш різноманітний формат вуличної їжі у місті, поки на паузі проєкт Ulichnaya Eda. До того ж це чи не найбільший літній майданчик міста», – коментує The Village Україна Роман Тугашев. Додає, що «Бухта» дотримується всіх вимог Міністерства охорони здоров'я щодо правил роботи під час карантину: відстань між столами збільшили до 1,5 метра, працівники використовують засоби індивідуального захисту. «Будемо докладати максимум зусиль, щоб зберігалася соціальна дистанція та використовувалися засоби захисту», – каже співзасновник «Бухти». Додає, що на фудзоні цьогоріч почали сортувати сміття.

Тугашев каже, що цей сезон стане останнім для «Бухта Food Station» у дійсному форматі. У квітні 2021 року комплекс планують реорганізувати, використавши частину приміщень Річкового вокзалу. «Таким чином ми зможемо збільшити площу та перевести фудзону з сезонного формату на постійний», – пояснює співзасновник комплексу, який реалізує проєкт із партнером Андрієм Карпюком, власником інтернет-магазину Stylus.ua.

Наразі «Бухта Food Station» працює у тестовому режимі: з 12:00 до 22:00 у будні та неділю і з 12:00 до 22:00 у п'ятницю та суботу. Офіційне відкриття запланували на 10-12 липня. Окрім того, власники анонсували відкриття попапу «Бухти» в ТРЦ River Mall 15 липня.
Нові резиденти

Fish & Chips
Fish & Chips – одна точка від власників Black Burger із версією британської страви, картоплі зі смаженою рибою. Пропонують також креветки, кальмари та сир фрі.
Fish & Chips – 120 грн
Shrimp & Chips – 150 грн
Кальмар – 150 грн
картопля фрі з пармезаном – 60 грн
Камамбер фрі – 100/150 грн
Alltrueeast
Alltrueeast – стритфуд-версія кафе з близькосхідною кухнею біля площі Льва Толстого. «Роблять акцент на фалафелі, хумусі та пітах», – коментує Роман Тугашев.
фалафель у піті – 120 грн
Шніцель у піті – 130 грн
Вафель-фалафель – 100 грн
Тарілка з хумусом, фалафелем і бататом – 120 грн
батат фрі – 80 грн
Oh Italia
Oh Italia – формат з піцою та антіпасті. «Ми отримали багато пропозицій щодо легких форматів під вино, тому вирішили додати італійські закуски», – каже Тугашев.
Тальятеле «чотири сири» – 120 грн
папарделе з білими грибами – 140 грн
брускета з тунцем – 110 грн
нісуаз – 120 грн

Odyssey
Odyssey – це заклад із устрицями та легкими закусками з морепродуктів.
Mr Grill
Mr Grill – це формат із хот-догами та бургерами від однойменної мережі, зокрема представленої у закладі на Хрещатику.


Ramyun Baby
Ramyun Baby – це формат від Олександра Формаджо («Хамон, бейбі») з раменом і корейськими ролами кімбал. Пропонують кілька видів рамену, а також локшину і рис. Також в асортименті снеки на зразок корейських чипсів із норі і тайських арахісових снеків.
рамен з куркою – 100 грн за 500 г
рамен з креветками – 140 грн за 500 г
кімбал із куркою та овочами – 70 грн за 280 г
локшина з куркою та овочами – 100 грн за 350 г
Рис зі свининою та кімчі – 120 грн за 250 г
«Ребро»
«Ребро» – формат із м'ясом: наприклад, свинячими і телячими реберцями.
Реберця свинні – 70 грн за 100 г
Реберця телячі – 75 грн за 100 г
каре ягняти – 95 грн за 100 г
купати – 45 грн за 100 г

Fry Me
Fry Me – формат із сиром фрі від Лева Маркевича. Наприклад, пропонують моцарелу фрі та інші види сиру у клярі.
смажена моцарела – 100 грн
Корн-дог – 50 грн
смажений камамбер – 100 грн

Bali Hai
Bali Hai – це новий формат із боулами, поке та суші. У меню – боули і поке (150-170 грн) і роли (190/210 грн). Наприклад, в асортименті поке з тунцем (170 грн) і рол «Філадельфія» з лососем (190 грн).
поке із тигровою креветкою – 190 грн
боул зі смаженим тофу – 150 грн
«Філадельфія» з креветкою – 190 грн
Рол «сніговий краб» – 190 грн
Резиденти, що повернулися

Khu Yum
Khu Yum – це стритфуд із азійською їжею, який також має заклади біля палацу «Україна» та на лівому березі. У меню – фо бо (135 грн), том ям (155/180 грн) і лакса (155-175 грн). До супів – березовий фреш (55 грн).
Фо бо – 135 грн
Том ям з куркою – 155/180 грн
Лакса з креветками – 175 грн
Пад тай з куркою – 135 грн
Червоний карі з куркою – 195 грн
Smoked Mexico
Smoked Mexico – це вулична їжа з мексиканською кухнею. У меню: мексиканський бургер, тако, буріто та кесадилья. Також пропонують лимонад та узвар.
Тако з яловичиною та куркою – 140 грн
Буріто з яловичиною – 140 грн
Кесаділья – 140 грн
Гуакамоле – 120 грн

«Справжні чебуреки»
«Справжні чебуреки» – регулярний учасник Ulichnaya Eda, а також заклад біля станції метро «Лісова». У меню – чебуреки та янтики від 40 до 75 гривень. Пропонують, наприклад, смаки зі свининою та яловичиною, сулугуні, зі шпинатом, моцарелою та грибами.
Чебурек із м’ясом – 60 грн
Чебурек із сулугуні – 60 грн
Чебурек зі шпинатом, моцарелою і грибами – 75 грн
Янтик із картоплею – 40 грн
Янтик із куркою – 60 грн
Black Burger
Black Burger – постійний резидент Ulichnaya Eda. Фірмова позиція – бургер із креветками (170 грн). Ще п’ять бургерів – від 130 до 170 гривень. Усі бургери та стейки подають із картоплею фрі та коул-сло. За потреби можна додати сир, бекон, карамелізовану цибулю та яйце. Також пропонують картоплю фрі (50 грн) і батат фрі (90 грн).
Бургер з телятиною – 130 грн
Бургер зі стейком – 170 грн
Бургер з тунцем – 170 грн
Бургер з індичкою – 130 грн
Чорний бургер із рваним м’ясом – 130 грн
The L.I.B.L.
The L.I.B.L. – це стритфуд із м’ясними стравами, від шашликів і стейків до курячих крилець. Серед іншого в меню є шашлики (55-75 грн за 100 г). Також пропонують комбо-меню: 395 гривень за 600 грамів м'яса.
Шашлик із курки – 70 грн за 100 г
Курячі крильця барбекю – 95 грн за 150 г
Картопля фрі – 75 грн
М'ясна фокача – 70 грн

«Одесский привоз»
«Одесский привоз» – ще один резидент Ulichnaya Eda. У меню – морепродукти та гарніри до них. Наприклад, чорноморські креветки, що подають у стакані, а також дорадо-гриль і стейк із тунця.
лангустин на шпажці – 30 грн
соте з морепродуктів – 75 грн
Дорадо – 240 грн
Мідії у вершковому соусі – 160 грн за 450 г

«Мясо & Lavash»
«Мясо & Lavash» – формат із м’ясом і дьонерами. Особливість цього контейнера – мангали на вугіллі, які привезли з Туреччини спеціально для приготування дьонерів. Використовують власний рецепт маринування м'яса. Наприклад, пропонують відкритий дьонер іскендер із телятиною (140 грн).
Дьонер із куркою – 90 грн
Іскендер із телятиною – 140 грн
Дьонер із бараниною – 130 грн
Іскендер із бараниною – 150 грн
Ягідно-фруктовий лимонад – 50 грн
Wok Factory
Wok Factory – моноформат воку, у якому також пропонують локшину (135-160 грн), рис (120-160 грн) і супи (80-160 грн). Серед страв на воку – смажений рис із куркою (135 грн) і свинина з ананасом у кисло-солодкому соусі (145 грн).
Том-ям кунг – 160 грн
Курка «Кунг Пао» з арахісом – 135 грн
Смажений риз із куркою – 135 грн
Боул із куркою – 135 грн
Waffle Bar
Waffle Bar – це точка з солодкими і солоними вафлями. Пропонують, зокрема, гонконзькі вафлі та вафлі з креветками або телятиною.
Вафлі «Лосось-гриль» – 140 грн
Вафлі з качиним філе – 140 грн
Вафлі «Креветки-гриль» – 140 грн
Гонконзька вафля з бананом і нутеллою – 100 грн

Bimbo
«Bimbo: кава & more» – кав’ярня біля «Палацу «Україна» з класичними та авторськими кавовими напоями, а також колд-брю. На «Бухті» розташували другу точку Bimbo в місті. Також пропонують крафтове пиво.
Еспресо – 25 грн
Допіо – 30 грн
Капучино – 35 грн
Лате – 40 грн
Флет-вайт – 45 грн
Обкладинка: «Бухта Food Station»