The Village Україна підбиває підсумки сезону, розповідаючи про заклади, які припинили роботу за весну.
Раніше ми розповідали про закриття зими. Також ми підготували матеріал про найбільшу кризу в історії українського ресторанного бізнесу.
Ресторани й кафе
I’m Burger і «Рыба-Пила»
Формат: бургерна
Де: ТРЦ «Арена-Сіті», вулиця Басейна, 1-3/2
I’m Burger – це бургерна в ТРЦ «Арена-Сіті» від холдингу Bulldozer Group (Eshak). У меню – чизбургери Kanye West та Snoop Dogg, а також «камамбургери» із сиром камамбер. У закладі діяла автоматизована система замовлення, а бургери готували на відкритій кухні. I’m Burger створили в одному приміщенні зі ще одним форматом компанії Salo Bar. Ресторан української кухні припинив роботу у вересні 2019 року, на його місці Bulldozer Group запустили фішбар «Рыба-Пила». I'm Burger зараз шукає нову локацію: «Зовсім ненадовго ми зачиняємося, щоб незабаром зустрітись на новому місці». Улітку на двоповерховій локації готуються відкрити фудкорт від ресторатора Дмитра Борисова – Gastrofamily Food Market.

«Софра» на «Олімпійській»
Формат: кафе з кримськотатарською кухнею
Де: вулиця Велика Васильківська, 92
«Софра» – мережа ресторанів і кафе кримськотатарської кухні. Під час карантину вирішили закрити кіоск поблизу станції метро «Олімпійська», який працював тут із літа 2018 року. «З’їхали з приміщення, будемо шукати щось нове», – коментують The Village Україна. Продовжує роботу ресторан «Софра» на Кловському узвозі й кіоск на «Почайній».


«Птаха»
Формат: гастропаб
Де: вулиця Ігорівська, 5
«Птаха» – заклад, що спеціалізувався на стравах із птиці, а головною позицією був бургер із м’ясом страуса. Відкрили формат навпроти кав’ярні «Світ кави» на Подолі Віталій Кириченко (Pink Freud) і Євген Вишневський («В Ребро»). У березні Вишневський відкрив на місці «Птахи» ще один заклад формату «В Ребро» із ребрами як основним продуктом.


Habana
Формат: гастропаб
Де: вулиця Верхній Вал, 24
Habana – заклад із кубинською кухнею та коктейлями на Верхньому Валу біля Контрактової площі. Заклад із баром і підвальним приміщенням розміром з івент-зону влаштовував вечірки та вечори стендапу. У березні там відкрили мережеве італійське кафе Don Peppino.

Rakhat Lukum
Формат: ресторан
Де: бульвар Лесі Українки, 34
Rakhat Lukum – ресторан на бульварі Лесі Українки, який працював у «ф’южн-форматі». «Ми поєднали східний колорит, авторський підхід і європейські кулінарні фішки», – кажуть у закладі. У меню – страви на грилі, «Жульєн по-царськи», піца та хачапурі. Окрім того, у ресторані є окремі кімнати для дітей і караоке. Заклад припинив роботу під час карантину.

«Хочу харчо»
Формат: ресторан грузинської кухні
Де: вулиця Велика Васильківська, 76-А
«Хочу харчо» – ресторан грузинської кухні біля станції метро «Олімпійська» поряд із закладом Mafia. Під час карантину в приміщенні почав роботу інший грузинський ресторан Cha Cha.

«Желток»
Формат: дайнер
Де: вулиця Ярославів Вал, 37/1
«Желток» – це мережа дайнерів, яка мала заклади на Льва Толстого, Контрактовій площі, Русанівці та Ярославовому Валі. «Мережа закрилася, ми не пережили карантин», – коментують The Village Україна. Один із партнерів Максим Храмов (Celentano, Pastateca) вийшов із проєкту понад рік тому. Компанія працювала в місті з 2012 року.

Бари
Lost & Found
Формат: коктейльний бар
Де: вулиця Володимирська, 93
Lost & Found – бар, який працював на вулиці Володимирській біля НСК «Олімпійський» із 2015 року. Власники Адам Хауелл та Ніна Антощенко ухвалили рішення закрити заклад і зосередитися на іншому проєкті, Podil East India Company. Наші колеги з Barout запитували в постійних гостей Lost & Found, яким вони запам’ятають бар.

Like A Local’s Wine Bar на Січових Стрільців
Формат: винний бар
Де: вулиця Січових Стрільців, 26
Like A Local’s Wine Bar – мережа винних барів, що спеціалізується на українських винах. У травні власники вирішили закрити заклад на вулиці Січових Стрільців. Продовжують роботу бари на Льва Толстого й Контрактовій площі.

Saga 25
Формат: коктейльний бар
Де: вулиця Сагайдачного, 25
Saga 25 – коктейльний бар від мережі Hedonist Family (Hedonist, Bootlegger), який відкрили у вересні 2019 року на вулиці Сагайдачного. У закладі в підвальному приміщенні біля Поштової площі пропонували коктейлі та страви. Згодом заклад перезапустили як Esthete Kitchen & Bar.

Vinostudia
Формат: винний бар
Де: вулиця Антоновича, 13
Vinostudia – це винний бар на Антоновича, який працював із 2017 року. Заклад не повернеться після закінчення карантину, підтвердила співзасновниця Олеся Донковцева. «Я нескінченно рада, що в моєму житті була Vinostudia», – коментує керівниця.


Кав’ярні
Espressoholic на Шулявці
Формат: кав’ярня
Де: вулиця Гетьмана, 1
Espressoholic – мережа кав’ярень, що з 2011 року працює в Києві. Окрім першого закладу на вулиці Хорива, також працюють кав’ярні на Басейній і Прорізній, а також у ЖК «Ізумрудний» на Солом’янці. Заклад біля станції метро «Шулявська» припинив роботу в травні. Причина закриття – кав’ярні не подовжили оренду приміщення, каже співвласник Espressoholic Олексій Таранушенко.

«Новий Смачний Проєкт»
Формат: кафе, кав’ярня й бар
Де: вулиця Кожум'яцька, 10-А
«Новий Смачний Проєкт» – заклад, що поєднує формати кафе, кав’ярні й бару на Воздвиженці. За проєкт відповідали Андрій Чуковський (Whitebeard Blackbird) та Юрій Хаценко («Хармс»), особливістю підходу стала робота з продукцією з власної молочної ферми. Після початку карантину заклад залишив приміщення на колишній локації кафе «Кіфлик» на Кожум’яцькій, зараз команда шукає нову локацію.

Ital Caffe
Формат: кафе
Де: вулиця Нижній Вал, 41
Ital Caffe – кафе з кавою та піцою на Подолі. Заклад на колишній локації формату Burger 41 на Нижньому Валі відкрили в липні 2019-го. Під час карантину в приміщенні почала роботу кав’ярня Feliz Coffee & Food.

Обкладинка: Like A Local's Wine Bar