The Village Україна підбиває підсумки лютого і розповідає про заклади, які почали працювати в Києві.

Ресторани та кафе


Rosemary

Формат: бізнес-кафе

Де: Protasov Business Park, вулиця Миколи Грінченка, 2/1

Коли: 12:00-22:00 (будні)

Facebook

Rosemary – це бізнес-кафе у Protasov Business Park від засновниці закладу «Альтруіст». Тут пропонують страви італійської кухні на зразок неаполітанської піци та пасти. А ще настільні ігри та ігрові консолі. За дизайн проєкту відповідала Йова Ягер. Наразі заклад працює лише у будні.

Ramen vs Marketing

Формат: моноформат рамену

Де: ринок «Столичний», Кільцева дорога, 110-А

Коли: 05:00-14:00 (з середи по неділю)

Facebook

Ramen vs Marketing – це третя раменна від Food vs Marketing на ринку «Столичний». Заклад працює з середи по неділю з 05:00. Зверніть увагу, що в’їзд на територію ринку платний.

Barkada

Формат: кафе-бар

Де: вулиця Гончара, 4

Коли: 09:00-23:00 (з неділі по четвер), 09:00-02:00 (п’ятниця та субота)

Facebook

Barkada – це кафе-бар на вулиці Гончара. За проєкт відповідає родина Іллі Пухальського, який має досвід роботи в закладах «Бар / 13» та The Cinematographer’s Party. У закладі на колишній локації книгарні «Палатка» пропонують сніданки, обіди, вечері та коктейлі.

«Їстина»

Формат: ресторан

Де: вулиця Воздвиженська, 51-А

Коли: 10:00-23:00

Facebook

«Їстина» – це ресторан на колишній локації закладу Mai Satai, що спеціалізується на їжі у форматі comfort food. «Це їжа, від якої добре і тілу, і душі. Це водночас знайомі, але зовсім нові смаки. Прості, зрозумілі страви із нотками вишуканості», − розповідають у закладі. Наприклад, подають борщ у випеченій паляниці та вівсяну пасту з хурмою-гриль.

«Тай»

Формат: ресторан паназійської кухні

Де: вулиця Хрещатик, 46-А

Коли: 11:00-22:00

Facebook

«Тай» – це заклад з азійськими стравами на Хрещатику неподалік Бессарабського ринку. «Ми хочемо, щоб наші гості поринули в атмосферу Азії з її автентичною кухнею та майорінням зелені, не залишаючи межі міста», – розповідають про концепцію закладу. Найбільш популярні позиції в меню – це курка у кисло-солодкому соусі, кокосовий суп і рисова локшина з морепродуктами.

Mushlya Cafe

Формат: кафе

Де: Оболонський проспект, 26

Коли: 10:00-23:00 (з неділі по четвер), 10:00-2:00 (з п’ятниці по суботу)

Facebook

Mushlya Cafe – це ресторанний формат закладу «Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова» Mushlya Bar. Перший заклад почав роботу на Великій Васильківській у 2019 році, в лютому ж його поширили на Оболонь. У меню, до прикладу, стейки з делікатесної риби та сендвічі з тигровими креветками.

Vano Ivano

Формат: ресторан грузинської кухні

Де: вулиця Саксаганського, 9

Коли: 10:00-23:00

Facebook

Vano Ivano – це мережевий ресторан грузинської кухні. Сьомий заклад у Києві відкрили на розі вулиць Шота Руставелі та Саксаганського, поряд зі сквером.

The Barbecue

Формат: гриль-кафе

Де: вулиця Велика Васильківська, 1-3

Коли: 09:00-23:45 (з понеділка по четвер), 09:00-23:00 (з п’ятниці по неділю)

Facebook

The Barbecue – це другий заклад мережі зі стравами з барбекю, бургерами та кебабами у Києві, що почав роботу у ТЦ Arena City.

«Хванчкара»

Формат: ресторан грузинської кухні

Де: вулиця Софіївська, 19

Коли: 11:00-23:00

Instagram

«Хванчкара» – це ресторан грузинської кухні на вулиці Софіївській біля Майдану. У меню хачапурі, шашлики та грузинське вино, на честь якого назвали заклад.

Ketchup Room

Формат: кафе

Де: вулиця Сергія Данченка, 20

Коли: 12:00-23:00

Instagram

Ketchup Room – це мережа закладів з бургерами. Новий простір відкрили на вулиці Сергія Данченка на Куренівці.

Urban 13/42

Формат: лаунж-бар

Де: вулиця Саксаганского, 13/42

Коли: 12:00-00:00 (з неділі по четвер), 12:00-01:00 (п’ятниця та субота)

Facebook

Urban 13/42 – це заклад із коктейлями, стравами з м’яса та морепродуктів і кальянами на розі вулиць Шота Руставелі та Саксаганського.

Бари


Нова зала бару «Хвильовий»

Формат: pub & club

Де: вулиця Верхній Вал, 18

Коли: 18:00-04:00 (з четверга по неділю)

Facebook

«Хвильовий» – це бар на вулиці Верхній Вал на Подолі з вечірками та коктейлями. У лютому заклад відкрив ще одне приміщення – окрему залу з концертним майданчиком і крафтовим пивом. Працює простір на першому поверху будівлі в подвір’ї за «Хвильовим» із четверга по неділю.

«ГдеБар»

Формат: коктейльний бар

Де: вулиця Володимирська, 82-А

Коли: 15:00-23:00 (з неділі по четвер), 15:00-02:00 (п’ятниця та субота)

Facebook

«ГдеБар» – це бар на розі вулиць Володимирської та Саксаганського. У приміщенні колишньої квест-кімнати пропонують коктейлі по 120 гривень і пиво. Відкрили заклад дві подружні пари.

ivy Bar

Формат: коктейльний бар

Де: вулиця Назарівська, 9

Коли: 18:00-02:00 (середа і четвер), 18:00-04:00 (п’ятниця, субота й неділя)

Facebook

Ivy Bar – це новий заклад від власників подільського бару Grails біля ботсаду Фоміна. Тут пропонують класичні коктейлі й авторські твісти, а також проводять вечірки.

Black Out

Формат: бар

Де: вулиця Костянтинівська, 4

Коли: 16:00-02:00 (з неділі по четвер), 16:00-04:00 (п’ятниця та субота)

Facebook

Black Out – це бар на Контрактовій площі, що відкрили на колишній локації закладу «Теремок». Тут пропонують напої на основі настоянок власного виробництва, коктейлі та пиво.

Diezel Star Bar

Формат: бар

Де: вулиця Антоновича, 8

Коли: 16:00-02:00 (понеділок, середа, четвер), 16:00-04:00 (п’ятниця та субота)

Facebook

Diezel Star Bar – це бар на колишній локації закладу «Культурный клуб» біля площі Льва Толстого. Співзасновником закладу є лідер гурту Green Grey Андрій Яценко. Бар не працює у вівторок та неділю.

Les Wine Bar

Формат: винний бар

Де: вулиця Кубанської України, 26

Коли: 10:00-02:00

Facebook

Les Wine Bar – це винний бар на Лісовому масиві, який перезапустили в новому форматі та з новим меню. В асортименті – вино від 50 гривень за келих, закуски та основні страви.

Кав’ярні


Fair Finch

Де: ЖК «Новопечерські Липки», вулиця Драгомирова, 15

Коли: 08:00-22:00

Facebook

Fair Finch – київський виробник кави та мережа кав’ярень. Новий заклад відкрили у ЖК «Новопечерські Липки». Подають класичні кавові напої та каву ручного приготування, а також сніданки та коктейлі.

Best Way To Cup

Де: вулиця Бульварно-Кудрявська, 14

Коли: 08:00-21:00 (будні), 10:00-21:00 (вихідні)

Facebook

Best Way To Cup – київська мережа кав’ярень, новий заклад якої відкрили біля Львівської площі. Пропонують каву та вино, за дизайн відповідальна студія AKZ Architectura (Orang+Utan, Bowl).

Apollo Cafe

Де: БЦ Horizon Office Tower, вулиця Шовковична, 42/44

Коли: 07:49-20:09 (будні), 09:49-20:09 (вихідні)

Facebook

Apollo Cafe – це кав’ярня в бізнес-центрі Horizon Office Tower біля Палацу спорту. Пропонують напої на основі еспресо та каву ручного приготування. У будні починають працювати раніше восьмої ранку.

Sweeter

Де: Бессарабський ринок, Бессарабська площа, 2

Коли: 07:30-22:00 (будні), 09:00-22:00 (вихідні)

Facebook

Sweeter – це харківська мережа кав’ярень, 27 лютого вона відкрила перший заклад у Києві. Для кав’ярні знайшли приміщення на фасаді Бессарабського ринку з боку вулиці Басейної – колишня локація Mira Cafe.

Montgolfier

Де: вулиця Саксаганського, 5

Коли: 08:00-20:00 (будні), 09:00-20:00 (вихідні)

Instagram

Montgolfier – це кафе неподалік НСК «Олімпійський» із кавою та круасанами власного виробництва.

Chris Cake Cafe

Формат: кафе

Де: вулиця Звіринецька, 47

Коли: 08:00-19:00

Facebook

Chris Cake Cafe – це кафе на Печерську від власників однойменної кондитерської. У закладі на вулиці Звіринецькій неподалік ботсаду Гришка пропонують торти та інші кондитерські вироби власного виробництва, а також каву та напої.

Hansel & Gretel

Формат: кафе

Де: проспект Правди, 41-В

Коли: 08:00-22:00 (будні), 09:00-22:00 (вихідні)

Instagram

Hansel & Gretel – це кафе з кавою та випічкою власного виробництва на Виноградарі.

Niche

Формат: кафе

Де: вулиця Велика Васильківська, 46

Коли: 09:00-21:00

Instagram

Niche – це кафе з безглютеновою випічкою та десертами неподалік станції метро «Площа Льва Толстого». Це другий заклад мережі у Києві після точки на Подолі.

А також


«Білий налив»

Формат: стритфуд

Де: проспект Перемоги, 28-А

Коли: 10:00-23:00 (неділя-четвер), 10:00-02:00 (п’ятниця-субота)

Facebook

«Білий налив» – це демократичний формат «Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова» з хот-догами та сидром по 29 гривень. 17-й заклад формату в Україні та шостий у Києві відкрили біля КПІ.

Pho People

Формат: кафе з в’єтнамською кухнею

Де: VE Space, вулиця Богдана Хмельницького, 16-22

Коли: 10:00-21:00

Facebook

Pho People – це заклад із в’єтнамськими стравами у просторі VE Space на колишній локації Vegan Boom Store у будівлі «Київпроекту» біля «Театральної». У меню – фо, роли та салати.

«Супкультура»

Формат: стритфуд

Де: VE Space, вулиця Богдана Хмельницького, 16-22

Коли: 11:00-21:00 (будні), 12:00-21:00 (вихідні)

Instagram

«Супкультура» – це мережа вуличної їжі з крем-супами у їстівних стаканах. Наприкінці 2019 року точка мережі припинила роботу біля Золотих воріт, нове приміщення вона знайшла у просторі VE Space на подвір’ї «Київпроекту» на вулиці Хмельницького.

Tsuposh

Формат: кафе

Де: SkyMall, проспект Романа Шухевича, 2-Т

Коли: 10:00-22:00

facebook

Tsuposh – це заклад з азійськими стравами на фудкорті ТРЦ SkyMall. Серед іншого в меню боули, качка по-сичуанськи, кисло-солодка курка та креветки-темпура.

«Вегануті»

Формат: веганський фастфуд

Де: Бессарабський ринок, Бессарабська площа, 2

Коли: 12:00-20:00

Facebook

«Вегануті» – це точка на Бессарабському ринку з веганським фастфудом. Пропонують, наприклад, бургери з рослинним м’ясом Beyond Meat і роли. Відкрили заклад учасники фестивалів Kyiv Vegan Boom та «Вулична їжа».