Гід30 закладів, які відкрили в Києві у лютому
Рамен, неаполітанська піца та коктейлі – у головних відкриттях місяця
The Village Україна підбиває підсумки лютого і розповідає про заклади, які почали працювати в Києві.
Ресторани та кафе
Rosemary
Формат: бізнес-кафе
Де: Protasov Business Park, вулиця Миколи Грінченка, 2/1
Коли: 12:00-22:00 (будні)
Rosemary – це бізнес-кафе у Protasov Business Park від засновниці закладу «Альтруіст». Тут пропонують страви італійської кухні на зразок неаполітанської піци та пасти. А ще настільні ігри та ігрові консолі. За дизайн проєкту відповідала Йова Ягер. Наразі заклад працює лише у будні.
Ramen vs Marketing
Формат: моноформат рамену
Де: ринок «Столичний», Кільцева дорога, 110-А
Коли: 05:00-14:00 (з середи по неділю)
Ramen vs Marketing – це третя раменна від Food vs Marketing на ринку «Столичний». Заклад працює з середи по неділю з 05:00. Зверніть увагу, що в’їзд на територію ринку платний.
Barkada
Формат: кафе-бар
Де: вулиця Гончара, 4
Коли: 09:00-23:00 (з неділі по четвер), 09:00-02:00 (п’ятниця та субота)
Barkada – це кафе-бар на вулиці Гончара. За проєкт відповідає родина Іллі Пухальського, який має досвід роботи в закладах «Бар / 13» та The Cinematographer’s Party. У закладі на колишній локації книгарні «Палатка» пропонують сніданки, обіди, вечері та коктейлі.
«Їстина»
«Їстина» – це ресторан на колишній локації закладу Mai Satai, що спеціалізується на їжі у форматі comfort food. «Це їжа, від якої добре і тілу, і душі. Це водночас знайомі, але зовсім нові смаки. Прості, зрозумілі страви із нотками вишуканості», − розповідають у закладі. Наприклад, подають борщ у випеченій паляниці та вівсяну пасту з хурмою-гриль.
«Тай»
«Тай» – це заклад з азійськими стравами на Хрещатику неподалік Бессарабського ринку. «Ми хочемо, щоб наші гості поринули в атмосферу Азії з її автентичною кухнею та майорінням зелені, не залишаючи межі міста», – розповідають про концепцію закладу. Найбільш популярні позиції в меню – це курка у кисло-солодкому соусі, кокосовий суп і рисова локшина з морепродуктами.
Mushlya Cafe
Формат: кафе
Де: Оболонський проспект, 26
Коли: 10:00-23:00 (з неділі по четвер), 10:00-2:00 (з п’ятниці по суботу)
Vano Ivano
Vano Ivano – це мережевий ресторан грузинської кухні. Сьомий заклад у Києві відкрили на розі вулиць Шота Руставелі та Саксаганського, поряд зі сквером.
The Barbecue
Формат: гриль-кафе
Де: вулиця Велика Васильківська, 1-3
Коли: 09:00-23:45 (з понеділка по четвер), 09:00-23:00 (з п’ятниці по неділю)
The Barbecue – це другий заклад мережі зі стравами з барбекю, бургерами та кебабами у Києві, що почав роботу у ТЦ Arena City.
«Хванчкара»
«Хванчкара» – це ресторан грузинської кухні на вулиці Софіївській біля Майдану. У меню хачапурі, шашлики та грузинське вино, на честь якого назвали заклад.
Ketchup Room
Ketchup Room – це мережа закладів з бургерами. Новий простір відкрили на вулиці Сергія Данченка на Куренівці.
Urban 13/42
Формат: лаунж-бар
Де: вулиця Саксаганского, 13/42
Коли: 12:00-00:00 (з неділі по четвер), 12:00-01:00 (п’ятниця та субота)
Urban 13/42 – це заклад із коктейлями, стравами з м’яса та морепродуктів і кальянами на розі вулиць Шота Руставелі та Саксаганського.
Бари
Нова зала бару «Хвильовий»
«Хвильовий» – це бар на вулиці Верхній Вал на Подолі з вечірками та коктейлями. У лютому заклад відкрив ще одне приміщення – окрему залу з концертним майданчиком і крафтовим пивом. Працює простір на першому поверху будівлі в подвір’ї за «Хвильовим» із четверга по неділю.
«ГдеБар»
Формат: коктейльний бар
Де: вулиця Володимирська, 82-А
Коли: 15:00-23:00 (з неділі по четвер), 15:00-02:00 (п’ятниця та субота)
«ГдеБар» – це бар на розі вулиць Володимирської та Саксаганського. У приміщенні колишньої квест-кімнати пропонують коктейлі по 120 гривень і пиво. Відкрили заклад дві подружні пари.
ivy Bar
Формат: коктейльний бар
Де: вулиця Назарівська, 9
Коли: 18:00-02:00 (середа і четвер), 18:00-04:00 (п’ятниця, субота й неділя)
Ivy Bar – це новий заклад від власників подільського бару Grails біля ботсаду Фоміна. Тут пропонують класичні коктейлі й авторські твісти, а також проводять вечірки.
Black Out
Формат: бар
Де: вулиця Костянтинівська, 4
Коли: 16:00-02:00 (з неділі по четвер), 16:00-04:00 (п’ятниця та субота)
Black Out – це бар на Контрактовій площі, що відкрили на колишній локації закладу «Теремок». Тут пропонують напої на основі настоянок власного виробництва, коктейлі та пиво.
Diezel Star Bar
Формат: бар
Де: вулиця Антоновича, 8
Коли: 16:00-02:00 (понеділок, середа, четвер), 16:00-04:00 (п’ятниця та субота)
Diezel Star Bar – це бар на колишній локації закладу «Культурный клуб» біля площі Льва Толстого. Співзасновником закладу є лідер гурту Green Grey Андрій Яценко. Бар не працює у вівторок та неділю.
Les Wine Bar
Les Wine Bar – це винний бар на Лісовому масиві, який перезапустили в новому форматі та з новим меню. В асортименті – вино від 50 гривень за келих, закуски та основні страви.
Кав’ярні
Fair Finch
Fair Finch – київський виробник кави та мережа кав’ярень. Новий заклад відкрили у ЖК «Новопечерські Липки». Подають класичні кавові напої та каву ручного приготування, а також сніданки та коктейлі.
Best Way To Cup
Best Way To Cup – київська мережа кав’ярень, новий заклад якої відкрили біля Львівської площі. Пропонують каву та вино, за дизайн відповідальна студія AKZ Architectura (Orang+Utan, Bowl).
Apollo Cafe
Де: БЦ Horizon Office Tower, вулиця Шовковична, 42/44
Коли: 07:49-20:09 (будні), 09:49-20:09 (вихідні)
Apollo Cafe – це кав’ярня в бізнес-центрі Horizon Office Tower біля Палацу спорту. Пропонують напої на основі еспресо та каву ручного приготування. У будні починають працювати раніше восьмої ранку.
Sweeter
Де: Бессарабський ринок, Бессарабська площа, 2
Коли: 07:30-22:00 (будні), 09:00-22:00 (вихідні)
Sweeter – це харківська мережа кав’ярень, 27 лютого вона відкрила перший заклад у Києві. Для кав’ярні знайшли приміщення на фасаді Бессарабського ринку з боку вулиці Басейної – колишня локація Mira Cafe.
Montgolfier
Montgolfier – це кафе неподалік НСК «Олімпійський» із кавою та круасанами власного виробництва.
Chris Cake Cafe
Chris Cake Cafe – це кафе на Печерську від власників однойменної кондитерської. У закладі на вулиці Звіринецькій неподалік ботсаду Гришка пропонують торти та інші кондитерські вироби власного виробництва, а також каву та напої.
Hansel & Gretel
Hansel & Gretel – це кафе з кавою та випічкою власного виробництва на Виноградарі.
Niche
Niche – це кафе з безглютеновою випічкою та десертами неподалік станції метро «Площа Льва Толстого». Це другий заклад мережі у Києві після точки на Подолі.
А також
«Білий налив»
Формат: стритфуд
Де: проспект Перемоги, 28-А
Коли: 10:00-23:00 (неділя-четвер), 10:00-02:00 (п’ятниця-субота)
«Білий налив» – це демократичний формат «Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова» з хот-догами та сидром по 29 гривень. 17-й заклад формату в Україні та шостий у Києві відкрили біля КПІ.
Pho People
Формат: кафе з в’єтнамською кухнею
Де: VE Space, вулиця Богдана Хмельницького, 16-22
Коли: 10:00-21:00
Pho People – це заклад із в’єтнамськими стравами у просторі VE Space на колишній локації Vegan Boom Store у будівлі «Київпроекту» біля «Театральної». У меню – фо, роли та салати.
«Супкультура»
Формат: стритфуд
Де: VE Space, вулиця Богдана Хмельницького, 16-22
Коли: 11:00-21:00 (будні), 12:00-21:00 (вихідні)
«Супкультура» – це мережа вуличної їжі з крем-супами у їстівних стаканах. Наприкінці 2019 року точка мережі припинила роботу біля Золотих воріт, нове приміщення вона знайшла у просторі VE Space на подвір’ї «Київпроекту» на вулиці Хмельницького.
Tsuposh
Tsuposh – це заклад з азійськими стравами на фудкорті ТРЦ SkyMall. Серед іншого в меню боули, качка по-сичуанськи, кисло-солодка курка та креветки-темпура.
«Вегануті»
Формат: веганський фастфуд
Де: Бессарабський ринок, Бессарабська площа, 2
Коли: 12:00-20:00
«Вегануті» – це точка на Бессарабському ринку з веганським фастфудом. Пропонують, наприклад, бургери з рослинним м’ясом Beyond Meat і роли. Відкрили заклад учасники фестивалів Kyiv Vegan Boom та «Вулична їжа».