Гід16 закладів, які відкрили взимку у Львові
Канапки, пельмені та львівські коноплі: що нового відкрили у Львові впродовж зими 2019-2020
The Village Україна розповідає про заклади Львова, які почали працювати взимку.
App Food
Заклад, у якому не працюють офіціанти та касири, а зробити замовлення можна через мобільний додаток. Їжу та напої обіцяють видавати не пізніше, як за чотири хвилини. Якщо ж минуло більше часу, гість отримає промокод для наступного замовлення. Тут подають, наприклад, запечені багети, шашлик, креветки, супи, картоплю фрі та морозиво. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.
Black Honey
відкриття: грудень
де: вулиця Шота Руставелі, 12
коли: 08:00-20:00 (будні), 09:00-20:00 (вихідні)
Четвертий заклад мережі Black Honey відкрили на вулиці Шота Руставелі. Тут дотримуються загальної концепції бренду та подають кавові напої на основі еспресо й альтернативу, а також солодощі до них. Уже традиційно використовують каву власного обсмажування. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.
Marevo Craft&Organic
відкриття: грудень
де: вулиця Вірменська, 5
коли: 08:30-22:00 (будні), 10:30-22:00 (вихідні)
Засновники називають Marevo Craft&Organic місцем, у якому «найкращі локальні, крафтові та органічні продукти поєднуються з італійською майстерністю». Основу меню складає піца, яку поділили на два види: Classico та Galicia. Також подають варіації на тему класичних італійських закусок, пасту, п’ять основних страв і десерти. Є в меню і хліб власної випічки. До страв пропонують каву із зерен свіжого обсмажування, крафтове пиво, коктейлі, міцний алкоголь, а ще вино. З 10:00 до 17:00 у закладі діє меню сніданків.
1708pizza
Новий заклад, де подають неаполітанську піцу у форматі one person pizza. Цифра у назві – це рік, коли вигадали ніж для піци. Для тіста тут використовують борошно з м’яких сортів пшениці та витримують його протягом доби. Власне піцу, відповідно до неаполітанських традицій, формують вручну. Крім неї, подають салати, супи та закуски. Також у закладі діє меню сніданків до страв з якого безкоштовно подають безлімітну фільтр-каву.
«Анчоусна»
Другий у країні моноформат «Анчоусна» від мережі «Черноморка» відкрили на вулиці Корнякта, що неподалік Оперного театру. Перший такий заклад працює у Києві. Тут роблять акцент на дрібну рибу власного вилову. Також у меню закуски, бургери, супи, а ще різні види оселедців. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.
«Перша ліпша»
Третя точка з шаурмою від власника Delicateka, «Корки та крихти» та ресторації «Ґвара» Констянтина Форкера. Тут, як і у попередніх «Перших ліпших», можна придбати шаурму з куркою, овочами та соусом у двох розмірах. Страву доставляють по місту. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.
Papi
Нове місце від власників львівського винного бару Port Wine Bar. Спеціалізація кафе – сніданки та ланчі. Їх можна замовити впродовж усього дня. У меню солодкі та солоні панкейки, омлети, комплексні сніданки та круасани. З напоїв – кава, чай, локальні вина, сидр та питний мед, а також міцний алкоголь. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.
«Кілішкова»
Новий заклад на площі Ринок, який позиціонують як «демократичний міський бар». Тут пропонують наливки, настоянки, п’ять видів пуншу, а також гранатовий глінтвейн. Крім того, можна замовити медові та трав’яні шоти, а вранці скуштувати каву з коньяком. Закуски подають сетами: рибне масло, форшмак, фермерське сало та профітролі з паштетом. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.
«Альтернативна кава»
Шоста точка мережі «Альтернативна кава» переїхала з площі Коліївщини. Вхід у заклад можна знайти на вулиці Вірменській, однак формальна адреса – вулиця Лесі Українки. Тут, як і в інших закладах мережі, подають напої на основі еспресо, альтернативу, а також чай і какао. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.
Канабіс-кафе «Львівські коноплі»
відкриття: січень
де: вулиця Лесі Українки, 16
коли: 10:00-22:00 (понеділок-четвер), 10:00-00:00 (п’ятниця-субота)
Власники стверджують, що наразі це єдиний запатентований заклад у форматі канабіс-кафе в Україні. У «Львівських коноплях» можна замовити страви та напої з додаванням харчових конопель. Наприклад, подають сир, хумус, овочеве лечо з додаванням конопляної витяжки, насіння або олії. З напоїв – наливки, крафтове пиво, вино, комбуча та конопляне молоко. Продають у закладі й косметику з додаванням конопель. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.
«Не мамкай»
відкриття: січень
де: вулиця Староєврейська, 8
коли: 12:00-00:00 (понеділок-четвер), 12:00-02:00 (п'ятниця-неділя)
На вулиці Староєврейській відкрили заклад, який позиціонують як «пельмень-бар». Основу меню «Не мамкай» складають пельмені з різними начинками, зокрема з фореллю, грибами, бататом та сиром. До них подають кілька видів соусів, а ще лимонади на основі сиропів власного приготування та коктейлі. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.
«Дідько»
відкриття: січень
де: вулиця Вірменська, 2
коли: 15:00-02:00 (понеділок-субота), 09:00-02:00 (неділя)
Фірмовий паб від бренду крафтового пива «Дідько» відкрили на вулиці Вірменській. Заклад позиціонують як гастрономічний паб. Тут продають пиво власного виробництва, а також від українських броварів Mova, ReBrew, Ten Men, Hoppy Hog, KF, 7 Bridges і Volta. До пива пропонують закуски та основні страви.
«П’ятниця»
відкриття: січень
де: вулиця Зубрівська, 38
коли: 12:00-23:00 (з неділі по четвер), 12:00-02:00 (п’ятниця та субота)
Новий заклад на Сихові, який описують як «пивний ресторан хорошого настрою». У ресторані площею понад 1000 квадратних метрів пропонують 40 видів пива, зокрема крафтового, а також холодні та гарячі закуски, бургери та гарячі страви. У «П’ятниці» діє дитяча кімната, а у дні футбольних матчів Ліги чемпіонів графік роботи закладу продовжують до 00:00.
Que Pasa
відкриття: січень
де: вулиця Друкарська, 12
коли: 17:00-02:00 (неділя-четвер), 17:00-03:00 (п’ятниця-субота)
Заклад від засновників мінського бару El Pushka. Основними напоями бару власники називають текілу та мескаль, а у коктейльній карті акцент зробили на класичні коктейлі з твістами на основі латиноамериканських напоїв. Серед страв – начос, такос і севіче. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.
True Burger Bar
відкриття: лютий
де: вулиця Миколи Вороного, 3
коли: 11:00-23:00 (з неділі по вівторок), 11:00-01:00 (з середи по четвер), 11:00-03:00 (з п'ятниці по суботу)
Друга бургерна від власників київського True Burger Bar. Заклад, як і в Києві, працює разом із коктейльним баром Hendrick’s Bar. Однак у Львові бар працюватиме лише чотири дні на тиждень: у середу та четвер з 18:00 до 01:00, у п’ятницю та суботу – з 18:00 до 03:00. У True Burger подають дев’ять видів бургерів, супи, гарячі закуски, а також десерти. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.
Le Kafka & Kanapka Bar
Перевтілення винного бару у Vintage Boutique Hotel. В основі меню вино, кава та канапки. У закладі кажуть, що назву обрали, бо люблять втілювати метаморфози і щоб натякнути на каву, заради якої і кличуть гостей. У меню закладу сім видів канапок, еспресо та напої на його основі, а ще какао, чай, глінтвейн, вино та макаронс.
Обкладинка: «Кілішкова», True Burger Bar