Гід20 закладів, які відкрили в Києві у грудні
Нові заклади від засновників Mimosa і Menya Musashi – у головних відкриттях місяця
The Village Україна підбиває підсумки грудня і розповідає про заклади, які почали працювати в Києві.
Ресторани та кафе
Fishkultura
Fishkultura – це новий рибний ресторан Ігоря Сухомлина та Валерія Гальперіна (Mimosa Brooklyn Pizza, Fish & Pussycat і Forever Young). «Fishkultura – це як Mimosa, але з рибою», – розповідає автор проєкту з дизайн-студії Belenko Денис Беленко (Milk Bar, Good Girl, Wine Love). Почав роботу заклад на колишній локації ресторану Ibsen напроти goodwine.
Razzle Dazzle
Формат: ресторан і театр
Де: Паркова дорога, 2
Коли: 12:00-02:00 (з неділі по четвер), 12:00-06:00 (з п’ятниці по суботу)
Razzle Dazzle – це заклад від власників лаунж-бару To Be на Парковій дорозі, що поєднує формати ресторану і театру. За проєкт відповідав архітектор Олег Волосовський і команда Loft Buro (Tin Tin, CHI, «Остання барикада»).
Torisho
Torisho – японська мережа закладів, спеціалізацією якої є приготування страв у техніці karaage, м’ясо у фритюрі з авторським соусом. Україна стала п’ятою країною світу, де працює франчайз – після Таїланду, Тайваню, Філіппін і Малайзії. За розвиток мережі у країні відповідає компанія, яка вивела на ринок інший японський франчайз, раменні Menya Musashi. Перший заклад мережі відкрили у колишньому приміщенні «Хінкальні» на Шота Руставелі.
Ink Restaurant
Ink Restaurant – це ресторан середземноморської кухні на вулиці Пилипа Орлика в Липках. У меню річкова та чорноморська риба, а також устриці.
«Камбуз»
«Камбуз» – це рибний ресторан на Солом’янці. «У нашому ресторані ви зможете насолодитися стравами з якісних та свіжих морепродуктів, незалежно від того, зустрічаєтесь ви з партнерами по бізнесу, відпочиваєте з сім’єю чи зайшли на ланч», – кажуть у закладі. У меню роли, суші та інші страви з морепродуктами.
Naglec
Naglec – це ресторан і бар біля площі Перемоги. На барі пропонують понад 25 коктейлів від 149 до 249 гривень, у меню – страви на зразок «Конини з грушею de Cassis» і «Качки парфе у портвейні».
Mushlya Cafe
Mushlya Cafe – це перший заклад «Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова» на Русанівці і лівому березі. Перший заклад формату запустили на «Олімпійській»: він поєднує демократичний підхід сіфуд-бару Mushlya Bar із ресторанною подачею.
We:Vinyl
Формат: кав’ярня і бар
Де: вулиця Саксаганського, 27-Г
Коли: 10:00-23:00 (з понеділка по четвер), 10:00-00:15 (п’ятниця та субота), 10:00-23:45 (неділя)
We:Vinyl – це кав’ярня і бар на Саксаганського. «Це заклад європейського формату, коли під вінілові платівки обідня кава переростає у вечірній коктейль», – описують місце власники.
Extravert City Cafe
Extravert – це міське кафе на колишній локації закладів Tartine на Ярославовому Валу. «Extravert City Cafe − це місце про спілкування без кордонів, італійську кухню в авторському прочитанні та людей, відкритих світу», − кажуть у закладі. Пропонують піцу, пасту та коктейлі.
Grandfish
Grandfish – це заклад на колишній локації Simple на Саксаганського. Основу меню складають рибні страви, роли та салати. Також є десерти, класичні сніданки та веганські позиції.
Philadelphia
Philadelphia – це формат «Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова» з боулами та ролами. Перший заклад мережі відкрили на Шота Руставелі, а в грудні формат почав роботу у ТРЦ Lavina Mall.
Бари
FULL Bar
Формат: коктейльний бар
Де: вулиця Мечникова, 3
Коли: 18:00-03:00 (четвер, п’ятниця і субота)
FULL Bar – це коктейльний бар під рестораном Barvy на Мечникова. Відповідає за проєкт Назар Макаров, бар-менеджер Barvy і найкращий бармен України 2018 року за версією конкурсу World Class. У барній карті Макаров експериментує з форматами коктейлів і подачами: наприклад, пропонує прозорі коктейлі та Negroni у форматі Martini.
Whisper Bar
Формат: коктейльний бар
Де: вулиця Велика Житомирська, 26
Коли: 18:00-00:00 (з понеділка по четвер), 18:00-03:00 (п’ятниця-субота)
Whisper Bar – це коктейльний бар на Великій Житомирській напроти «Косатки». «Whisper Bar – класичний коктейль-бар, з історією та іронією. Це місце для людей, які цінують спокій, які хочуть відпочити від метушні ХХІ століття», – кажуть у барі. Окрім коктейлів, пропонують також сидр власного виробництва.
Кав’ярні і пекарні
Takava Coffee-Buffet
Формат: кав’ярня
Де: River Mall, Дніпровська набережна, 12
Коли: 10:00-22:00 (будні), 10:00-23:00 (вихідні)
Takava Coffee-Buffet – це мережа кав’ярень, яка після локацій на «Олімпійській» і Бессарабці відкрила третій заклад у ТРЦ River Mall на лівому березі. У кавовій карті звичні позиції на спешелті-зерні власного обсмажування. До напоїв – десерти. За кав’ярню відповідає бронзовий призер цьогорічного чемпіонату України серед барист Дмитро Леник.
«Хлебный»
«Хлебный» – це мережа кафе-пекарень від Дмитра Заходякіна та Аліни Косічкіної (Holy Burger). Найбільший заклад мережі відкрили в Пасажі біля Хрещатика – на колишній локації кафе «Волконский».
Coffee & Dreams
Coffee & Dreams – це кав’ярня на вулиці Січових Стрільців біля Львівської площі. Раніше на цій локації працювало кафе «Португеза». В асортименті – кава, десерти і вино.
«Книгарня-кав’ярня Старого Лева»
«Книгарня-кав’ярня Старого Лева» – це мережа кав’ярень від «Видавництва Старого Лева». Третій заклад у Києві з кавою та книгами відкрили на вулиці Сковороди на Подолі.
Coffee Gun
Coffee Gun – це кав’ярня на Жилянській від засновника Black & White на Солом’янці.
А також
«Білий налив»
«Білий налив» – це мережа демократичних закладів «Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова» із сидром і хот-догами по 29 гривень. 14-й заклад формату відкрили на площі Льва Толстого – на колишній локації VarenykyNow, а 15-й – на Оболоні.
Balagan
Balagan – це стритфуд у першій черзі ТРЦ Dream Town. У меню фалафель, шаурма та хумус.
Обкладинка: Марго Дідіченко для The Village Україна, Torisho