Гід15 закладів, які не відкрили у Києві в березні
Ресторани, бари і кав'ярні, які чекають на закінчення карантину
The Village Україна підбиває підсумки березня і розповідає про заклади, які не почали працювати в Києві.
Заклади, які встигли почати роботу
Zweig
Zweig – це бар-бістро у колишній будівлі заводу «Арсенал». Концепцію, меню та барну карту вписали в історію про австрійського письменника Стефана Цвейґа. За дизайн проєкту відповідала команда архітектора Слави Балбека Balbeu Bureau. На початку березня заклад почав роботу в режимі закритих вечер за запрошеннями, офіційне відкриття планували на 20 березня. Та відновить роботу бар-бістро після закінчення карантину: «Переносимо відкриття на день, коли всім і все буде можна».
Bro Market і «Чашка»
Bro Market – це фудхол рестораторів Ігоря Сухомлина та Валерія Гальперіна (Mimosa Brooklyn Pizza, Fish & Pussycat, Fishkultura), розташований на колишній локації кав’ярні «Чашка» напроти Бессарабського ринку. Фудхол поєднує кілька форматів: це оновлена кав’ярня «Чашка», Slice із піцою, яку продають шматками, Sush із суші та «Люся» з паназійськими стравами. Відкриття закладів у тестовому режимі відбулося 13 березня, але зараз вони продовжують роботу тільки на take-away і доставку в сервісах Uber Eats, Glovo та Raketa. Доставляють замовлення з 12:00 до 21:00.
Veterano Pizza
Veterano Pizza – це піцерія від ветеранів АТО. Другу піцерію в Києві після закладу на Софіївській відкрили на Позняках. На час карантину заклад припинив приймати гостей і відмовився від опції take away, але продовжує роботу на доставку.
«Помазанка»
«Помазанка» – це ресторан української кухні на Печерську, розташували його на місці закладів «Печерська брама» та Prego Cafe. У меню роблять акцент на традиційні українські страви та помазанки – на зразок сала та хумусу. Заклад припинив роботу на час карантину.
«Кафе»
«Кафе» – це кафе на першому поверсі житлового будинку на вулиці Мечникова напроти goodwine, вхід з подвір’я. У кафе готують класичні кавові напої та фільтр-каву, за налаштування кухні відповідали виробники десертів «Сестри Бабенцови». У перші дні карантину заклад працював на видачу замовлень із собою через вікно, але врешті припинив роботу до кінця карантину. «Нам дуже не хочеться прощатися, та нас гріє думка, що ми зустрінемось з вами знову вже у квітні», – кажуть у «Кафе».
Dyvo
«В ребро»
Don Peppino
Don Peppino – це мережеве італійське кафе біля Контрактової площі. Пропонують піцу, пасту та інші прості італійські страви. На час карантину заклади мережі переорієнтували на доставку, кажуть у Don Peppino.
Francesco Bistro & Bar
Francesco Bistro & Bar – це оновлений заклад у форматі ресторану швидкого харчування та бару на першому поверсі готелю «Турист» на Лівобережній. Він припинив роботу на час карантину.
«Культура»
«Культура» – це кав’ярня біля Львівської площі та клубу Atlas із кавою, вином і десертами. «Щойно відкрившись, ми змушені йти на карантин», – кажуть у закладі. Зараз кав’ярня не працює, лише доставляє каву в зернах.
Заклади, які не почали працювати через карантин
Delhi Delhi
Delhi Delhi – ресторан індійської кухні від власниці мережі «Мама Манана». Формат визначають як «карі-бар». У березні ресторан почав працювати в режимі за запрошеннями. «Мережа наших ресторанів припиняє свою роботу з 17 березня та іде на карантин у зв’язку з епідеміологічною ситуацією», – коментують у закладі.
«Черноморка» на Бойчука
Перший заклад мережі рибних ресторанів і крамниць «Черноморка» на Печерську планували відкрити 20 березня на вулиці Бойчука (Кіквідзе) біля станції метро «Дружби народів». Приміщення знайшли на території ринку «Амстердам» та оновленого скверу. Натомість заклади мережі перевели в онлайн, відкривши «онлайн-ресторан» із доставкою риби та морепродуктів.
Idealist
Флагманський заклад мережі кав’ярень Idealist планували відкрити протягом березня в колишньому приміщенні необістро Rule біля НСК «Олімпійський». Та через карантин усі точки мережі в аеропортах Києва та Львова, а також у бізнес-центрі IQ припинили роботу. Наразі пропонують безконтактну доставку кави в зернах та розчинної кави.
Keller Bar
Заклад Keller Bar із вечірками планують перезапустити на Подолі – з тією самою командою. «Новий Keller буде значно більшим, із зеленою літньою терасою. Концепція залишиться такою самою: зі ставкою на розвиток українських діджеїв, музикантів, а також вечірками із закордонними артистами», – розповідають у закладі, який припинив роботу в травні 2017 року. Наразі будівництво проєкту призупинили.
Pita Kyiv
Pita Kyiv – це формат ізраїльського стритфуду, перший заклад відкрили у жовтні 2019-го на вулиці Пушкінській. Більшість страв подають у піті власного виробництва, наприклад фалафель і крувіт. За кухню відповідає бренд-шеф з Ізраїлю. Другий заклад планували відкрити на фасаді Бессарабського ринку наприкінці березня. Наразі запуск відклали, але Pita Kyiv працює із сервісами доставки Uber Eats та Glovo з 11:00 до 22:00.
Обкладинка: Костянтин Гузенко для The Village Україна