Фудзона «Бухта Food Station» працює біля будівлі Річкового вокзалу на Поштовій площі. Це новий проєкт засновника фестивалю вуличної їжі Ulichnaya Eda Романа Тугашева. Відкриття другого сезону простору відбулося 1 липня. The Village Україна розповідає, які точки варто відвідати на «Бухті». 

  Підпишись на Telegram-канал ТЕСТОВИЙ РЕЖИМ – дізнавайся про нові заклади міста першим.

Будівля Річкового вокзалу, «Бухта Food Station» розташована з іншого боку споруди

«Бухта Food Station» об'єднує близько 20 точок із вуличною їжею біля Річкового вокзалу. Серед резидентів – Black Burger, Wok Factory, Smoked Mexico, «Одесский привоз» та кав’ярня Bimbo, які брали участь в першому сезоні «Бухти». До них приєдналися близькосхідне кафе Alltrueeast, формат італійської кухні Oh Italia та Ramyon Baby із раменом. 

«Це найбільш різноманітний формат вуличної їжі у місті, поки на паузі проєкт Ulichnaya Eda. До того ж це чи не найбільший літній майданчик міста», – коментує The Village Україна Роман Тугашев. Додає, що «Бухта» дотримується всіх вимог Міністерства охорони здоров'я щодо правил роботи під час карантину: відстань між столами збільшили до 1,5 метра, працівники використовують засоби індивідуального захисту. «Будемо докладати максимум зусиль, щоб зберігалася соціальна дистанція та використовувалися засоби захисту», – каже співзасновник «Бухти». Додає, що на фудзоні цьогоріч почали сортувати сміття.

Тугашев каже, що цей сезон стане останнім для «Бухта Food Station» у дійсному форматі. У квітні 2021 року комплекс планують реорганізувати, використавши частину приміщень Річкового вокзалу. «Таким чином ми зможемо збільшити площу та перевести фудзону з сезонного формату на постійний», – пояснює співзасновник комплексу, який реалізує проєкт із партнером Андрієм Карпюком, власником інтернет-магазину Stylus.ua.

Співзасновник «Бухта Food Station» Роман Тугашев

Наразі «Бухта Food Station» працює у тестовому режимі: з 12:00 до 22:00 у будні та неділю і з 12:00 до 22:00 у п'ятницю та суботу. Офіційне відкриття запланували на 10-12 липня. Окрім того, власники анонсували відкриття попапу «Бухти» в ТРЦ River Mall 15 липня.

Нові резиденти

Fish & Chips

Fish & Chips – одна точка від власників Black Burger із версією британської страви, картоплі зі смаженою рибою. Пропонують також креветки, кальмари та сир фрі.

Fish & Chips – 120 грн

Shrimp & Chips – 150 грн

Кальмар – 150 грн

картопля фрі з пармезаном – 60 грн

Камамбер фрі – 100/150 грн

Alltrueeast

Alltrueeast – стритфуд-версія кафе з близькосхідною кухнею біля площі Льва Толстого. «Роблять акцент на фалафелі, хумусі та пітах», – коментує Роман Тугашев. 

фалафель у піті – 120 грн

Шніцель у піті – 130 грн

Вафель-фалафель – 100 грн

Тарілка з хумусом, фалафелем і бататом – 120 грн

батат фрі – 80 грн

Oh Italia

Oh Italia – формат з піцою та антіпасті. «Ми отримали багато пропозицій щодо легких форматів під вино, тому вирішили додати італійські закуски», – каже Тугашев. 

Тальятеле «чотири сири» – 120 грн

папарделе з білими грибами – 140 грн

брускета з тунцем – 110 грн

нісуаз – 120 грн

Формати Mr Grill та Odyssey почнуть роботу незабаром

Odyssey

Odyssey – це заклад із устрицями та легкими закусками з морепродуктів. 

Mr Grill

Mr Grill – це формат із хот-догами та бургерами від однойменної мережі, зокрема представленої у закладі на Хрещатику.

Ramyun Baby

Ramyun Baby – це формат від Олександра Формаджо («Хамон, бейбі») з раменом і корейськими ролами кімбал. Пропонують кілька видів рамену, а також локшину і рис. Також в асортименті снеки на зразок корейських чипсів із норі і тайських арахісових снеків.

рамен з куркою – 100 грн за 500 г

рамен з креветками – 140 грн за 500 г

кімбал із куркою та овочами – 70 грн за 280 г

локшина з куркою та овочами – 100 грн за 350 г

Рис зі свининою та кімчі – 120 грн за 250 г

«Ребро»

«Ребро» – формат із м'ясом: наприклад, свинячими і телячими реберцями. 

Реберця свинні – 70 грн за 100 г

Реберця телячі – 75 грн за 100 г

каре ягняти – 95 грн за 100 г

купати – 45 грн за 100 г

Fry Me

Fry Me – формат із сиром фрі від Лева Маркевича. Наприклад, пропонують моцарелу фрі та інші види сиру у клярі. 

смажена моцарела – 100 грн

Корн-дог – 50 грн

смажений камамбер – 100 грн

Bali Hai

Bali Hai – це новий формат із боулами, поке та суші. У меню – боули і поке (150-170 грн) і роли (190/210 грн). Наприклад, в асортименті поке з тунцем (170 грн) і рол «Філадельфія» з лососем (190 грн). 

поке із тигровою креветкою – 190 грн

боул зі смаженим тофу – 150 грн

«Філадельфія» з креветкою – 190 грн

Рол «сніговий краб» – 190 грн

Резиденти, що повернулися

Khu Yum

Khu Yum – це стритфуд із азійською їжею, який також має заклади біля палацу «Україна» та на лівому березі. У меню – фо бо (135 грн), том ям (155/180 грн) і лакса (155-175 грн). До супів – березовий фреш (55 грн).

Фо бо – 135 грн

Том ям з куркою – 155/180 грн

Лакса з креветками – 175 грн

Пад тай з куркою – 135 грн

Червоний карі з куркою – 195 грн

Smoked Mexico

Smoked Mexico – це вулична їжа з мексиканською кухнею. У меню: мексиканський бургер, тако, буріто та кесадилья. Також пропонують лимонад та узвар.

Тако з яловичиною та куркою – 140 грн

Буріто з яловичиною – 140 грн

Кесаділья – 140 грн

Гуакамоле – 120 грн

«Справжні чебуреки»

«Справжні чебуреки» – регулярний учасник Ulichnaya Eda, а також заклад біля станції метро «Лісова». У меню – чебуреки та янтики від 40 до 75 гривень. Пропонують, наприклад, смаки зі свининою та яловичиною, сулугуні, зі шпинатом, моцарелою та грибами.

Чебурек із м’ясом – 60 грн

Чебурек із сулугуні – 60 грн

Чебурек зі шпинатом, моцарелою і грибами – 75 грн

Янтик із картоплею – 40 грн

Янтик із куркою – 60 грн

Black Burger

Black Burger – постійний резидент Ulichnaya Eda. Фірмова позиція – бургер із креветками (170 грн). Ще п’ять бургерів – від 130 до 170 гривень. Усі бургери та стейки подають із картоплею фрі та коул-сло. За потреби можна додати сир, бекон, карамелізовану цибулю та яйце. Також пропонують картоплю фрі (50 грн) і батат фрі (90 грн).

Бургер з телятиною – 130 грн

Бургер зі стейком – 170 грн

Бургер з тунцем – 170 грн

Бургер з індичкою – 130 грн

Чорний бургер із рваним м’ясом – 130 грн

The L.I.B.L.

The L.I.B.L. – це стритфуд із м’ясними стравами, від шашликів і стейків до курячих крилець. Серед іншого в меню є шашлики (55-75 грн за 100 г). Також пропонують комбо-меню: 395 гривень за 600 грамів м'яса. 

Шашлик із курки – 70 грн за 100 г

Курячі крильця барбекю – 95 грн за 150 г

Картопля фрі – 75 грн

М'ясна фокача – 70 грн

«Одесский привоз»

«Одесский привоз» – ще один резидент Ulichnaya Eda. У меню – морепродукти та гарніри до них. Наприклад, чорноморські креветки, що подають у стакані, а також дорадо-гриль і стейк із тунця.

лангустин на шпажці – 30 грн

соте з морепродуктів – 75 грн

Дорадо – 240 грн

Мідії у вершковому соусі – 160 грн за 450 г

«Мясо & Lavash»

«Мясо & Lavash» – формат із м’ясом і дьонерами. Особливість цього контейнера – мангали на вугіллі, які привезли з Туреччини спеціально для приготування дьонерів. Використовують власний рецепт маринування м'яса. Наприклад, пропонують відкритий дьонер іскендер із телятиною (140 грн).

Дьонер із куркою – 90 грн

Іскендер із телятиною – 140 грн

Дьонер із бараниною – 130 грн

Іскендер із бараниною – 150 грн

Ягідно-фруктовий лимонад – 50 грн

Wok Factory

Wok Factory – моноформат воку, у якому також пропонують локшину (135-160 грн), рис (120-160 грн) і супи (80-160 грн). Серед страв на воку – смажений рис із куркою (135 грн) і свинина з ананасом у кисло-солодкому соусі (145 грн).

Том-ям кунг – 160 грн

Курка «Кунг Пао» з арахісом – 135 грн

Смажений риз із куркою – 135 грн

Боул із куркою – 135 грн

Waffle Bar

Waffle Bar – це точка з солодкими і солоними вафлями. Пропонують, зокрема, гонконзькі вафлі та вафлі з креветками або телятиною. 

Вафлі «Лосось-гриль» – 140 грн

Вафлі з качиним філе – 140 грн

Вафлі «Креветки-гриль» – 140 грн

Гонконзька вафля з бананом і нутеллою – 100 грн

Bimbo

«Bimbo: кава & more» – кав’ярня біля «Палацу «Україна» з класичними та авторськими кавовими напоями, а також колд-брю. На «Бухті» розташували другу точку Bimbo в місті. Також пропонують крафтове пиво.

Еспресо – 25 грн

Допіо – 30 грн

Капучино – 35 грн

Лате – 40 грн

Флет-вайт – 45 грн

Обкладинка: «Бухта Food Station»